Autors Tēma: Darba ņemēji  (Lasīts 6566 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Darba ņemēji
« : 2017. gada 28. novembris, 20:49:18 »
Latvijas uzņēmēju vide ir reti īpatnēja, pamats varētu būt, ka ļoti daudziem Latvijas uzņēmējiem nav nekādas ekonomiskas izglītības. Ļoti bieži viņu zināšanas par ekonomiku, veido teikas par Āfrikas kolonizatoru veiksmes stāstiem. Bet kā teikts, likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības ...

Atslēdzies Zigfrids

Re: Darba ņemēji
« Atbilde #1 : 2017. gada 28. novembris, 21:12:12 »
karikatūras sakarā varu teikt tikai vienu. Kā darba devējs apgalvošu, ka viena no LV vislieeeeeelākajām problēmām bija, ir un droši vien - arī būs - darbaspēka kvalitāte. Viens no 20. Tieši tā saka mana statistika, - viens no 20 pretendentiem ir tāds, kuru var paņemt darbā un cerēt, ka viņš novērtēs cilvēcisku attieksmi un līgumsaistības, kuras ir uzņēmies. No šejienes - arī "uzņēmējdarbības vide", kurā par lielu vadītāju vairākumā nav iespējams kļūt bez mākas bļaut, psihot, sodīt, presēt emocionāli un citādi, utt. Par iespējām izvēlēties ... Ja kāds sapņo par iespējām izvēlēties darba tirgū no jelkāda piedāvājuma ... no daudziem ... :) tad tāds ir jāuzskata vai nu par ģēniju, vai par ļoti bagātu, vai par cilvēku, kurš adekvāti neuztver realitāti. :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2017. gada 28. novembris, 21:25:25 »
... šai sakarā (pieminiet manus vārdus), ja nekas nemainīsies, LV ekonomikas nākotne ir pašnodarbinātība, individuālie vai labākajā gadījumā - ģimenes uzņēmumi ar vienu vai dažiem no malas nodarbinātajiem. Ar atbilstošu spēju maksāt jelkādus nodokļus. :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2017. gada 29. novembris, 08:32:28 »
domāju, ka viņiem ir ļoti "ekonomiska" izglītība, tplv

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2017. gada 29. novembris, 10:44:14 »

Darba tirgū, ka jau tirgū - katrai precei sava cena un savs pircējs.
Ja darba devējs grib augsti izglītotu, ar datora un valodu zināšanām, "atbildīgu, apzinīgu, komunikablu, strādāt gribošu, uz izaugsmi orientētu..." utt. utt.  darbinieku par minimālo algu, tad var tā arī palikt gribot.
No otras puses - ja piedāvātais darbs ir mazkvalificēts, mazpatīkams un mazapmaksāts, tad arī jārēķinās, ka uz to parakstīsies attiecīgs kontingents, kas labāku atrast nevar, un nav ko brīnīties, ka atkritumu šķirošanai nolīgtais zildegunis nākamā dienā pēc algas izmaksas nav darbā ieradies.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #5 : 2017. gada 29. novembris, 18:34:31 »
Privaatajaa sektoraa vadiiba (ne lv gan) bija ljoooti sakariiga... un naksaaja labi...
Valsts darbaa- nav naacies satikt... un maksaa, hmm... smiekliigi, ka pati cadiiba dzied liidz valdiibai un skalji leekaa par pieliktiem paardesmit eiro...

Par aarpraataa nekvalificeetu un bezatbildiigu atsakos sevi saukt ;)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #6 : 2017. gada 29. novembris, 18:40:20 »
Draugi, kuri straadaajusi pie privaata darba deveeja labi pelnoshaas sfeeraas, diemzheel, saskaarushis ar lv standartu- pelna uznjeemums labi, fiktiivi nodarbina beernus un radus, bet reaalajiem gana augsti kvalificeeta darba dariitaajiem atmet kapeikas...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2017. gada 29. novembris, 20:17:58 »
Pirmkārt, to, cik uzņēmums pelna, zina tikai nedaudzi visbiežāk. Darba ņēmēji parasti "redz" tikai tiem pieejamos kopainas fragmentus, kuri īstenībā nenozīmē neko.
Otrkārt, tas, ko darba ņēmēji neņem vērā un neiedziļinās ... Katrā nozarē pilnīgi objektīvi darbojas lieli, vidēji un mazi uzņēmumi. Iespējas maksāt lielās algas - parasti tieši tāpat - sīkajā kantorītī par lielā uzņēmuma algām var nesapņot, jo sīkbodīte tādas vnk maksāt nespēj. Ja vadāmies pēc teorijas, tad mazais uzņēmums parasti ir elastīgāks attiecībā pret klientu vajadzībām, tā kā sīkie uzņēmēji ne tuvu ne vienmēr ir neprofesionāli neveiksminieki. Sīkie padara tos darbus, kurus lielo konveijers neņem pretī. Tātad - pareizā darba ņēmēja (sākumā - neprofesionāļa) virzība:
1. Sīkbodītē iemācās pamata iemaņas, saprot, ap ko lietas grozās (alga - maza)
2. Kad ir izaudzis līdz kādam līmenim - tas pats vai līdzīgs darbs vidējā uzņēmumā (alga - lielāka)
3. Ja aug vēl - SIA "Lielais" ar vēl lielāko algu.

Kā notiek pie mums?
D.: A tu, priekšniek zini, cik SIA "Lielais" par šitādu darbu apmetējam maksā? Es par šitādām kapeikām nestrādāšu, - vergo pats!
P.: Kāpēc neej tur strādāt?
D.: Āāāā, tur jāgaida, kamēr vieta atbrīvosies, un tad arī vēl konkurss jāiztura!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #8 : 2017. gada 29. novembris, 20:29:58 »
Darbinieku skaita zinjaa mineetaas bija "siikbodiites"... bet nu nisha taada ;)
Un a la "gjimenes" uznjeemumaa ilgaak straadaajot tak redz, kaa gjimeni fiktiivi nodarbina... un ja veel ar graamatvedi draudzeejas ;)

Bet nu jaa- jaamaak taads DD pie sienas bik piespiest ;) shad tad gan durnis izveelas tad vietaa panjemt zildeguni un tad briinaas, kaapeec klienti liigumus nepagarina... bet personiibas principu nevirns nav atceelis- ja liigumu pagarinaaja, jo darbinieks patika ;)

Kaa man viens sadarbiibas partneris teica- ja straadaajam ar Tevi, njemsim jebkuru projektu ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #9 : 2017. gada 29. novembris, 20:40:00 »
Bet nu jaa- jaamaak taads DD pie sienas bik piespiest ;) shad tad gan durnis izveelas tad vietaa panjemt zildeguni un tad briinaas, kaapeec klienti liigumus nepagarina... bet personiibas principu nevirns nav atceelis- ja liigumu pagarinaaja, jo darbinieks patika ;)

Kaa man viens sadarbiibas partneris teica- ja straadaajam ar Tevi, njemsim jebkuru projektu ;)

Man sirdij tuvāka tomēr pieeja jautājumu risināšanai SAdarbības gaisotnē. Obligāti pie sienas jāspiež? Normāli izrunāties sākumā - nekā? Vai tas mīts, kurš daudziem galvās iesēdies, ka darba devējs/priekšnieks 100% gadījumu = nezvērs? Pie tam, pat tad, ja no apakšniekiem nācis. Man viens radinieks (ierindas strādnieks "Latvijas Gāzē") savulaik kopā ar Dāvi bija vienas bedres ar lāpstām kopā rakuši. Un? Nu, ko, normāls džeks esot bijis, un pat priekšnieku kārtā tāds pats it kā palicis, tikai, bez šaubām, kopējās lietas labā ir jāmāk, kad vajag, nobrēkties. :)
Un vēl, ļoti daudzi darba ņēmēji spītīgi nesaprot vienu elementāru lietu. Izglītība, "labs speciālists" un visas līdzīgās figņas ir tikai POTENCIĀLS. Kamēr nav atdeves taustāmā substancē, tikmēr no augstskolu diplomiem un visa pārējā DD nav nekāda labuma. Bet taču apvainojas ... Un uzskata, ka nav novērtēti ar saviem smalkajiem papīriem ... :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2017. gada 29. novembris, 20:43:39 »
Hihi... cik reizes ir "normaali jaarunaa" un jaaklausaas gaudas, ka "naudas nav"? (Vb arii nav, jo tikko abiem reaali uznjeemumaa nestraadaajoshajiem deeliem brand new bamburiini "darba vajadziibaam" nopirkti...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2017. gada 29. novembris, 20:45:45 »
Hihi... cik reizes ir "normaali jaarunaa" un jaaklausaas gaudas, ka "naudas nav"? (Vb arii nav, jo tikko abiem reaali uznjeemumaa nestraadaajoshajiem deeliem brand new bamburiini "darba vajadziibaam" nopirkti...

Nē, nu tad ir jāmeklē ... Zini, kad tādos gadījumos paaugstina algu parasti? Kad noliec uz galda īstu atlūgumu. :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2017. gada 29. novembris, 20:46:20 »
Manis mineetajos gadiijumos tie puishi reaali pelniija naudu uznjeemumam... pat paarrunas veica un liigumus dleedza, jo ar vinjiem klienti kontakteeja labpraataak kaa ar firnas iioashniekiem...
Un, protams, saistiibu reaalaa izpilde peec tam... nenormeetaas stundaas...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #13 : 2017. gada 29. novembris, 20:47:59 »

Nē, nu tad ir jāmeklē ... Zini, kad tādos gadījumos paaugstina algu parasti? Kad noliec uz galda īstu atlūgumu. :)

Jaa, es vinjiem ilgi skaidroju, ka tajaa sfeeraa mieriigi lai taisa savu... klienti aizies liidz... un saakuma kapitaals liels neprasaas...
Bet pagaaja n gadi liidz sanjeemaas ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #14 : 2017. gada 29. novembris, 20:50:10 »
Jaa, es vinjiem ilgi skaidroju, ka tajaa sfeeraa mieriigi lai taisa savu... klienti aizies liidz... un saakuma kapitaals liels neprasaas...
Bet pagaaja n gadi liidz sanjeemaas ;)

"Saņemties" nekad nav vienkārši. Sākumā (vismaz) no daudzkā pierasta jāatsakās. Bet par pieeju lietai - viss pareizi. Kad jūti, ka visu jau zini un vari, tad ... nu, ne uzreiz ir jātaisa savs, bet moments jāgaida, kad tirgus patukšojas (kāds nomirst) vai vispārēja augšupeja sākas.