Autors Tēma: Par to Jeruzalemi  (Lasīts 3821 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Par to Jeruzalemi
« : 2017. gada 07. decembris, 11:11:28 »
http://jauns.lv/raksts/arzemes/262804-tramps-jeruzalemi-proklame-par-galvaspilsetu-izraela

Vot nesaprotu. Tramps paraksta kaut kādu papīru, ka atzīst Jeruzalemi par galvaspilsētu. Un tagad visi prātuļo, kā lai to galvaspilsētu no Telavivas pārcelt uz Jeruzalemi un kur ASV tur piešķirt to trekno zemes gabalu vēstniecībai. Kaut kā nevaru pieslēgties... Kāda viņam vispār teikšana gar to, kur Izraēlai būs galvaspilsēta? Vispirms jau Jeruzaleme vairāk ir tā kā pilsēta muzejs, vieta kur čupojās tūkstošiem svētceļnieku, tur kopā sadzīvo vairāku koncesiju ticības pārstāju kopienas. Tāda īpaša vispasaules vieta meditācijām un vēsturiski svarīgu notikumu atcerei. Tur vispār neko nav iespējams rakt un celt, jo uzreiz klāt ir arheologi un sāk izzināt vēsturiskus artefaktus. Tagad kaut kāds uz dažiem gadiem ievēlēts neadekvāts vecis iedomājās, ka te ir jābūt galvaspilsētai un visu valstu vēstniecībām tai sakarā būtu jāpārceļas? Nojūgties var! Kā es jums saku - viss iet uz galu. Nē nu dulls vecis, te šams grib  žogu  gar visu robežu ar Meksiku, te lamājās ar tik pat nepieskaitāmo Ziemeļkorejas vadoni, kurš apvainojies tai pus zemes lodes sāk vicināt savu raķešu krājumu, te brāļojās ar Kremļa saimnieku un pēc tam taisnojās, ka nav pareizi saprasts. Man vispār ir tādas aizdomas, ka visiem trim no psihiatrijas viedokļa ir noteikti kāda konkrēta diagnoze. Šad tad liekas, ka mēs dzīvojam kaut kādā trako mājā un visa pasaule ar šausmām gaida, kad tas viss bardaks beigsies.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 07. decembris, 11:17:59 no olgucis »

Pieslēdzies reno

Re: Par to Jeruzalemi
« Atbilde #1 : 2017. gada 07. decembris, 11:46:35 »
znotiņš Kušners palūdza

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2017. gada 07. decembris, 12:31:57 »
Vispār tāds politiskais cirks sen nav redzēts.
Tagad ZKoreja ir paziņojusi, ka karš ar ASV ir neizbēgams. Es pieņemu, ka ja šie tur trāpīs Amērikai, būs atbildes trieciens un tos nabagus samals miltos, cik tur tas zemes pleķītis ir liels. DKoreja un Japāna turpat vien blakus, gan jau viņus ari skars... Uz DKoreju nāks vilnis no bēgļiem, kas ir dīvaini audzināti un ķers psiholoģiska rakstura traumu, kad ieraudzīs, ka šamie tur dzīvo. Japānai atkal nāks kārtējā klimatiskais pārsteigums, ka jau salai, un ja būs blīkšķis, tad būs vēl kāds cunami. Tad vēl tas Tramps grib uz to Jeruzalemi, tas nepatiks palestīniešiem, šie sāks militāri izteikt savu viedokli. Tramps paziņos, ka  viņa vēstniecība ir ASV teritorija, kura tādā gadījumā ir apdraudēta un sāks tos militāri iespaidot. Pēc pāris gadiem no tās Jeruzalemes un viņas artefaktiem nekas pāri nepaliks. Kašmars kaut kāds!  :fubar:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #3 : 2017. gada 07. decembris, 12:43:32 »
 :coffee:  un ziniet ko, šausmīgi gribās kaut kur prom, kur miers un silta saule. Uz Austrāliju! Pie viņiem vispār nekas nekad nenotiek! Tur viss ir otrādi. Viņiem pat ir nakts tad, kad mums ir diena un vasara, kad pie mums ziema. Nez, vai tur nevar prasīt politisko patvērumu? Ķipa, man te visa politika jau aknās, ...?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2017. gada 07. decembris, 16:24:44 »
Ir sajūta, ka tas trakais ir saņēmis mantojumā to valsti tādā stāvoklī un situācijā, ka neviens cits, tikai trakais, labprātīgi parakstītos tajā krēslā sēdēt.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #5 : 2017. gada 07. decembris, 19:32:46 »
Trumpis pilda savus vēlēšanu solījumus, - solīja sienu ar Meksiku, būs siena, - solīja atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, būs Jeruzaleme Izraēlas galvaspilsēta, - solīja apturēt "Obamacare", taps apturēta "Obamacare". Jāņem vērā, ka visi šiem ir Trumpja priekšvēlēšanu solījumi, diez kam viņš to solīja? Protams, priekšvēlēšanu kampaņas sponsoriem. ;) Protams, šis paziņojums ir "dūmu aizsegs", kam lielākam, hmzs Putins tai pat dienā paziņoja, ka kandidēs uz atkārtotu ievēlēšanu par Prezidentu - eternal president? :D       

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #6 : 2017. gada 07. decembris, 19:40:11 »
:coffee:  un ziniet ko, šausmīgi gribās kaut kur prom, kur miers un silta saule. Uz Austrāliju! Pie viņiem vispār nekas nekad nenotiek! Tur viss ir otrādi. Viņiem pat ir nakts tad, kad mums ir diena un vasara, kad pie mums ziema. Nez, vai tur nevar prasīt politisko patvērumu? Ķipa, man te visa politika jau aknās, ...?

Labāk uz Jaunzēlandi, tur jauka jaunā prezidente un klimats daudz sakarīgāks, kā Īrījā :)   

Pieslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2017. gada 07. decembris, 20:58:18 »
Ir sajūta, ka tas trakais ir saņēmis mantojumā to valsti tādā stāvoklī un situācijā, ka neviens cits, tikai trakais, labprātīgi parakstītos tajā krēslā sēdēt.

Kaut kā neatceros, ka šis būtu bijis vienīgais kandidāts. Atkal auzās

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2017. gada 07. decembris, 21:22:44 »
Protams, - auzās, kā citādi?
Ja līmenim ir lejupejoša tendence, tad ir vismaz divi rīcības varianti, - turpināt vērot, kā viss ripo no kalna lejā, vai otrs - pamēģināt ko darīt, lai vairs neripo. Otrais variants ir vienmēr saistīts ar lielām grūtībām. Katram pretendentam var būt cita izpratne par savu sūtību, atrodoties amatā, - vērot vai darīt.
Pretndēt, lai vērotu ... Un? Tāds darbs kaulus nelauž.
Jukušam reizēm ir jābūt tad, ja sāk novērst priekšgājēju vērošanas laikā sakrājušās problēmas.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2017. gada 07. decembris, 22:00:43 »
Kādēļ, Zigi, domā, ka pārējie pretendenti bijuši vērotāji?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #10 : 2017. gada 07. decembris, 22:30:04 »
Euu, nenovizāties no tēmas :)

Kopumā uz šo brīdi "musulmaņu blokā" draud izcelties Izraēlas+Saudu Arābijas+sunītu valstu (Ēģiptes, Emirati,utt) karš pret Irānu+Irāku+Sīriju+Libānu+Jemenu ar katra bloka ieroču piegādātāju attiecīgi ASV+Lielbritānija+Itālija+Francija un Krieviju+Ķīnu. Pati draņķīgākā situācija ir Turcijai un Katarai, kas tur pa vidu dabūs trūkties no abām pusēm. Kopumā situācija ir nejauka. Pie tam Izraēlas neatkarību gan jau ka garantē ASV pilna apjomā, un ASV noteikti mēģinās iejaukties tieša Irānas uzbrukuma Izraēlai gadījumā, līdz ar to ir gaidāma Irānas atbalsta Hezbolham palielināšanās. Turklāt nekādā variātā nav sagaidāma tiešas militāras konfrontācijas iespēja starp Krieviju un Izraēlu ;)
No kalendārā viedokļa, ja šāds karš ir nenovēršams, tad SA+Izraēlai, jo agrāk, jo labāk - diemžēl.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 07. decembris, 22:39:01 no tas_pats_lv »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2017. gada 08. decembris, 00:14:11 »
palasijos ... un tagad man vēl vairāk gribās uz Austrāliju. Es pat nojaušu, ka viņi vienīgie līdz gadsimta beigām izdzīvos. Un par pasaules bojāeju izlasīs rīta avīzēs  :coffee: .... es tai brīdī gribētu būt tur klāt.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #12 : 2017. gada 08. decembris, 09:17:21 »
Interesantas domas par Austrāliju, kaut ar viņa bija abu pasaules karu dalībniece. Turklāt ir UK kodoltehnoloģiju izmēģinājumu poligons, un retā zeme, kas populāra dēļ viņas haizivīm :) Es nemaz nerunāšu par attieksmi pret vietējiem iedzīvotājiem - bušmeņiem.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2017. gada 08. decembris, 09:32:12 »
Bušmeņi ir kopējs apzīmējums vairākām radniecīgam tautām Āfrikas dienvidos. Apdzīvo tuksnešu un pustuksnešu reģionus Botsvanā, Namībijā un Dienvidāfrikā, piekopj galvenokārt nomadu dzīvesveidu un nodarbojas ar medībām un vākšanu -vikipēdija

Ak dies, tu neesi labojams, TP-LV :banhead: :rat: :ou:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #14 : 2017. gada 08. decembris, 10:27:32 »
nu tā kā es neesmu vietējais iedzīvotais un bušmenis man būtu  izredzes, vai ne?  :nam:  Un ko tur viņi daudz var piedalīties karā, ja atrodas tādā attālumā, ka kamēr tiks līdz notikumu epicentram viss jau beigsies. Ja palasās ziņas, tad tur vispār nekas nenotiek. Pēdējais, ko redzēju - zirgu skriešana hipodromā un līdzīgi angļu tradīcijām dāmas izrādīja jaunās modes tendences, savas cepures un alko lietošanas prasmes. Es arī to varu, nu ja neskaita alkoholu tādos apmēros, un tas ir labi - nav ko izlekt!