Zigi, lai kā man patīk Tava ideja, tā ir utopiska. Šādi tas nestrādā. Pirmkārt, vēl gadu es skaitos riska kategorija - pie manis jebkurā brīdī bez iepriekšēja brīdinājuma var ierasties sociālie darbinieki, lai pārbaudītu, vai viss ir kārtībā. Juridiski es vēl neesmu attaisnota. Arī pēc gada to darīt nav pilnīgi jebkādas jēgas. Likums aizsargā šādu ziņotāju, ziņotāja drošības garantam tā teikt. To es zinu no gadījuma, kur divas manas paziņas veci dalīja un viena, lai otrai ieriebtu, noziņoja sociem, ka tas vīrietis, ko viņas dalīja, seksuāli izmantojot sāncenses meitas. Soci, protams, klāt, ko tur gaidīt. Meitenes uz medicīnisko komisiju, gan ginekologs, gan psihologs utt. Tiek konstatēts, ka nekā tāda nav bijis. Kura pacentās, tas uz to brīdi zināms, atliek vien pierādīt. Iesniegums policijā un - nekas. Sociem nav tiesību izpaust, kas ir viņu ziņotājs, lai cik nepatiess neizrādītos ziņotājs. Tāpat tas nekā neliedz tam "ziņotājam" zvanīt atkal un atkal ar visādiem izdomājumiem. Soci nedrīkst igonrēt nevienu sūdzību.
Bebr, nebūs gluži tā, ka viņa man sausa no ūdens iznāks. Šorīt jau paziņoju BD vadībai, ka vēlos rakstiskus paskaidrojumus no audzinātājas par to, kāpēc viņas maiņā mans bērns viens atrodas garderobes telpā, par to, kāpēc viņa atļaujas izteikt piezīmes par mana bērna uzvedību un sekmēm mācību procesā izteikt paša bērna klātbūtnē un vēl dažām lietām, kurās viņa acīmredzami ir pārkāpusi reglamentu. Ar tiem paskaidrojumiem jāaiziet uz IKSD un jāraksta iesniegums, lai izvērtē viņas atbilstību amatam. Bērna atstāšana blakus telpā bez uzraudzības ir pārkāpums, par kuru nevar uzrakstīt sacerējumu, kas to attaisnotu. Līdz ar to viņa būs tikusi vaļā ne vien no neērtā bērna, bet arī no visiem citiem. Izvērtēšanas process gan var aizņemt pat līdz pus gadam (Tajā departamentā neviens nesteidzas), tāpēc dārziņu mainīsim tagad. Ja viņu noņemtu no trases uzreiz, varētu palikt tur pat līdz sagaidām vajadzīgo dārziņu.