Autors Tēma: Ko dāvināt aizbraucējam?  (Lasīts 2108 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Ko dāvināt aizbraucējam?
« : 2017. gada 25. novembris, 06:25:51 »
Sveiki!

Jautājums tāds:

Draudzenei decembrī vārda diena un dzimšanas diena, kā arī ir ziemassvētku laiks. Viņa dodas prom uz dzīvošanu citviet. Tuvākajā laikā, varbūt pat gados, domājams, nebrauks atpakaļ. Šī ir mana pirmā pieredze ar aizbraucēju. Līdz šim kaut kā mēs visi (es, cilvēki manā lokā) esam palikuši Latvijā.
Ko lai uzdāvina cilvēkam, kuram lietas šobrīd nevajag, jo daudz kas tiek ziedots, izmests, paliekot maksimāli minimālismā?

Kā arī, tie no sarunuforuma, kas dzīvo citās zemēs, kādas jūsu domas, ko būtu gribējies saņemt, aizbraucot (lai somas nav vēl smagākas, bet lai mīļas sajūtas)?

Atslēdzies Luīze

Re: Ko dāvināt aizbraucējam?
« Atbilde #1 : 2017. gada 25. novembris, 08:25:09 »
Domāju, ka šajā gadījumā nekas taustāms un mantisks nav jādāvina. Uzdāvini laiku kopā ar Tevi - teātra vai kino biļeti, spa apmeklējumu. Vēl variants būtu dāvanu karte uz skaistumkopšanas salonu. Vai fotosesiju, bildes pēc tam nosūtot elektroniski. :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #2 : 2017. gada 25. novembris, 10:02:00 »
Vai nu maisiņu ar dzimtās puses zemi, ko iebērt kapā svešzemē, kad tas brīdis pienāks....vai arī podu no Latvjas māla, kur sabērt pelnus pēc kremācijas...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2017. gada 25. novembris, 10:12:00 »
Drošvien skanēs banāli un somas svaru arī palielinās, bet - glancētu fotoalbumu grāmatas formātā ar dzimtās puses smukākajiem profesionāla izpildījuma fotoattēliem. Jā, var arī internetā paskatīties, tikai tur nez' vai daudz ir profesionālās pieejas ... rudenim Siguldā vai naktij Rīgas ielās. Citiem vārdiem, uzdāvini draudzenei nostaļģiju grāmatu plauktā. :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2017. gada 25. novembris, 10:18:19 »
Luizei vislabākā ideja.
Vai vienkārši naudas aploksne (tautiskos rakstos :rofl: ), ja nevar realizēt kopā iešanu

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2017. gada 25. novembris, 10:57:37 »
Citiem vārdiem, uzdāvini draudzenei nostaļģiju grāmatu plauktā. :)

To var uzdāvināt, kad ciemos brauks pie draudzenes uz ārzemiju.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #6 : 2017. gada 25. novembris, 11:15:54 »
-Latvijas sienas karti, lai dzimtene neaizmirstas:) , ir dazhaadu izmeeru, nelielu.
-ir redzeeti skaisti, ar Latvijas skatiem,  kruuzhu paliktniishi. dzers teeju un atcereesies gan par Latviju, gan tevi.

“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2017. gada 25. novembris, 11:19:28 »
nu nez to sentimentu. Ja aizbraucējs būtu tādās sajūtās, kā Zigis, kas aizbrauc uz Krieviju, tad varbūt viņš neko un nemaz nevēlas no atribūtikas, kas atgādinātu par Latviju. Tā kā - labāk prost papļāpājiet un ja nu ir kaut kas, kas atgādina jūsu kopīgos jaunības nedarbus vai darbus, tad ko tādu var uzdāvināt, bet uz dzimtenes jūtām spiest nevajadzētu, baigi klišejiski

« Atbilde #8 : 2017. gada 25. novembris, 11:31:06 »
nu nez to sentimentu. Ja aizbraucējs būtu tādās sajūtās, kā Zigis, kas aizbrauc uz Krieviju, tad varbūt viņš neko un nemaz nevēlas no atribūtikas, kas atgādinātu par Latviju. Tā kā - labāk prost papļāpājiet un ja nu ir kaut kas, kas atgādina jūsu kopīgos jaunības nedarbus vai darbus, tad ko tādu var uzdāvināt, bet uz dzimtenes jūtām spiest nevajadzētu, baigi klišejiski

man kaa aizbrauceejam netrauceetu, ja kaads uz dzimtenes juutaam spiestu. bet katrs esam savaadaaks un iespeejams kaadam liktos baigi klishejiski utml.  kaadreiz LV karte karaajas pie sienas, bet laiku gaitaa, paarvaacoties utt, nebija vairs karama un vienmeer aizmirstu nopirkt jaunu, kad esmu LV.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #9 : 2017. gada 25. novembris, 13:52:07 »
Es arii aizbrauceejs - vienmeer priecaajos par daavanaam ar senlatvieshu ziimeem, ljoti ptiik muusu sudraba rotas. Klisheja, bet man vienalga :)

Atslēdzies taj

« Atbilde #10 : 2017. gada 25. novembris, 14:34:31 »
Visvairāk pie Luīzes, Reno un True detective ieteiktā piedomāšu! Paldies!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2017. gada 25. novembris, 17:10:49 »
Bet, Taj, klausies labāk reālos aizbraucējus (ja tavs aizbraucējs nav Zigis), ne Luīzi, ne Reno. Luīzes ieteikums galīgi garām, tas nav aizbraucējam, (t.i. der jebkuram, bet nav saistīts ar aizbraukšanu), un Reno ieteikums - joks. Klausi True detective un Lilith, vismaz kaut ko tamlīdzīgu - rotu, piespraudi, aproci vai ko citu latvisku, viegli paņemamu līdz.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 25. novembris, 17:18:03 no Broņa »

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #12 : 2017. gada 25. novembris, 18:44:16 »
Es arī par sudraba rotu - nav smaga, derēs visur - pat ja atgriezīsies kaut kad.

« Atbilde #13 : 2017. gada 25. novembris, 18:56:59 »
es arii par sudrabu, ja neesaa sudraba rotas.
no klishejiskaam--->tika ieteikts fotoalbums ar dzimtaas puses skaistaakajaam vietaam, vareetu lielaaku bildi, ko var ieraameet. cilveekiem tak maajaas karaajas pie sienaam dazhaadas gleznu reprodukcijas, ieraameti posteri, piem. ar Njujorkas, Pariizes utm skatu. vareetu uzzinaat, kas ir taa miiljaaka vieta, skats un to iedaavinaat.  protams, atkaartoshos, jaazin cilveeks vai taads sentiments patiks vai tieshi otraadi negribees neko deguna priekshaa, kas atgaadina LV.

Atslēdzies taj

« Atbilde #14 : 2017. gada 25. novembris, 19:00:41 »
Domāšu, Broņa. Vnk mums foto tēma tuva, kino arī. Un laiks kopā, protams. Un dāvinātājs (t.i., es - neaizbraucēja) jau arī kaut ko no sevis ieliek tai dāvinājumā. :)