Autors Tēma: čekas maisi  (Lasīts 18417 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: čekas maisi
« Atbilde #90 : 2019. gada 07. janvāris, 19:56:57 »
Viens secinājums ir izkristalizējies no visas epopejas. Pat divi.
1. Cilvēka talants būt lieluzņēmējam, valstsvīram vai vadītājam sākas ar mazumiņu, - ar ziņotāja talantu. LV tam ir uzskatāms apliecinājums - vadošos amatos vieni stukači. Kāpēc viņi ir vadošos amatos? Talantīgi, spējīgi, enerģiski, utt., utt., utt. Taisnību sakot, arī man gribētos kļūt tādam, tikai kam un par ko lai ziņojumus rakstu?
2. Tautas valstiskums, neatkarība un suverenitāte sākas no kā? Jā, no ziņošanas! Tas ir viens no pārbaudītiem ceļiem uz valstiskumu. Iesakiet kurdiem! Tie jau gadu desmitiem neveiksmīgi cīnās par savu valsti. Padalieties pieredzē pie izdevības!
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #91 : 2019. gada 07. janvāris, 19:59:54 »
Nezinu, vai piekrītu, bet izteikums iepatikās:

@E_Stendzenieks
Ja mums īsā laikā nomainītos 10 politiskās sistēmas, mums būtu 10 dažādi maisi ar 10 dažādu dizainu kartītēm. Uzvārdi būtu tie paši.

« Atbilde #92 : 2019. gada 07. janvāris, 20:00:15 »
beidz, Zigi, ar šito demagoģiju! Stukači ir vadošos amatos nevis tāpēc, ka ir talantīgi un spējīgi, bet tāpēc, ka roka roku mazgā.   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #93 : 2019. gada 07. janvāris, 20:04:29 »
beidz, Zigi, ar šito demagoģiju! Stukači ir vadošos amatos nevis tāpēc, ka ir talantīgi un spējīgi, bet tāpēc, ka roka roku mazgā.
Nē, LV ir vislabākā valsts uz Pasaules. To es pēc ilgām pārdomām esmu sapratis, sekojoši, tās vadītāji arī nevar nebūt vislabākie.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #94 : 2019. gada 08. janvāris, 07:15:23 »
@E_Stendzenieks
Ja mums īsā laikā nomainītos 10 politiskās sistēmas, mums būtu 10 dažādi maisi ar 10 dažādu dizainu kartītēm. Uzvārdi būtu tie paši.

jaunie maisi jau krājas teju 30 gadus

Atslēdzies dip

« Atbilde #95 : 2019. gada 03. februāris, 21:51:46 »
Izlasīju Imanta Lešinska grāmatu " Starp divām pasaulēm" (Kalpības gadi un citi raksti) un Jāņa Liepiņa grāmatu "Es sadarbojos ar KGB un CIP dubultaģentu Imantu Lešinski".
Lešinska grāmata sarakstīta 1980.gadā - padomija, stagnācija, čeka pilnā plaukumā. Viņš ir miris, neko piefrizēt mūsdienām nevar.
Jāņa Liepiņa grāmata - tā. Nu tā. BET!!!! Šajā grāmatā ir I.Lešinska referāts Vašingtonā trimdas latviešu saietā 1984.gada!!! 30.martā. Uz 10 lapām. Lūk, izlasot to, palika skumji. Par sevi, par citiem, par Latviju. Toties VDK prātam un izdomai applaudēju stāvus :(

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #96 : 2019. gada 26. marts, 09:28:50 »
Nākošais lugas cēliens ...atšifrētie Deltas ziņojumi...nez kāpēc, bet ticu Rokpelnim, ka tas ir feiks...   

https://www.delfi.lv/delfi-tv-ar-jani-domburu/raksti/maisi-vala-agents-mikelis-rokpelnis-zino-par-dzejnieku?id=50936843

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #97 : 2019. gada 26. marts, 11:48:29 »
Tu to pievienoto arhīva materiālu palasīji?
Kāpēc feiks? Kam tādu feiku īpaši vajadzēja?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #98 : 2019. gada 26. marts, 13:09:21 »
zini, kopš Gorbačova glasnotjas sākšanās,  manuprāt, čekisti parādīja, ka viņi arī ir vienkārši cilvēki, kurus interesē nauda...kādu naudu var dabūt izsekojot un spiegojot intelektuāļus, radošo inteliģenci?....tak nekādu, nevar salīdzināt 5.nodaļas čekistu ieņēmumus ar to kolēģu ieņēmumiem, kuri darbojās ar kontrabandu, ražošanu utt...visā padomijā bija fiktīvi pierakstījumi par plāna izpildēm utt, ...kāpēc lai tie nebūtu 5.nodaļā?...ir kaut kādi graši budžetā, ko maksāt aģentiem - tad tos arī zog...fiktīvi aģenti, fiktīvi ziņojumi, ko paši sacer izlasījuši no avīzēm ...nauda tak pienākas par ziņojumu? ...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #99 : 2019. gada 26. marts, 13:18:54 »
Nesarežģī.
Rokpelnis ziņoja - ziņoja.
Ne jau 1 vien ziņojums bija.
Manuprāt, viņam uz vecumu atmiņa klibo, un viņš ir sajaucis ziņojumu par Godiņu vai Skujenieku ar ziņojumu par Melnalksni.
Pirmie divi tais gados ņēmās ar igauņu kultūru. Trešais bija pieminētajā LTF komisijā un vēlāk taisīja kādu nebūt karjeru un pilnīgi noteikti varēja būt arī ziņotājs.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #100 : 2019. gada 26. marts, 13:26:37 »
Rokpelnis tak saka, ka neziņoja!  :rat:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #101 : 2019. gada 26. marts, 13:29:15 »
Es, nudien, negribu vēlreiz klausīties gadu vecas intervijas. Bet viņš stāstīja gan, kā ziņojis un ko.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #102 : 2019. gada 26. marts, 13:35:49 »
Es, nudien, negribu vēlreiz klausīties gadu vecas intervijas. Bet viņš stāstīja gan, kā ziņojis un ko.
es arī...viss tas ir tukšs burbulis...tur nekam nevar ticēt

Atslēdzies reno

« Atbilde #103 : 2019. gada 26. marts, 13:38:55 »
 Rokpelnis -vizuāli tāds bailīgs triceklis. Un tad man nāk prātā Sudrabkalns, cik viņš patoloģiski baidījās, un gribas vilkt kaut kādas paralēles.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #104 : 2019. gada 26. marts, 14:31:16 »
Bet vispār interesanti. Dzejdaris sākumā stāstīja, ka redzējis savu kličku pie
Veidemanes Atmodas laikā nonākušā sarakstā, tagad maisā ir vai nav?
Veidemane ko stāstīja, ka publicējusi vien kličkas bez uzvārdiem.
Kur tāda cedele uzradās un no kā?