Autors Tēma: Necenzēti izteicieni  (Lasīts 5830 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: Necenzēti izteicieni
« Atbilde #15 : 2017. gada 16. decembris, 13:20:18 »
Vēl ir jāzina terminoloģija vārdam "бомж" līdzīgos gadījumos. "Бомж", cik zinu, ir saīsinājums no "без определённого места жительства." Tieši tāds pats ir vārds "Чмо", tikai esmu aizmirsis, no kā saīsinājums ... Liekas, bija "Человек ...", bet kas par čelovek, - tālāk esmu aizmirsis. Čmo - netīrs, netīrīgs, nošņurcis un nekārtīgi ģērbts cilvēks.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #16 : 2017. gada 16. decembris, 13:37:29 »
Čmo - netīrs, netīrīgs, nošņurcis un nekārtīgi ģērbts cilvēks.
Rotņika mīļotais izteiciens bija "začmorīšu"  - tb, ieberzies veci. Tumbočka un virtuve ir tava turpmākā dzīve.
/Tumbočaka - vieta, kur stāv rotas dieninieks/ņevaļnijs/. Viņam jābļauj ļoti: "rota mierā!" skaļi, tad, kad rotā ienāk rotas komandieris. Vēl skaļāk jābļauj, kad no rīta ienāk parbaudīt vai dembeļi neguļ. Bet "pizdi" dabūs jebkurā gadījumā. No dembeļiem, ja šie nesadzirdēja, no dežūrvirsnieka, ja pamodināja dembeļus :D/

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #17 : 2017. gada 16. decembris, 13:45:10 »
1 no variantiem - человек морально опустившийся.
Tā ka es mīlu gūgli gandrīz tikpat ļoti kā viens no foruma biedriem, kuram niks sākas ar t un beidzas ar v, es, protams, iegūglēju.
Ir nopietni pētījumi par iespējamo etimoloģiju. Centīgi ļaudis tie pētnieki ;) Neveriet linku, tas tikai pierādījumam, ka es nemānos ;)
http://www.philology.ru/linguistics2/dyachok-07a.htm

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #18 : 2017. gada 16. decembris, 15:05:36 »
ui, es šos te vārdiņus daudz esmu dzirdējusi. Savā laikā dabūju pastrādāt strādnieku kolektīvos, kur šo leksiku labprāt pielietoja. Tai situācijā it kā nebija labais tonis aizrādīt večiem kas  divreiz par manī vecāki, kādā stilā lai  ar mani komunicē. Pie tam, ļauni jau tas nebija domāts. Bija pat pāris reizes, kad kādu dzērušu veci vajadzēja dabūt ārā no ceha. Cilvēku valodu šams nebija spējīgs tai brīdī saprast, bet man bija bailes, lai šams dzērumā nedabū kādu traumu, jo tai laikā par to man bija jāatbild. Nu tad pāris reizes "iemēģināju" mātes valodu. Abas reizes izgāzos, kā veca sēta.  :blushing:  Viss cehs par mani zviedza un tauta vienkārši pateica,-"Olguci, to tādus vārdus nelieto, tev vienkārši neskan un nepiestāv".  :sad_smiley: Bet viens krāvējs bija pienācis klāt un teica,- tu pasaki, ko tu viņam gribi teikt un es viņam mātes valodā pārtulkošu  :m: . Bet tur bija arī virtuozi, iedomājaties, šams runā,- vismaz 5-6 pilni teikumi un neviena normāla vārda! Un galvenais viss ir skaidrs, ko šis grib pateikt un pat īpaši rupji neskan. Dziesma, ne teksts. Talants. Šad tad gribējās pat pierakstīt

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #19 : 2017. gada 16. decembris, 17:07:56 »
Vot, vot, Olguci!
Piebrauc viens zaldāts pie smilšu kaudzes ar ķerru, no kuras otrs zaldāts krāmē ar lāpstu smiltis promvešanai, ķerrotājs, kamēr viņa ķerra uzpildās, nevelta procesam nekādu uzmanību, bet, kad ierauga, cik kravas transportlīdzeklis pilns, saka krāvējam: "На*уя до*уя на*уярил, *уйло?" Un tad tu saproti, cik tomēr daudz var pateikt, lietojot vārdus ar vienu sakni. :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #20 : 2017. gada 16. decembris, 18:05:58 »
Vēl ir jāzina terminoloģija vārdam "бомж" līdzīgos gadījumos. "Бомж", cik zinu, ir saīsinājums no "без определённого места жительства." Tieši tāds pats ir vārds "Чмо", tikai esmu aizmirsis, no kā saīsinājums ... Liekas, bija "Человек ...", bet kas par čelovek, - tālāk esmu aizmirsis. Čmo - netīrs, netīrīgs, nošņurcis un nekārtīgi ģērbts cilvēks.
Črezvičaina močnij orgaņizm. Un nekas no Tavām asociācijām

Atslēdzies Broms

« Atbilde #21 : 2017. gada 16. decembris, 18:06:47 »
Vot, vot, Olguci!
Piebrauc viens zaldāts pie smilšu kaudzes ar ķerru, no kuras otrs zaldāts krāmē ar lāpstu smiltis promvešanai, ķerrotājs, kamēr viņa ķerra uzpildās, nevelta procesam nekādu uzmanību, bet, kad ierauga, cik kravas transportlīdzeklis pilns, saka krāvējam: "На*уя до*уя на*уярил, *уйло?" Un tad tu saproti, cik tomēr daudz var pateikt, lietojot vārdus ar vienu sakni. :)
Nahuja tak dohuja nahujaril? Davai razhuraivai!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2017. gada 16. decembris, 18:23:34 »
http://www.philology.ru/linguistics2/dyachok-07a.htm... tomēr

Atslēdzies Broms

« Atbilde #23 : 2017. gada 16. decembris, 18:25:23 »
Kad un kur?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #24 : 2017. gada 16. decembris, 20:15:53 »
Ko, Bobis nav kerzačos divus gadus dzīves pavadījis? Vai varbūt kādā sportrotā trīs gadus pie mammas sāniem BF matrozi tēlojis?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #25 : 2017. gada 16. decembris, 23:05:56 »
Neesmu gan, un par to nekaunos. Šo ČMO skaidrojumu atveda mans brālis no dienesta Ukrainā 1987-1989.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #26 : 2017. gada 29. decembris, 09:47:06 »
Iepatikās, fragments par žargona pareizu lietošanu:

[..] И второй нюанс. Он связан с глаголом «бухать», которые неразумные подростки, не знающие истинного смысла этого трагичнейшего из русских слов, произносят абы как. Так вот, дети, будучи человеком, имеющим в прошлом чёрный пояс по алкоголизму и похмелью, рассказываю. Глагол «бухать» (про этимологию и прочую умную хуйню вам расскажут интернеты, а я о повседневном применении) означает «употреблять алкоголь без разбору для достижения крайней степени опьянения, либо употреблять алкоголь систематически».

То есть, дети, нельзя говорить «бухать водку». Категорически нельзя. Можно «бузгать пиво», «халкать конину», «кушать водочку», но «бухать винище» нельзя. Если после слова «бухать» ваш собеседник вставляет название какого-то алкогольного напитка он либо шпион-засланец, недоучивший русскаво изыка, либо гастарбайтер, либо ёбаный ПТУшник. Такой человек достоин осмеяния и самых грязных шуток в отношении уровня его интеллекта.
@макс бодягин

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #27 : 2017. gada 29. decembris, 21:02:33 »
Aņuks.
Blakus armijas garnizonam atrodas skola, bērnudārzs. Kareivji dabiski, ka visu laiku lieto "mātes valodu"...bērni to dzird un arī sāk lietot. Skolas direktore kopā ar bērnudārza vadītàju nolemj tam darīt galu un dodas runāt ar garnizona komandieri pulvedi Petrovu.
Pulkvedis Petrovs uzklausa dāmas, visam piekrīt un apsola apkarot kareivju lamàšanos.
Viņš atver sava kabineta logu ar skatu uz laukumu, kuru slauka jauniesauktais kareivis Ivanovs
- ej, ty - lisij htuj, jebani po garnizonu, štob niodna bļaģ matom nepizdela! :)

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Necenzēti izteicieni
« Atbilde #28 : 2021. gada 22. oktobris, 11:25:35 »
...lūk, no Gobzema tvīta -  "kur Rīgas pilsēta attopas tagad, jo iepriekš bija jāpizģī uz stabiņiem." (c)   

...ja Aldis uzrakstītu - jāzog uz stabiņiem, tad viņu tak varētu iesūdzēt par apmelošanu, bet lietojot necenzēto tak laikam nevar, jo juridiskā terminoloģijā to var tulkot dažādi...arī, ka tas vārds nav zagšana! :smej:

Atslēdzies tuk

Atb: Necenzēti izteicieni
« Atbilde #29 : 2021. gada 22. oktobris, 11:34:55 »
Kāds sakars ar zagšanu, izp@zģīt nav nop@zģīt.  :mrgr: 
Bet "jāzog uz stabiņiem" rosina fantāziju.  :smej: