Autors Tēma: jauns auto  (Lasīts 6469 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

jauns auto
« : 2017. gada 18. decembris, 21:46:00 »
Ko jūs ieteiktu - vajadzība: mājas - lauki ar visiem izrietošajiem bedrainajiem un dubļainajim ceļiem, darbs - Rīga. Ir dzīvnieki, kuriem vajag vietu bagāžniekā. Braucējs ikdienā - 1.

Atslēdzies Zigfrids

Re: jauns auto
« Atbilde #1 : 2017. gada 18. decembris, 22:00:37 »
Es nesapratu. Runa ir par "jauns auto" (no salona) vai "cits auto" (lietots)?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #2 : 2017. gada 18. decembris, 22:06:14 »
Budžets?
Obligāti "nullīte" vai arī lietots?

Es skatītos japāņu virzienā.

Atslēdzies sōla

« Atbilde #3 : 2017. gada 18. decembris, 22:06:50 »
Mazais Micītis.  :)  Varu piedāvāt, 15 gadu jau, bet nobraukums tik 112 k

Atslēdzies sōla

« Atbilde #4 : 2017. gada 18. decembris, 22:09:35 »
Oi, Padžēriņš.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #5 : 2017. gada 18. decembris, 23:23:27 »
Jauns auto nozīmē jauns no salona vai mazlietots.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #6 : 2017. gada 19. decembris, 08:10:38 »
VW Tiguan

Atslēdzies Broms

« Atbilde #7 : 2017. gada 19. decembris, 08:19:09 »
Bentyaga :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2017. gada 19. decembris, 08:40:57 »
aj, baiss saraksts ar tiem crossoveriem sanāk, visus nepārskaitīsi. Un labākā no tiem nemaz nav - katrs ar kaut ko labs, ar kaut ko slikts. Jaunai mašīnai arī nav nekādas informācijas par konkrētā modeļa uzticamību, tā kā - vienalga, ko pirksi, tas ir kā šāviens ar zirni puķkāpostos

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2017. gada 19. decembris, 09:31:49 »
nabaga cilvēks, kuram nav sapņu auto... :)  es ieteiktu Volvo XC60, ļoti jauka mašīna, tik jaunai cena nepieklājīga...ap un pāri 50K... var ņemt 3-gadīgu pa 20K

nu jā, bet visiem jau nav jābrauc ar Volvo, pastaigā pa saloniem, paņem izbrauc, varbūt kas sirdī iekrīt, tā teikt mīlestība no pirmā acu skatiena :) :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2017. gada 19. decembris, 09:38:34 »
nabaga cilvēks, kuram nav sapņu auto... :)  es ieteiktu Volvo XC60, ļoti jauka mašīna, tik jaunai cena nepieklājīga...ap un pāri 50K... var ņemt 3-gadīgu pa 20K

nu jā, bet visiem jau nav jābrauc ar Volvo, pastaigā pa saloniem, paņem izbrauc, varbūt kas sirdī iekrīt, tā teikt mīlestība no pirmā acu skatiena :) :)

izbrauktu ar Q5, visi sapņi par volvo xc60 sabruktu kā kāršu namiņš :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2017. gada 19. decembris, 09:54:02 »

izbrauktu ar Q5, visi sapņi par volvo xc60 sabruktu kā kāršu namiņš :)

Par Q5 neko nezinu, bet ar Q7 esmu braukājis, nekas mašīnīte... bet tur vēl 30K klāt vajag!   :rat:

Atslēdzies tex

« Atbilde #12 : 2017. gada 19. decembris, 11:24:28 »
Ja cenai nav limita, tad RXtais Lexus vai Land Cruiser :D

Un jā jautājums ir par pavisam jaunu vai puslīdz jaunāku?
Cenas limits?

Ja tiek braukāts pa šoseju uz rīgu, tad ceļš pārsvarā tomēr ir relatīvi labs? Cik tajos laukos ir slikts: TIK slikts, ka vajag pilnpiedziņu un/vai pacēlumu? Vai vnk dubļains, bet reāli izbraucams ar any priekšpiedziņas vieglo? Vai honda civic tur spētu izbraukt? - būtu netīra, bet izbrauktu? Un cik būtiska ir ekonomija uz šosejas - ļoti smaga kaste pasarg dievs ar pamazu motoru noēdīs matus no galvas degvielā.

Ja vajag vietu bagāžniekā, tad atkrīt "paceltās mazmašīnas" kā Juke, Mazda CX-3 utt. Vai to vietu vajag tik daudz, lai runa būtu par universāli/minivenu? 90% laika tomēr brauks 1 clv bez dzīvniekiem pa šoseju un pilsētu?

Ja salons var būt mazliet arhaisks un cenai tomēr ir nozīme, bet gribas paceltu un/vai pilnpiedziņu, tad Dodge journey (fiat ražo tādu pašu zem cita vārda), piemēram, - gan pacelts, gan visādi motori, gan lēts ekspluatācijā. Vai Dacia Duster. Ja ne tik ekonomiski: Outlander, Rav-4, Kuga utt... Nissanu gan vismaz es neņemtu. Qashqai ir nepelnīti un nepamatoti populārs - ļoti veiksmīgs marketings...
Tikai jo kaste smagaka, jo labāk grims un tā masa būs jāvazā līdzi arī pa šoseju un pilsētu, kas atspēlēsies uz patēriņa.

Zinu keisus, kur vecim kā ēst savajagas volvo universāli, vai, vēl trakāk, kko "sportisku" (-kkas cits vnk škiet par īsu), bet galu galā darbdienās uz darbu tiek braukāts ar sievas civicu/fokusu vai tētuka pensionāra opelīti, jo #$^$^ pagarinātājs pusi laika ir servisā, otru pusi -vairs nevar atļauties tam degvielu ieliet: gan pēc servisā iztērētā, gan vienkārši rij kā traks...
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 19. decembris, 11:45:39 no tex »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2017. gada 19. decembris, 11:57:09 »
VO! man radinieks paņēma jauno to Dacia Dusteri, it kā brauc un skaļi neraud, cena zem 20K, patēriņš ap 5L/100km... jauna mašīna paliek jauna, gadi 5 nobrauks un atdos nākamajam "laimīgajam" īpašniekam :)

no otras puses - vai tā ir braukšana ar 100zs, 3polšu motorīti?? :(

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2017. gada 19. decembris, 11:58:04 »
Pirms gada, pusotra jau nomade šitā atvēra tēmu par auto pirkšanu un pati pēcāk pat nevienam neatbildēja. Vai šoreiz interese par auto iegādi ir īsta?