Ir vairāki varianti.
Viens no tiem tik tiešām varētu būt no austrumu puses nācis. Arābiem vietām tiek uzskatīts par ārkārtīgi nepieklājīgu sarunāties ar cita vīrieša sievu vīra prombūtnē. Iespējams, klasesbiedrs iepazīstas un pārņem kko no citu zemju kultūrām.
Otrais, - latviskā noslēgtība un atturība. "Oi, ko nu es? Es jau tikai viņu apgrūtināšu ar savu uzbāzību. Un vispār, kas zina, kā viņa reaģēs? Ja piepūtīs vaigus un teiks: "Phe! Kas tu tāds? Es tevi neatceros. Ko uzbāzies? Es ar visādiem gadījuma vīriešiem nesarunājos."? Ko tad? Izgāšanās un apkaunojums - garantēti. Tad labāk izlikties, ka vairs nepazīstu. Lai sveicina pirmā, ja grib."
Jā, un nesveicināšanās vispār, diemžēl, ir šodienas latviešu kultūras daļa. It īpaši - jaunākajai paaudzei. Kārtējo reizi drusku pavispārināšu, - ir drusku jocīgi noraudzīties reizēm cilvēkos, kuri iet uz teātri, izstādēm, koncertiem, vēl visādām kultūras izpausmēm, to biš, - uztura sevī uzskatu, ka pats ir baisi kulturāls ... Toties, kad nonāk līdz vienkāršām ikdienas necilajām kultūras izpausmēm, tad sākas - ne sveicinās, ne takta, ne cieņas pret apkārtējiem. Uzprasās jautājums, kas tā tev par kultūru, ja galaizpausmes tādas?