Autors Tēma: pilsoņu pienākumi iebrukuma gadījumā  (Lasīts 4375 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

pilsoņu pienākumi iebrukuma gadījumā
« : 2017. gada 17. decembris, 19:53:21 »
http://apollo.tvnet.lv/zinas/zinams-kadi-ir-latvijas-pilsonu-pienakumi-kara-vai-militara-iebrukuma-gadijuma/817190

dienai nebija ne vainas, kamēr neatvēru apollo. Vesels palags , kur uzrakstīts, kādi man būs pienākumi militāra iebrukuma gadījumā. Un tur nekas nav rakstīts par to, kādi būs pienākumi valdībai. Man ir tāda nojausma, ka tai brīdī valdības vienkārši nebūs, jo tā pilnā sastāvā jau būs tālu ellē ratā. Sēdēs zem palmām okeāna krastā un ziņās sekos līdzi tam, vai es te tos savus pienākumus pildu pietiekoši apzinīgi.

Atslēdzies vecinja

Re: pilsoņu pienākumi iebrukuma gadījumā
« Atbilde #1 : 2017. gada 17. decembris, 20:58:11 »
Zem tā raksta daudz jautru komentu - pārāk daudz - apnika lasīt un ieteikumi atkārtojas - piem. - pieteikt karu igauņiem, padoties un tad Latvijā beidzot būs kārtība :rofl:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2017. gada 17. decembris, 21:12:27 »
vo vo , vienkārši jāpalūdz kaimiņiem,  lai viņi atrisina mūsu problēmu. Un ja ne , tad mēs.... tad mēs pacelsim cenas alkoholam!!!!!!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2017. gada 17. decembris, 22:14:58 »
Būtu pat kuriozi, ja nebūtu traģiski patiesībā...

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #4 : 2017. gada 17. decembris, 22:46:17 »
Zini, Kvadra - ja par to visu nopietni domā, paliek neizturami skumji - tāpēc jau cilvēki irgojas un es tai skaitā

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #5 : 2017. gada 17. decembris, 23:04:32 »
Citāts
Aizsardzības ministrija (AM) sagatavojusi grozījumus Nacionālās drošības likumā, kuros uzskaitīti Latvijas pilsoņu pienākumi kara vai militāra iebrukuma gadījumā.

Atcerēsimies vēsturiskās personas pēdējos nozīmīgos vārdus Latvijas liktenī: «Es palikšu savā vietā, jūs palieciet savās».

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2017. gada 18. decembris, 07:49:41 »
Irgošanos un ironizēšanu par šo tēmu neatbalstu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2017. gada 18. decembris, 10:42:37 »
Bija nesen cita tēma, par kuru irgošanos neatbalstīju daudz vairāk. Vairākumam romēr šķita, ka var paņirgāties.

Šajā, ņemot vērā vēsturisko pieredzi un senču kļūdas, diez vai kāds šiem klausīs...

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #8 : 2017. gada 18. decembris, 12:11:58 »
Ko ciliks dara, kad ir sāpīgi un grūti?Var bēdāties, sūdzēties, dusmoties.Aizsargreakcija - dzīt melno  humoru.Nu - var jau arī klusēt un visu krāt sevī iekšā.Publiski es nejokoju, bet savējo lokā gan.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2017. gada 18. decembris, 12:45:15 »
izklausās mazliet jocīgi - "jaunā norma paredz, ka katra pilsoņa pienākums ir pretoties agresoram ar visiem pieejamiem līdzekļiem...", bet OK, kā lems, tā būs - manai ģimenei ar 4 triecienšautenēm pietiks un dažām rokasgranātām. Ložmetējs un mīnmetējs jau būtu pavisam skaisti!   

...tikai tad nesaprotu priekš kam mums NBS vajag??

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2017. gada 18. decembris, 12:57:06 »
Nu, kas nu par “igņošanos“, drīzāk jau skumja :(
Izskatās pēc “vadlīnijām“ pēc kurām “laimīgi“ apkarota iebrucēja gadījumā,
sodīt tos,kuri afektā un neizpratnē ne tā rīkojušies.

Lietuvieši jau krietnu laiku atpakaļ izplatīja bukletu, kā tautai rīkoties iebrukuma gadījumā.
Konkrēti, kur, kas, kā.
Varbūt, mums arī tāds ir? Vienkārši mani nav sasniedzis?
Gribētu gan zināt, kaut kur likt bērnus, kad dodos aizstāvēt Tēvzemi.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #11 : 2017. gada 18. decembris, 13:15:33 »
Daddy - kam Tu veltīsi tos dažus rokasgranātu metienus un šāvienus no 4 triecienšautenēm?  :rofl:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2017. gada 18. decembris, 13:25:51 »
Daddy - kam Tu veltīsi tos dažus rokasgranātu metienus un šāvienus no 4 triecienšautenēm?  :rofl:

...būtu tik ieroči, gan mērķis atradīsies :P 

...es par to, ka izplatot šādus aicinājumus "pretoties agresoram ar visiem pieejamiem līdzekļiem" tautai arī šie līdzekļi ir jādod, kā Šveicē piemēram! Nevar būt, ka AM prātvēderi cer, ka es ar akmeni rokā stāšos pretī bruņotam ienaidniekam!!   :faint:   

Ja ieročus tautai nav paredzēts dalīt, tad vienīgajai pamācībai jābūt - IZDZĪVOJIET!! un gaidiet līdz Rietumi mums palīdzēs...
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 19. decembris, 11:49:25 no pitons »

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #13 : 2017. gada 18. decembris, 13:50:33 »
Kādam gan pajolītim jābūt, lai šādus tekstus izperētu :fryingpan: Viņi sev tur visādas gada prēmijas piešķir - derētu vismaz tās noņemt pašam ministram, šitā murga autoram  un tam, kas palaidis to izpildīšanai.Tak kaķam skaidrs, ka šādi teksti tikai provocēs cilvēkus - labākajā gadījumā uz jokiem.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 18. decembris, 13:58:01 no Spārka »

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #14 : 2017. gada 18. decembris, 15:11:37 »
Komika jau sākas ar slaveno Satversmes preambulu, no kuras tad aug kājas visai šai literārajai darbībai ;)
Dievs, svētī Latviju! 
Citāts
AM argumentē, ka jaunais pants nepieciešams, jo valsts pašaizsardzības pamatprincipi ir noteikti saskaņā ar Satversmes preambulu, ka «Latvijas tauta aizsargā savu suverenitāti, Latvijas valsts neatkarību, teritoriju, tās vienotību un demokrātisko valsts iekārtu.»

Vēsturiskā mācība ir ka 1940 gadā nemaz nevarēja noteikt vai ir noticis militārais uzbrukums. Līdz pārliecībai ka Latvija bija vardarbīgi inkorporēta latvieši nonāca tikai tad kad nacisti viņus atbrīvoja ;)