Autors Tēma: Darba ņemēji  (Lasīts 6551 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Darba ņemēji
« Atbilde #15 : 2017. gada 29. novembris, 20:58:59 »
Kad dziivei paarejas posmaa vari nopelniit ar haltuuraam, njefig shitaadus DD balstiit vinju iluuzijaas...

Principaa es par lojalitaati... bet tai jaabuut pamatotai...

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #16 : 2017. gada 29. novembris, 21:01:23 »
Karikatūrā pietrūkst viena orķestranta, kurš pūš ermoņikas, spēlē akordeonu un ar labo kāju zvetē pa bungām. Bet, iespējams, ka tas ir tas pats, kurš raugās pa lidmašīnas logu.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #17 : 2017. gada 29. novembris, 21:11:01 »
Bet ko godātie latvieši gribēja? Tā vietā, lai tad, kad atguva neatkarību, uzrotītu piedurknes un sāktu rukāt melnu muti, savas jaundabūtās valsts ekonomiku no drupām ceļot, vidusmēra latvietis izdarīja ko? Sajutās "atgriezies Eiropā", to biš, - jau uzreiz pēc izlīšanas no s*du bedres sāka uzskatīt, ka nu viņam jau pienākas ... dzīve kā vāciešiem, kuriem vesela paaudze pēc kara cēla valsti uz kājām, kā francūži, angļi vai amerikāņi. :) Kādā sakarā, atļaujiet pajautāt? :) Nu, lūk, y nācās vienai daļai "atgriezties Eiropā" - kā tam, lidmašīnā.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #18 : 2017. gada 29. novembris, 21:18:38 »
Sava līnija, protams, Zigfrīd, jātur. Bet tā nav mana līnija tāpēc varu atļauties šauri nosprausto salīdzinājumu paplašināt ar to, ka vidusmēra latvietis atšķirībā no vidusmēra rietumeiropieša pats gan māju remontē un pucē, gan auto skrūvē, malku zāģē, ēst gatavo, utt. Ja augsti godātais darba devējs maksātu vairāk, varbūt, tā vietā, lai plēstos uz pusēm, varētu vēl kaut ko papildus darbā izdarīt.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #19 : 2017. gada 29. novembris, 21:28:00 »
Sava līnija, protams, Zigfrīd, jātur. Bet tā nav mana līnija tāpēc varu atļauties šauri nosprausto salīdzinājumu paplašināt ar to, ka vidusmēra latvietis atšķirībā no vidusmēra rietumeiropieša pats gan māju remontē un pucē, gan auto skrūvē, malku zāģē, ēst gatavo, utt. Ja augsti godātais darba devējs maksātu vairāk, varbūt, tā vietā, lai plēstos uz pusēm, varētu vēl kaut ko papildus darbā izdarīt.

Augsti godātais darba devējs nevar samaksāt vairāk par tik, cik viņam ir. Ja mēs redzam tikai ārējo, tad viss tiktāl' šķiet labi. Citastarpā sabiedrība var kļūt turīgāka tikai divos veidos, - vai nu eksportējot, vai aizņemoties. Kā vienā, tā otrā gadījumā efekts tiek panākts ar to, ka sādžā "LV", "UK", "IRL" vai kādā citā ieplūst vairāk naudiņas, nekā aizplūst prom. Lai saprastu, kur ir atšķirība starp DD Latvijā un kaut vai tai pašā UK, derētu ieskatīties arī sarakstā, kurā redzami valdību kopīgie parādi. Savulaik papētīju. :) Vislielākie parādi, cik atceros, - visattīstītākajām (mūsu izpratnē) valstīm. Līdz pat 14xx% IKP! Tas bija rekords toreiz. Cits jautājums, protams, vai tie parādi būs arī jāatdod, bet tomēr, kā izrādās, vienas lieeeelas daļas rietumvalstu (salīdzinot ar kurām LV ir "fui, fui") labklājība ir tikusi un tiek panākta, nebeidzami aizņemoties.
Ja pareizi saprotu, tad parāds 14xx% IKP nozīmē, ka visai valstij 14 gadus no vietas ir jāstrādā, visiem viss nopelnītais bez atlikuma jāatdod iepriekšējo parādu dzēšanai un tad ... var sākt atkal jaunu, skaistu dzīvi. :)
Secinājums ir tikai viens. Ne UK, ne daudzkur citur tur esošā labklājība NAV ekonomiski pamatota. Tas ir ziepju burbulis, kuru kāds baņķieru pulciņš jebkurā brīdī var pārdurt. :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #20 : 2017. gada 29. novembris, 21:33:23 »
Manaa skatiijumaa vismaz dalja darbinieku buutu gatavi pleest pakalju par mazaaku ciparu, ja redzeetu, ka boss dara to pashu... bet ja boss uz darbinieka mazaas algas reekjina dziivo paaraak zalji... kaada gan buutu darbinieka motivaacija?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #21 : 2017. gada 29. novembris, 21:41:40 »
Manaa skatiijumaa vismaz dalja darbinieku buutu gatavi pleest pakalju par mazaaku ciparu, ja redzeetu, ka boss dara to pashu... bet ja boss uz darbinieka mazaas algas reekjina dziivo paaraak zalji... kaada gan buutu darbinieka motivaacija?

Zināmā mērā piekrītu, bet ...
Ir tāds teiciens, ka nevajag skatīties citu cilvēku makos un guļamistabās. Un galu galā, kāpēc te jārunā par motivāciju? Kas tas par tādu terminu gadījumā, ja no darba devēja puses viņa līgumsaistību daļa tiek pildīta? LV ekonomikas ikdiena ir, kad darba ņēmējs 31. datumā paraksta līgumu vai mutiski vienojas ar DD par konkrētiem noteikumiem, bet jau kādā 20. nākamā mēneša datumā uz jautājumu: "Kāpēc slaisties?" atbild ar "Tu par maz maksā, es par kapeiikām nevergošu." Pirms 3 nedēļām visam piekrita, bet jau pēc 3 nedēļām viņam vajadzīga MOTIVĀCIJA, lai pildītu to līgumu, kuram viņš piekritis. Nav tā dīvaini mazliet?
Cits jautājums, ja DD sākumā saka, ka būs 8 stundu darba diena, bet pēc tam liek strādāt subotņikus, vai tamlīdzīgi nepilda savas saistības norunātas.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #22 : 2017. gada 29. novembris, 22:47:17 »
Kad paraksti liigumu, DD neprecizee, ka sarba stundu buus 2x vairaak ;) a naudas- nee ;)

Citaadi es piekristu, ka paC vainiigs, ka piekriti... zinaaji tach uz ko gaaji...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #23 : 2017. gada 29. novembris, 22:49:44 »
Kad darba specifika nosaka vajadziibas gadiijumaa rausties augshaa naktii un braukt, kur nu lv teritorijaa vajag, bet materiaali tas netiek kompenseets likumaa noteikrajaa kaartiibaa, jo "naudas nav"...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #24 : 2017. gada 29. novembris, 22:51:52 »
Hiits bija, kad gadiijumaa, ja iekriit konandeejums uz kaadu Vpili, Dpili uc laiku celjaa atteicaas iereekjinaat darba stundaas... tjip, 8 riitaa esiet tur un basta... darbs saakas...

Tad gan es ljoljikus konkreeti par idiotiem nosaucu, ka taa pret sevi atljauj...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #25 : 2017. gada 05. decembris, 17:18:55 »
Patiesībā tauta mediķus un skolotājus mazliet paklusītēm neieredz, jo lai cik viņiem grūti ir viņiem tas ir daudz maz garantēts. Pārējiem ir vel sliktāk.

Citāts
  «Cilvēki Latvijā par «pabalstiem» vairs strādāt negrib»    «Apollo»   Otrdiena, 2017. gada 5. decembris 09:41     «Cilvēki Latvijā par pabalsta [līmeņa algām] vairs strādāt negrib,» intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» uzsvēra labklājības ministrs Jānis Reirs (V).  Reirs norādīja - kaut uzņēmēji apgalvo, ka uzņēmumos ir darba vakances, tajās neviens nevēlas strādāt.
 «Ja paskatāmies, cik šajās «vakancēs» lielu atalgojumu piedāvā, tā ir minimālā alga, kas praktiski ir pabalsts. Kāda jēga cilvēkam strādāt, ja viņš saņem pabalsta līmeņa algu?» jautāja ministrs.
 «Atalgojums Latvijā nav konkurētspējīgs. Informācijas apmaiņa pasaulē šodien ir ātra, visiem ir radi ārzemēs, viņi redz, cik tur saņem strādājošie.»
 Reirs uzsvēra, ka būtu nepieciešams vienoties ar darba devējiem un jāceļ atalgojums valstī.
 «Cilvēkiem šodien ir svarīgi nevis saņemt atalgojumu konvertā vai kādā citādā veidā, bet lai viņiem būtu sociālās garantijas.» Kā piemēru Reirs minēja Igauniju, kur minimālā alga ir 500 eiro lai valstī noturētu darbaspēku.
 «Es saprotu uzņēmējus, skaidrs, ka ir vakances, bet ir jāmaksā vairāk. Ja mēs sāksim masveidā ievest darbaspēku, tā būs padošanās. Mēs neizpildīsim reemigrācijas programmu, jo cilvēki nebrauks atpakaļ, lētais darbaspēks izspiedīs mūsu darbiniekus.»
Savukārt, valdība nu sāk meklēt pozu, kā viss simpātiskāk apgulties, ko tad mēs pozā un plātīt rokas, ka mūs mīl mūs ļoti, un uztaisīt lielas smukas acis, jo tuvojas vēlēšanas! 

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #26 : 2017. gada 05. decembris, 18:07:00 »
Patiesībā tauta mediķus un skolotājus mazliet paklusītēm neieredz, jo lai cik viņiem grūti ir viņiem tas ir daudz maz garantēts. Pārējiem ir vel sliktāk.
Savukārt, valdība nu sāk meklēt pozu, kā viss simpātiskāk apgulties, ko tad mēs pozā un plātīt rokas, ka mūs mīl mūs ļoti, un uztaisīt lielas smukas acis, jo tuvojas vēlēšanas!

Vai tikai man šķiet dīvaini (lai neteiktu vairāk), ka ministrs no partijas, kura pie varas ir vismaz pēdējos 8 gadus, baksta ar pirkstu pozitīvā piemēra - Igaunijas virzienā un saka, ka redz, igauņiem minimālā esot EUR 500, lai noturētu darbaspēku? Nez' kurš ir atbildīgs par to, ka mums minimālā ir "pabalsta līmenī", kamēr liela daļa aizbraucēju uz GB un IRL savulaik ir strādājuši par turienes minimālo? Un kāpēc nez' nav atbēguši atpakaļ? Varbūt tur minimālā nav "pabalsts"?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #27 : 2017. gada 05. decembris, 18:07:50 »
Vai tas sūda ministrs nepateica, kā nopelnīt to naudu, ko algā izmaksāt? Nē? Tiešām - nē? Kāds pārsteigums! ! !
Visus sakost!

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #28 : 2017. gada 05. decembris, 19:03:16 »
Vai tikai man šķiet dīvaini (lai neteiktu vairāk), ka ministrs no partijas, kura pie varas ir vismaz pēdējos 8 gadus, baksta ar pirkstu pozitīvā piemēra

ja es domātu ka Reirs ir racionāli domājošs cilvēks , es domātu, ka viņš ir nopircis "lētā darbaspēka rūpnīcu" Igaunijai, kurai nu tagad trūkst darba roku, un izmanto savu amatu, lai pareklamētu darba meklētājiem, kur "sēnes treknākas". :) Diemžēl, visticamāk ka viņš to izspļāva aiz stulbības ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #29 : 2017. gada 05. decembris, 19:11:35 »
ja es domātu ka Reirs ir racionāli domājošs cilvēks , es domātu, ka viņš ir nopircis "lētā darbaspēka rūpnīcu" Igaunijai, kurai nu tagad trūkst darba roku, un izmanto savu amatu, lai pareklamētu darba meklētājiem, kur "sēnes treknākas". :) Diemžēl, visticamāk ka viņš to izspļāva aiz stulbības ;)

Man gan liekas citādi.
PR, domāts stulbam vēlētājam, t.i., - tiem, kuriem ir zivs atmiņa. Citiem vārdiem sakot, ja ir sajūta, ka par vainīgu sāks uzskatīt tevi (reiru, piemēram, vai vienotību (visus kopā)), ir steidzami pamuļķajiem reņģēdājiem jāpiedāvā kāds cits vainīgais. :)  Par to, kurš ir īstais vainīgais, vientiesīgie pingvīni neaizdomāsies, jo uzmanība būs novērsta no tādām domām uz ko citu. Faktus tādi hroniski nav spējīgi iegaumēt, ja tie senāki par laiku "pēdējā publiskā, sabiedrībā plaši apspriestā un medijos atspoguļotā kašķa noslēgums." Un, ja arī kāds atceras, tad analizēt? ...  :smej: - neiespējamā misija. :) Ja izdodas kādus sarīdīt savā starpā (krievi - latvieši, mediķi - pensionāri, policisti - mediķi, pedagogi - bērnu vecāki, izglītības ministrija - krievu skolas, pedagogi - ministrija, ģimenes ārsti - ministrija, utml.), drošiba reiriem un viņu reputācijai ir garantēta. tad tikai jāvēro, kuri gūst virsroku un vajadzīgajā brīdī jāmetas uzvarētājas puses kvēlos atbalstītājos - tiesnešos - strīdu un konfliktu godīgajos atrisinātājos. :)
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 05. decembris, 19:17:59 no Zigfrids »