Autors Tēma: čekas maisi  (Lasīts 18315 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: čekas maisi
« Atbilde #30 : 2018. gada 10. janvāris, 16:51:51 »
Interesants viedoklis: http://www.delfi.lv/aculiecinieks/news/vestures_liecinieks/juris-bogdanovs-vdk-maisi-un-gaismas-uzvara-par-tumsu.d?id=49624727

Daži citāti no raksta:
"Tautai, kas dzīvo pagātnē, nav nākotnes. Raudāšana par ciešanām un vainīgo meklēšana vēl nevienu nav padarījusi nedz gudru, nedz godprātīgu. Tā mēs tikai izniekojam resursus, kurus būtu varējuši izmantot kaut kā sasniegšanai."
"Ko mēs darām nākotnes labā? Neko. Mēs uzbūvējam Likteņdārzu, kurā iemūžinām tautas ciešanas gadu desmitu un simtu garumā, lai nekas slikts netiktu aizmirsts, kā arī būtu vieta, uz kuru doties paraudāt par to, cik viss ir bijis "sūdīgi"."
Šo te vajadzētu ņemt vērā tautai, kuru, nezin kādā vārdā saukt. Taču tā tauta kaut kā neņem to vērā.
Un nedrīkst aizmirst to, kas bijis. Jo viss jau atkārtojas, nākamā paaudze bieži vien nelabo kļūdas, jo nezin pagātni.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #31 : 2018. gada 10. janvāris, 20:28:06 »
Pagātnē dzīvo, jo nav piedots.
Piedots nav, jo nav iekšēji nolīdzināts.
Nolīdzināts nav, jo "nav" vainīgā.

Ja izvēlas klusēt, norīt, aizmirst un dzīvot tālāk, tas var radīt ilūziju, ka viss kārtībā. Var gadīties, ka patiešām ir kārtībā, ka cilvēkam pāridarījums izsāp, viņš dzīvo tālāk, ar ļaunu nepiemin, viss čikiniekā.
Un var gadīties, ka cilvēks norij, klusē, dzīvo tālāk, bet izsāpēts vai gandarīts tas nav. Un tas tur gruzd. Upura sindroms tiek uzturēts.

Īsti nestādos priekšā, kā iespējams tā vnk nokratīt kā pīlei ūdeni un dzīvot veselīgu dzīvi, ja cilvēkam tā trauma nav "apkopta"

Atslēdzies Minne

« Atbilde #32 : 2018. gada 11. janvāris, 00:04:22 »
Vienmēr šajā sakarā nāk prātā ebreji (žīdi?  :thinking: ) Nez kādēļ viņiem neviens nepārmet dzīvošanu pagātnē, ciešanām un vainīgo meklēšanu. Un viņi patiešām Meklē. Un atrod

Atslēdzies daddy

« Atbilde #33 : 2018. gada 11. janvāris, 09:21:12 »
palasot ziņas un paskatoties TV manī arvien vairāk nostiprinās pārliecība, ka tajos maisos ir atrodamas esošās vai bijušās augstas, vai pat visaugstākās valsts amatpersonas, tāpēc atvēršanas process tiek visvisādi kavēts un apšaubīta tā lietderība... 

īsāk sakot - pietrūkst politiskās gribas. 
7 kraukļi tup
uz tiem maisiem  :bird: :bird: :bird: :bird: :bird: :bird: :bird:

Atslēdzies dr.no

« Atbilde #34 : 2018. gada 11. janvāris, 12:00:08 »
Re, NRA raksta un uzdod jautājumu - vai R.Pauls ir maisos?...bet maestro tik noņurd, - mēs visi, kas braucām uz ārzemēm, kaut kàdus papīrīšus parakstījām..

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #35 : 2018. gada 11. janvāris, 12:14:11 »
bet tieši tā..un es par to nenosodīšu Paulu,ja viņš tur arī būtu bijis...

teiksim tā..jūs šodien uzzinat ,ka jums tuvs cilvēks ir maisā.. vai labs paziņa, ..kā un vai mainās jūsu attieksme pret viņu??
tas kā uztveram uzzinot ,ka tur ir visa valdība..tas skaidrs :))
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #36 : 2018. gada 11. janvāris, 12:26:41 »
Tieši tā - "kaut kādus papīrīšus parakstījām", citādi ne uz kādām ārzemēm nebrauktu. Puslīdz droši var prognozēt, ka visi tolaik apkārt braukājošie kultūras darboņi tur ir. Un tad?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #37 : 2018. gada 11. janvāris, 12:28:26 »
Mana attieksme nemainītos nekā, esmu to jau teikusi. Varbūt pajautātu, kā tas gadījās un ko darīja, bet tikai intereses pēc.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #38 : 2018. gada 11. janvāris, 12:45:37 »
mani vecāki mācījās partijas skolā, tur arī iepazinās un apprecējās.  tik daudz fotogrāfiju no tiem laikiem ar slaveniem partijas darboņiem un ar tiem ,kas pēc tam bija atmodā un pēc tam veel viskkur. man ko vinji buutu jānosoda???
es pat neesmu jautājusi kāpēc vinji mācījās tajā skolā.. bet es zinu ko pēc tam dariija un ka man nav kauns ne par vienu viņu darbiibu(šajā aspektā)....
maisi man IR vienaldziigi..un pofig kas ar tiem notiek..ir daudz svarigakas lietas,ko rakt tajā pagātnē,ja jau vajag ...
kāpēc nafik es ienācu šajā tēmā  :banhead: :ou:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #39 : 2018. gada 11. janvāris, 12:58:08 »
mani vecāki mācījās partijas skolā, tur arī iepazinās un apprecējās.  tik daudz fotogrāfiju no tiem laikiem ar slaveniem partijas darboņiem un ar tiem ,kas pēc tam bija atmodā un pēc tam veel viskkur. man ko vinji buutu jānosoda???

jāstučī, mellene, jāstučī!  :sarcasm:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #40 : 2018. gada 11. janvāris, 13:01:55 »
teiksim tā..jūs šodien uzzinat ,ka jums tuvs cilvēks ir maisā.. vai labs paziņa, ..kā un vai mainās jūsu attieksme pret viņu??
tas kā uztveram uzzinot ,ka tur ir visa valdība..tas skaidrs :) )

nekad nesaki HOP! pirms lēciena... to Tu nekad iepriekš nezini, vai un kā mainīsies Tava attieksme, ja uzzināsi to, ko iepriekš neesi zinājusi...

varu tikai iesmaidīt par tiem, kas apgalvo, ka NEKĀDI NEMAINĪSIES...
iedomājieties uz mirkli, ka jūs pēkšņi uzzināt, ka jūsu partneris/e jūs gadiem ir krāpis ar labāko draudzeni... arī "Varbūt pajautātu, kā tas gadījās un ko darīja, bet tikai intereses pēc."??

N-e-t-i-c-u!! :taunt: 

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #41 : 2018. gada 11. janvāris, 13:16:27 »
Daddy, vasarā es uzzināju, ka mans vecaistēvs 50ajos gados ir cietumā sēdējis par valsts mantas piesavināšanos. Bija pārsteigums, jo ģimenē par to neviens man nebija stāstījis, man atklāja radiniece. Nu a ko tagad. Da neko.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #42 : 2018. gada 11. janvāris, 13:30:53 »
Daddy, vasarā es uzzināju, ka mans vecaistēvs 50ajos gados ir cietumā sēdējis par valsts mantas piesavināšanos. Bija pārsteigums, jo ģimenē par to neviens man nebija stāstījis, man atklāja radiniece. Nu a ko tagad. Da neko.

...es 80tajos pats valsts mantu piesavinājos (skrūvītes rūpnīcā VEF), tas tolaik neskaitījās baigais noziegums...

HA. A vectēvs jau "tur", vai vēl "te", tāds ir jautājums?? :) 
pret mirušiem vieglāk saglabāt nemainīgu attieksmi, jo viņiem vairs nevari zobu izsist...toties dzīvajiem....  :fryingpan:   
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 11. janvāris, 13:37:27 no daddy »

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #43 : 2018. gada 11. janvāris, 14:00:06 »
Daddy..nemet plz atkal visu vienā maisā!!
Tu izlasīji mazliet savādāk nekā es domāju... :blushing: :smile: bet man tagad tiešām nav laika paskaidrot(vai tu gribi,lai es paskaidroju)
IG- mellenessniega

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #44 : 2018. gada 11. janvāris, 14:24:49 »
HA. A vectēvs jau "tur", vai vēl "te", tāds ir jautājums?? :) 
pret mirušiem vieglāk saglabāt nemainīgu attieksmi, jo viņiem vairs nevari zobu izsist...toties dzīvajiem....  :fryingpan:   

Sen jau "tur". Nekad dzīvē neesmu satikusi, jo mans tēvs negribēja ar viņu kontaktēties. Vecaistēvs bija grāmatvedis un tā kārtīgi kolhoza kasē iegrābās.