Autors Tēma: pilsoņu pienākumi iebrukuma gadījumā  (Lasīts 4382 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Re: pilsoņu pienākumi iebrukuma gadījumā
« Atbilde #30 : 2017. gada 19. decembris, 10:20:49 »
Laikam viens no teritorijas gatavošanas veidiem ir iedzīvotāju izbraukšanas veicināšana. Mazāk cilvēku - mazāk dzīvā spēka zaudējumu  :sarcasm:

Pēc iebrukuma ārzemju kopienai būtu jāuzliek visādi slavināt Latvijas neatkarību, tiem kas to nedara aizsūtīt NATO žagaru operatorus uz Zvs :)   

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #31 : 2017. gada 19. decembris, 16:52:02 »
Esi drošs, TPLV, pirmais, ko izdarīs visātrāk aizbēgušie šobrīd pie varas esošie, - nodibinās trimdas valdību. Un gudri muldēs pie mazākās iespējas par Tevis minētajiem jautājumiem. Tur pat pienākumus formulēt nevajag. Pēc tam stāstīs, kāāāāāāā cīīīīīnījuššššššieeeeeeees emigrācijā par tēvzemes neatkarības atjaunošanu un kādus diplomātijas kalnus gāzuši, sēžot siltajos krēslos tur, kur nešauj.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #32 : 2017. gada 19. decembris, 21:37:41 »
Pēc iebrukuma ārzemju kopienai būtu jāuzliek visādi slavināt Latvijas neatkarību, tiem kas to nedara aizsūtīt NATO žagaru operatorus uz Zvs :)   

Es slavinu arī bez iebrukuma (dies, pasarg)

Atslēdzies Milka

« Atbilde #33 : 2017. gada 19. decembris, 23:47:12 »
Apspriestā likuma 3.pants.
Nacionālās drošības sistēma un tās uzdevumi

(1) Nacionālās drošības sistēmu veido valsts varu un pārvaldi realizējošās institūcijas un Latvijas pilsoņi, kam likums deleģē pienākumus un tiesības nacionālās drošības jomā noteiktas kompetences ietvaros.

Tas vispâr ir speciālais likums un uz ierindas pilsoni apspriestie grozījumi neattiecas. Ja vien viņš nav zemessargs, rezerves karavīrs, vai nacionālàs drošības subjekts.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #34 : 2017. gada 20. decembris, 08:48:34 »
Apspriestā likuma 3.pants.
Nacionālās drošības sistēma un tās uzdevumi

(1) Nacionālās drošības sistēmu veido valsts varu un pārvaldi realizējošās institūcijas un Latvijas pilsoņi, kam likums deleģē pienākumus un tiesības nacionālās drošības jomā noteiktas kompetences ietvaros.

Tas vispâr ir speciālais likums un uz ierindas pilsoni apspriestie grozījumi neattiecas. Ja vien viņš nav zemessargs, rezerves karavīrs, vai nacionālàs drošības subjekts.

Blēņas. Es taču vakar ieliku saiti uz VSS dokumentiem.
Ar grozījumu trešo punktu piedāvāts grozīt likuma 251.pantu. Latvijas pilsoņu pilnvaras kara vai militāra iebrukuma gadijumā.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #35 : 2017. gada 20. decembris, 11:31:22 »

Blēņas. Es taču vakar ieliku saiti uz VSS dokumentiem.
Ar grozījumu trešo punktu piedāvāts grozīt likuma 251.pantu. Latvijas pilsoņu pilnvaras kara vai militāra iebrukuma gadijumā.
[/quote]

Saitē esošos dokumentus arī vajag izlasīt.

Tikai viens citāts:

Sabiedrības mērķgrupas, kuras tiesiskais regulējums ietekmē vai varētu ietekmēt: Militārai mobilizācijai būs pakļauti zemessargi un rezerves karavīri.
Totālajai un vispārējai valsts aizsardzībai ir pakļauti visi nacionālās drošības subjekti.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #36 : 2017. gada 20. decembris, 12:51:20 »
par to jau viss cepiens, ka ar piedāvātajiem labojumiem ikviens pilsonis tiek padarīts par nacionālās drošības subjektu!!

(no anotācijas) 2.Pašreizējā situācija un problēmas, kuru risināšanai tiesību akta projekts izstrādāts, tiesiskā regulējuma mērķis un būtība:
Likumprojekta 2. un 3. pants nosaka valsts pašaizsardzības pamatprincipus, proti, ka valsts aizsardzībā ir jābūt iesaistītai visai sabiedrībai. Tie ir noteikti saskaņā ar Satversmes preambulas ceturtajā daļa noteikto, ka “Latvijas tauta aizsargā savu suverenitāti, Latvijas valsts neatkarību, teritoriju, tās vienotību un demokrātisko valsts iekārtu."

līdz ar to apgalvojums, ka "uz ierindas pilsoni apspriestie grozījumi neattiecas" ir blēņas.

laikam tak jāiekopē priekš īpaši apdāvinātajiem  :m: 

251.pants. Latvijas pilsoņu pilnvaras kara vai militāra iebrukuma gadijumā
 (1)Kara vai militāra iebrukuma gadījumā valsts aizsardzības sistēmas darbība balstās un visaptverošās aizsardzības principiem. Katra pilsoņa pienākums ir:
   1) pretoties agresoram ar visiem pieejamiem līdzekļiem;
   2) sniegt nepieciešamo atbalstu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, valsts pārvaldes iestādēm, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vai Eiropas Savienības bruņotajiem spēkiem un to vienībām, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu bruņotajiem spēkiem un to vienībām apdraudējuma pārvarēšanā;
   3) pildīt mobilizācijas pieprasījumus un par apdraudējuma pārvarēšanu atbildīgo iestāžu uzdevumus;
   4) īstenot pilsonisko nepakļaušanos, atteikties sadarboties ar nelikumīgajām valsts pārvaldes institūcijām un agresora bruņotām vienībām, atteikties dienēt un strādāt nelikumīgo pārvaldes iestāžu labā;
5) atteikties no dalības neleģitīmās vēlēšanās vai tautas nobalsošanā.

(2) Īstenojot pretošanās pasākumus militārā apdraudējuma pārvarēšanai, pilsoņiem ir šādas tiesības:
   1) sniegt nepieciešamo atbalstu pretošanās kustībai un tās dalībniekiem;
   2) veikt pretošanās pasākumus, visiem iespējamiem līdzekļiem pretdarbojoties nelikumīgajām pārvaldes iestādēm un agresora bruņotām vienībām, iespēju robežās īstenot sabotāžas un veikt kaitniecības darbības nolūkā kaitēt agresoram un nelikumīgajām pārvaldes institūcijām;
   3) vērst pretošanās pasākumus, tostarp bruņotās pretošanās, ievērojot starptautisko tiesību normas, pret nelikumīgajām pārvaldes institūcijām un agresora bruņotām vienībām, to transportlīdzekļiem un kuģiem, gaisa kuģiem un bezpilota lidaparātiem, transporta un komandvadības infrastruktūru, sakaru sistēmām un apgādes ķēdēm, un citiem militārās nozīmes objektiem.”

(3) Pretošanās agresoram un nelikumīgajām pārvaldes institūcijām ir īstenojama nepārtraukti līdz brīdim, kamēr tiek pilnībā atjaunotas likumīgās valsts varu un pārvaldi realizējošās institūcijas un tiek atjaunota demokrātiski tiesiskā kontrole visā valsts teritorijā.

(4) Pilsoņi, īstenojot pretošanās pasākumus kara vai militārā apdraudējuma pārvarēšanas laikā, ievēro starptautiskās tiesības.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #37 : 2017. gada 20. decembris, 18:54:10 »
Ir gan blēņas, jo kas gan man būs ja es būšu palaidis garām militāras agresijas faktu? Nekas. Tas ir manuālis patriotiski ķertajiem. Pliki vārdi, bez sodiem un valsts atbalsta. ;) Ar tiem var tikpat labi iet uz mazmājiņu. ;)

Un kurš aizliedz militāras agresijas dēļ latviešiem "mukt mežā", vai  tam patiesi speciāls likums vajadzīgs?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 20. decembris, 19:08:43 no tas_pats_lv »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #38 : 2017. gada 20. decembris, 19:37:20 »
Vot, TPLV!
Viss nav tik vienkārši tomēr. Kad "ienāks krievi" un Tu vienkārši iebēgsi mežā (nepildīsi likumu apspriežamo), bet vēlāk atgriezīsies NATO ... Vot, tad arī izvilks šito likumu un uzdos Tev jautājumu. Vai Tu pretojies? Ar visiem pieejamajiem līdzekļiem? Nē? Nuuuuuu .... Un turpinājums, - pēc tā paša principa, kā Staļina tētiņš ar Sarkanās armijas karavīriem, kuri zaudēja samaņu kaujas laikā, bet atguva tikai tad, kad savu ieroču pie rokas vairs nebija un apkārt smaidīja kāds desmits bruņotu Vērmahta kareivju AR ieročiem ... Nu un tad, ka ieroču nebija? Nu un tad, ka kontuzēts? Vienalga vajadzēja vismaz iekosties zābakā tam vācietim un sagaidīt savu lodi līdz ar to ... Tagad - laipni lūgts uz darba nometni Kolimā vai kkur citur!
Es vienmēr esmu teicis, ka 4. maija republika = PSRS/LPSR Nr. 2. Re, vēl viens apliecinājums tam. :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #39 : 2017. gada 20. decembris, 19:49:52 »
Izlasīju to 25.1
Izklausās, ka daddy pareizi lasa.

Bet, kā man tur tagad, ja gadījumā kas, būtu jārīkojas...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #40 : 2017. gada 21. decembris, 08:54:04 »
Izlasīju to 25.1
Izklausās, ka daddy pareizi lasa.

Bet, kā man tur tagad, ja gadījumā kas, būtu jārīkojas...

nu, ja to likumu pieņems, tad gan jau izdos noteikumus, ka vispirms ar izkapti, tad dakšām, tad lāpstu, tad kapli, tad kost zābakā, beigās spļaut acīs...
bet, nu cerams, ka saprāts uzvarēs un šitādi labojumi netiks apstiprināti.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #41 : 2017. gada 21. decembris, 10:42:09 »
Es nedomāju ka būs kādas instrukcijas, jo tās būs norādes ne NATO spēkiem ;)

Citāts
(4) Pilsoņi, īstenojot pretošanās pasākumus kara vai militārā apdraudējuma pārvarēšanas laikā, ievēro starptautiskās tiesības

un trūkst jebkādas norādes, kas notiek ja mums uzbrūk NATO valsts.Līdz ar to agresoru skaists ir samazināts līdz  4: Baltkrievija, Krievijas Federācija, Zviedrija un Somija.