Par ārzemju latviešiem man tagad ir skaidrība. 1985.g. Galvenās literatūras pārvaldes vēstule KGB:
1) var ievest PSRS: Ilmārs Dzenis – “Ak pavasar, ak pavasar…”, “Dzīvīte, dzīvīte...”, “Tik dēļ jums daiļās dāmas”, “Vēl tu rozes plūc…”, “Es tik lādē!” “Trīs no Pārdaugavas” – pirmā skaņuplate;
2) aizliegts ievest PSRS: pretpadomju satura plates, kuras satur melus par PSRS, Padomju Latviju un padomju tautu: Čikāgas piecīši – “Par mani, draudziņ, nebēdā!” (dziesmas “Karavīra atgriešanās”, “Par mani, draudziņ, nebēdā”); “Čikāgas piecīši sveicina” (dziesma “Latvieši mēs visi esam”); māsas Ritmanes-Dzintars - “Meitenes dziesma Latvijai” (dziesmas “Meitenes dziesma Latvijai”, “Pārdedz, Džon King”, “Ēnas”); “Trīs no Pārdaugavas” – „Zilā jūriņā” (dziesma “Tautas tālumā”); Miķelis Akerbergs – “Kauli deg mūsu pasaulē” (dziesmas “Kauli deg”, “Karavīri tūkstošiem”); A. Legzdiņš, J. Ankipāne – “No Lielupes tilta” (dziesma “Lasītāja vēstule”), “Vakara ziņas” (dziesma “Vakara ziņas”); “Daugavas Vanagu” kora dziesmas; Larisa Mondrusa – “Svešā zemē stādu rozes”, “Kā senās dienās, draugs”; skaņuplates ar buržuāzistiski nacionālu saturu: “Čikāgas piecīši” – “Vēl jau viss nav pagalam” (dziesma “Assimilācijas problēmas”), “Mēs puisēni jauni būdami” (dziesma “Kultūras apmaiņa”), “Koncertā”, “Mēs braucam” (dziesma “Latviešu popūrijs”); māsas Ritmanes-Dzintars: “Latvijas meitene” (dziesma “Zilais lakatiņš); A. Legzdiņš, J. Ankipāne: “Sanfrancisko-Rīga” (dziesma “Tautasskaitīšana”), “Kad mūsu vecie tēvi vēl jauni bija” (dziesmas “Jauki dzīvot tēvijā”, “No visas sirds simtreiz sveiks”); 4. Eiropas Latviešu dziesmu svētki Londonā (koru koncerts) (dziesmas “Tēvijai”, “Tev mūžam dzīvot, Latvija”); “Trīs no Pārdaugavas”: “Mīkstās mēbeles”; Ilmārs Dzenis: “Sveiciens no Čikāgas” (dziesma “Lirojs Brauns”); skaņuplates, kuras izdod emigrantu organizācijas un reklamē to vai citu emigrantu grupu, kori utt.: kvartets “Staburadze”: “Es vēlos pie tevis būt”; “Runči”: “Jaunība”, “Zilās acis”, “Dzeltenie bērzi”, “Rudens zelts”, “Runču” 10-gades jubilejas plate; “Dundurs”: “Vilcienā (1973), “Reiz rītā izgājām”, “Zilais karuselis” (1978), “Portlandes dzintars”.