Autors Tēma: Sociālais dienests  (Lasīts 17519 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Sociālais dienests
« Atbilde #135 : 2017. gada 29. decembris, 11:29:12 »
A Tu izdari tagad smuku pretgājienu, - tikko Tev no sociem uz rokas ir atzinums, ka sūdzībā minētais nav taisnība tā Tu - žvikts - iesniegumu policijai, ka nezināma persona Tevi ir apmelojusi. Vot, tad y uzzināsi, kurš bijis pie vainas? Un, iespējams, patīkami sūdzētājai arī kādu brīdi nebūs.
Darīt to jēga tikai tad, ja ķer kaifu no kašķa procesa kā tāda, jo praktiski rezultāts būs nekāds (ko pārmetīsi cilvēkam, kas modrību, sociālo atbildību un rūpes par svešu bērnu izrādījis. Jā, izrādījās kļūdījies, kaut ko pārpratis - kam negadās, bet tak labu gribējis... un blabla...), bet laiku un nervus tas prasīs... Ko labāk bērnam veltīt.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #136 : 2017. gada 29. decembris, 11:44:16 »
Darīt to jēga tikai tad, ja ķer kaifu no kašķa procesa kā tāda, jo praktiski rezultāts būs nekāds (ko pārmetīsi cilvēkam, kas modrību, sociālo atbildību un rūpes par svešu bērnu izrādījis. Jā, izrādījās kļūdījies, kaut ko pārpratis - kam negadās, bet tak labu gribējis... un blabla...), bet laiku un nervus tas prasīs... Ko labāk bērnam veltīt.
Arī taisnība, bet ja dēļ šitā "kam negadās" ģimenei problēmas - nospārdīt lai neceļas. Un vēlreiz profilaksei. A kam negadās...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #137 : 2017. gada 29. decembris, 12:09:14 »
par to "Kam negadās" - izklausās pēc šobrīd populārā "Katram ir tiesības uz viedokli"
 :sarcasm:

Un ar to tiek piesegta gan bezatbildīga rīcība, gan reāla apmelošana, kur nu vēl jebkāda savu fantāziju nesaturēšana...

Atslēdzies tex

« Atbilde #138 : 2017. gada 29. decembris, 14:51:46 »
Malacis Maruu!
Tagad arī sociem šķitīs, ka tā zvanītāja vnk ir apsēsts babulis.

Tomēr, saprotu, ka tas prasītu biku vairāk pūles un enerģiju, kuru vajag bērnam, bet es tomēr rastu veidu atpestīt visus bērnus no tādas auzdzinātājas tādā vai citādā veidā - vnk viņa to ir pelnījusi  :thinking:

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #139 : 2017. gada 29. decembris, 15:42:26 »
Nu, patiesībā tā audzinātāja - ziņotāja /he, he,kādas paralēles ar kādu citu tēmu :)/
ir savu panākusi. Neērtais, citādais, īpašu attieksmi prasošais bērns viņas  mieru un
komfortu vairs netraucēs.
Tāds arī bija mērķis, ne jau rūpes par bērna labklājību.
Re, cik jauki būt  ‘ziņotājam‘! Laiks rit, bet stučītāji neiznīkst ;)

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #140 : 2017. gada 29. decembris, 16:28:51 »
Zigi, lai kā man patīk Tava ideja, tā ir utopiska. Šādi tas nestrādā. Pirmkārt, vēl gadu es skaitos riska kategorija - pie manis jebkurā brīdī bez iepriekšēja brīdinājuma var ierasties sociālie darbinieki, lai pārbaudītu, vai viss ir kārtībā. Juridiski es vēl neesmu attaisnota. Arī pēc gada to darīt nav pilnīgi jebkādas jēgas. Likums aizsargā šādu ziņotāju, ziņotāja drošības garantam tā teikt. To es zinu no gadījuma, kur divas manas paziņas veci dalīja un viena, lai otrai ieriebtu, noziņoja sociem, ka tas vīrietis, ko viņas dalīja, seksuāli izmantojot sāncenses meitas. Soci, protams, klāt, ko tur gaidīt. Meitenes uz medicīnisko komisiju, gan ginekologs, gan psihologs utt. Tiek konstatēts, ka nekā tāda nav bijis. Kura pacentās, tas uz to brīdi zināms, atliek vien pierādīt. Iesniegums policijā un - nekas. Sociem nav tiesību izpaust, kas ir viņu ziņotājs, lai cik nepatiess neizrādītos ziņotājs. Tāpat tas nekā neliedz tam "ziņotājam" zvanīt atkal un atkal ar visādiem izdomājumiem. Soci nedrīkst igonrēt nevienu sūdzību.

Bebr, nebūs gluži tā, ka viņa man sausa no ūdens iznāks. Šorīt jau paziņoju BD vadībai, ka vēlos rakstiskus paskaidrojumus no audzinātājas par to, kāpēc viņas maiņā mans bērns viens atrodas garderobes telpā, par to, kāpēc viņa atļaujas izteikt piezīmes par mana bērna uzvedību un sekmēm mācību procesā izteikt paša bērna klātbūtnē un vēl dažām lietām, kurās viņa acīmredzami ir pārkāpusi reglamentu. Ar tiem paskaidrojumiem jāaiziet uz IKSD un jāraksta iesniegums, lai izvērtē viņas atbilstību amatam. Bērna atstāšana blakus telpā bez uzraudzības ir pārkāpums, par kuru nevar uzrakstīt sacerējumu, kas to attaisnotu. Līdz ar to viņa būs tikusi vaļā ne vien no neērtā bērna, bet arī no visiem citiem. Izvērtēšanas process gan var aizņemt pat līdz pus gadam (Tajā departamentā neviens nesteidzas), tāpēc dārziņu mainīsim tagad. Ja viņu noņemtu no trases uzreiz, varētu palikt tur pat līdz sagaidām vajadzīgo dārziņu.

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #141 : 2017. gada 29. decembris, 17:00:09 »
Labi, ka ir personas kuras apliecina to, ka bērns viens atradās telpā un
 bērna klātbūtnē tika apspriests. Kas to apstiprina, kāds no personāla?

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #142 : 2017. gada 29. decembris, 17:12:39 »
Labi, ka ir personas kuras apliecina to, ka bērns viens atradās telpā un
 bērna klātbūtnē tika apspriests. Kas to apstiprina, kāds no personāla?
Citu bērnu vecāki, kuru bērnus apspriež tāpat, kā manu. Manējā ar šo nav unikāla. Tāpat arī daudzi, nākot pakaļ saviem bērniem, ir redzējuši, ka mana viena tur sēž, reizēm esot pat durvis uz grupiņu vispār ciet. Tā kā likums šos vecākus, ja viņi to apstiprina, aizsargā tāpat, kā audzinātāju Kazu, kas ziņojas par to kā nav, viņi ir ar mieru man palīdzēt.

Atslēdzies tex

« Atbilde #143 : 2017. gada 29. decembris, 18:47:32 »
good point!
Gan jau tā kaza ir radījusi neērtības ar savu attieksmi arī citiem bērniem un viņu vecākiem. Tas labi, ka neesi vienīgā,kas grib tikt no viņas vaļā. Tā izskatās no sērijas, ko jūs visi mani traucējat, duraki ar saviem izlaistajiem knēveļiem - tā attieksme vnk nav piemērota darbam mūsdienu bērnudārzā. Nenoliegsim, ka mana attiecībā pres svešiem izlaideņiem daudzos gadījumos būtu l'dizīga, bet tieši tāpēc nesaskatu nekādu vajadzību strādāt izglītības ietādēs.
Gan jau arī cietiem labāk patīk otra audzinātāja un arī viņi cer, ka visas šīs jezgas rezultātā arī šīs audzinātājas vietā pieņems jaunu, normālu un atbilstošu 21. g.s.

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #144 : 2017. gada 29. decembris, 18:58:22 »
‘šīs audzinātājas vietā pieņems jaunu, normālu un atbilstošu 21. g.s.‘
Uz šo amatvietu rindas stāv ;) alga tiešām atbilstoša un iekārojama.
Allaž brīnos, ka vispār kāds tur strādā. Mja.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #145 : 2017. gada 29. decembris, 19:52:31 »
Abstrahējoties no Maruu gadījuma, par "ziņotājiem" man dalītas jūtas.

Viens variants - Maruu minētie ļaunprātīgie gadījumi, kad ziņotājs apzināti ieriebj un iegāž (ceru, ka tādu nav tik daudz).

Otrs variants - kad ziņo pamatoti un gadījumos, kad vajadzīga socu reakcija. Un cepuri nost tiem, kuri nav vienaldzīgi, jo gana bieži ir zināmi gadījumi, kad bērni reāli cieš apkārtējo pofigisma dēļ

Atslēdzies reno

« Atbilde #146 : 2017. gada 29. decembris, 21:11:47 »
nemaz tik briesmīgi mazas tās algas rīgā nav, un meitenes, to studējot, laikam tak zin, uz ko iet

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #147 : 2017. gada 29. decembris, 21:57:20 »
Nē, nu varbūt, +\-450 uz rokas varbūt ir ok,
es ar tādu summu knapi spētu komunālos, bērnu vajadzības, apmaksāt.
Nu, varbūt tā ir laba alga, nezinu. Manuprāt maza, bet nu varbūt kļūdos un tas ir ok.
Kā nav dzirdēts, ka jaunās pedagoģes rindām stāvētu, tieši pretēji, trūkst kas strādā.

Atslēdzies tex

« Atbilde #148 : 2017. gada 30. decembris, 02:47:35 »
Nav tās nekādas minimālās algas, īpaši audzinātājām, ne auklītēm. Rīga nav nabaga pašvaldība. Vienīgi gan jau piemet tāpat kā RS... komplektā ar gājienu uz urlakovu piketiem / savējiem utt...
Nezinu tik labi par izglītības iestādēm, bet ja kāds policijā gribētu strādāt primāri dēļ naudas, tad izdevīgāk būtu RPP kā VP... un vēl izdevīgāk armijā...

Atslēdzies Atuss

« Atbilde #149 : 2017. gada 30. decembris, 21:32:10 »
Bērns paliek bērns vienalga kāds viņš ir un ir pelnījis vienlīdzīgu attieksmi, tas ir godība un gādīga rīcība un ar sapratni izturēties pret  specifiskām ipašībām, neškirojot. Dažkārt audzinātāji aizmirst, ka ir profesionāļi vismaz tādiem viņiem vajadzētu būt bet kad aizmirst tad vajag atgādinat vai palīdzēt mainīt profesīju. Grūti ir visiem bet tā kā audzinātāja izvēles savu profesiju un uzņemas to atbildību strādāt ar bērniem tad tas ir pašsaprotami, ka Tev mīļais cilvēk ir jābūt profesionālam, berns savu veselību neizvēlas..
Es esmu filozofs Hereklatuss