Autors Tēma: jauns auto  (Lasīts 6482 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: jauns auto
« Atbilde #15 : 2017. gada 19. decembris, 12:11:27 »
VO! man radinieks paņēma jauno to Dacia Dusteri, it kā brauc un skaļi neraud, cena zem 20K, patēriņš ap 5L/100km... jauna mašīna paliek jauna, gadi 5 nobrauks un atdos nākamajam "laimīgajam" īpašniekam :)

no otras puses - vai tā ir braukšana ar 100zs, 3polšu motorīti?? :(
Ar zirģeļiem ir pašvaki, bet var dabūt pilnpiedziņu, var dabūt gāzes iekārtu jau no rūpnīcas, ka tas items ēdīs kādus 6l gāzes... ti 3+eur/100km... Ja clv vajag uz darbu, nevis uz dragreisu, nu nez... No iekšpuses vizuāli pat nav sliktākais, kas redzēts... Ok, nav tur lampiņu un modernā dizaina kā Fordam, piemēram, lexusus utt i nepieminot, bet kādas tieši ir vajadzības?

Atslēdzies tex

« Atbilde #16 : 2017. gada 19. decembris, 12:11:48 »
Pirms gada, pusotra jau nomade šitā atvēra tēmu par auto pirkšanu un pati pēcāk pat nevienam neatbildēja. Vai šoreiz interese par auto iegādi ir īsta?
man šķeit, ka viņa kko arī nopirka? Vai nepareizi atceros?

Atslēdzies tex

« Atbilde #17 : 2017. gada 19. decembris, 12:55:50 »
un jā, ja man būtu jāizvēlas starp Qashqai lejasgalu un dusteru augšgalu, kas pēc cenas ir vistuvāk, tad labāk dusteru. OK, qashqaiem ir arī ņiprāki motori, bet cenā +3-6KEUR... un 'ta pēc būtības tomēr ir pilsētas mašīna, kuru, ja reāli ikdienā dzenās pa bedrēm, gna jau nespēs vien remontēt...
Ja budžets būtu manāmi lielāks tad Land Cruiser - tas vismaz tiešām ir domāts bezceļiem... Un ja to var atļauties jaunu, tad lieks simtiņš vai 2 degvielā, tur diez vai kādu lomu spēlētu :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #18 : 2017. gada 19. decembris, 13:47:16 »
nepērc autiņu ar gāzi, gāzei nākamgad traks cenas pieaugums!!
http://www.delfi.lv/bizness/biznesa_vide/no-nakama-gada-butiski-kaps-degvielas-cenas.d?id=49564909

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #19 : 2017. gada 19. decembris, 14:10:00 »
man pret gāzauto fobija, kopš esmu redzējis izjaukta amerikāņu auto (ar gāzes iekārtu) motora galvu, virzuļus un gredzenus  :faint:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #20 : 2017. gada 19. decembris, 14:25:35 »
Man arī ir zināma skepse, bet no finansiālā un tehniskā viedokļa:
1. ja autiņš "nāk" no rūpnīcas ar gāzes iekārtu - nu, ok, gan jau ražotājs zina ko dara, bet a)dzīvē tādus autiņus neesmu redzējis, b)gāzes iekārta ir krietni sadārdzinājusi automobili.
2. uzstādot gāzes iekārtu jūs investējat zināmu naudas summu, kura ir jāatgūst, lai sāktos reāla ekonomija. Katrs var savai mašīnai parēķināt pēc cik tūkstošiem km tas notiks.
3. labas iekārtas un labi meistari ir dārgi...paziņa nomainīja 3 servisus, kamēr panāca, ka autiņš ar gāzi iet tikpat labi, kā ar benzīnu...ziemā un vasarā... izgāza kaudzi naudas, dabūja dažus sirmus matus... atlikušo mūžu mēģinās tos izdevumus atpelnīt...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #21 : 2017. gada 19. decembris, 15:22:23 »
Reiz man "prišpičila" doma par gāzi.
Kad saliekot ciparus ieraudzīju, ka pa nullēm izeju pēc gandrīz 3 gadiem un pēc tam tā ekonomija ir daždesmit eiro, domu strauji izmetu :) Un kur vēl neērtības ar aizņemto bagažnieku ar balonu vai rezerves ratu.
Un neviens jau nezin ne gāzes, ne benzīna cenu pēc pusgada, kur nu ilgākā termiņā.
Da nu naaaa :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #22 : 2017. gada 19. decembris, 21:44:38 »
Nomade tak braukā ar sabiedrisko, kur viņai perversi veči uzmācās un spiedās klāt...gribēja tak vienu vagonu tikai dāmām....nesanāca, tagad grib auto...normāli un neviens nespiedīsies klāt! :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2017. gada 19. decembris, 23:24:53 »
Reiz man "prišpičila" doma par gāzi.
Kad saliekot ciparus ieraudzīju, ka pa nullēm izeju pēc gandrīz 3 gadiem un pēc tam tā ekonomija ir daždesmit eiro, domu strauji izmetu :) Un kur vēl neērtības ar aizņemto bagažnieku ar balonu vai rezerves ratu.
Un neviens jau nezin ne gāzes, ne benzīna cenu pēc pusgada, kur nu ilgākā termiņā.
Da nu naaaa :)
Bez visa augstākminētā man vēl ir "gāzesfobija" - doma, ka braucu satiksmē ar gāzes balonu bagāžniekā, uzdzen šermuļus. Nē nu, nav jau tā, ka bieži tie baloni ietu pa gaisu, bet tomēr, tomēr... Labāk es ar dīzelīti...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #24 : 2017. gada 20. decembris, 08:44:36 »
Bez visa augstākminētā man vēl ir "gāzesfobija" - doma, ka braucu satiksmē ar gāzes balonu bagāžniekā, uzdzen šermuļus. Nē nu, nav jau tā, ka bieži tie baloni ietu pa gaisu, bet tomēr, tomēr... Labāk es ar dīzelīti...

Tieši tā! Labs dīzelis un prātīga braukšana izmaksās tikpat cik ar gāzi.

Atslēdzies tex

« Atbilde #25 : 2017. gada 20. decembris, 09:11:16 »
nepērc autiņu ar gāzi, gāzei nākamgad traks cenas pieaugums!!
http://www.delfi.lv/bizness/biznesa_vide/no-nakama-gada-butiski-kaps-degvielas-cenas.d?id=49564909

"no jaunā gada uz akcīzes pieauguma rēķina degvielas cena kāps par 4,8 centiem benzīnam, par 3,8 centiem dīzeļdegvielai, bet šķidrajai propāna gāzei par 4,6 centiem litrā" - cenas celsies visiem degvielas veidiem, t.sk. benzīnam bez gāzes vēl vairāk...

Atslēdzies tex

« Atbilde #26 : 2017. gada 20. decembris, 09:32:13 »
Man arī ir zināma skepse, bet no finansiālā un tehniskā viedokļa:
1. ja autiņš "nāk" no rūpnīcas ar gāzes iekārtu - nu, ok, gan jau ražotājs zina ko dara, bet a)dzīvē tādus autiņus neesmu redzējis, b)gāzes iekārta ir krietni sadārdzinājusi automobili.
2. uzstādot gāzes iekārtu jūs investējat zināmu naudas summu, kura ir jāatgūst, lai sāktos reāla ekonomija. Katrs var savai mašīnai parēķināt pēc cik tūkstošiem km tas notiks.
3. labas iekārtas un labi meistari ir dārgi...paziņa nomainīja 3 servisus, kamēr panāca, ka autiņš ar gāzi iet tikpat labi, kā ar benzīnu...ziemā un vasarā... izgāza kaudzi naudas, dabūja dažus sirmus matus... atlikušo mūžu mēģinās tos izdevumus atpelnīt...
1), ja liek rūpnīca vai dīleris, tad tā iekārta ietilpst garantijā. dacia ir tas retums, kam to piedāvā
2) 800-900EUR bija daciai šoruden vrb tgad cenas jau cēlušās
3) ja clv grasās braukāt katru dienu uz un no darba Rīgā no laukiem un vēl iebraukt pa ceļam veikalā, tad nojodelēs uz to vien kā minimums 25-30Kkm gadā (ar piebildi, ka tie lauki ir ex Rīgas rajona robežās, ja tālāk - vairāk). Jā, clv ar 10-15Kkm gadā gāzi nafig nevajag, tad tam kas gadā brauc vismaz 30K (gan jau vēl bez darba un mājām kkur brauks brīvdienās ar tiem dzīvniekiem) atpelnīsies rēķinam:
Dacia ēd 5l beznīna vai 6l gāzes uz 100km , benzīns 1,1EUR/l, gāze 0,55Eur/l, tātad 100 km izmaksas 5,5eur / 3,3eur = ietaupa 2,2eur/100km ...22eur/1000km... 220eur/10000km ... 660eur/30Kkm jeb gadā. tātad pa pusotru gadu atpelnīsies un, ja pieņem ka auto ņem jaunu un atdod pēc operatīvā beigām, t.i. 5 gadiem, ietaupīs 3300eur degvielā, iztērēs 900+ 500(apkopes gāzes iekārtai, nezinu via tās ietilps standarta apkopēs), BET operatīvajā jau par visu gžes iekārtu, ja tā nāk uzreiz auto cenā, nemaz tā arī nesamaksās, tikai cikturtos 50-70% ko auto zaudē vērtību operatīvā laikā. T.i. iztēŗes ap 1000, ietaupīs 3,3... Un tas par gāzes "neizdevīgumu" ļoooti ekonomiskai mašīnai. Pie 30K gadā ir izdevīga jebkurai.
Un man savukārt ir paziņa, kam ar gāzes iekārtu viss bija OK. Tikai ar to pašu 25-30K nobraukumu, dabūja to pildīt vairākas x nedēļā, jo mazmašīnītē bija ielikta maziņa... un, jā, atsevišķi liktai sanāca ka  tik ne 2 apkopes gadā pie tāda nobraukuma. Ja neievēro apkopju grafiku, vai licējiem pēc definīcijas rokas aug no nepareizās vietas, tad pieņemu, ka var būt problēmas. Tāpēc labi, ja liek rūpnīca un ir garantija turpat pie dīlera.

man arī agrāk bija fobija, ka ies pa gaisu ja nu kas, bet cik ziņās no autoavārijām reāli esat dzirdējuši, ka būtu aizgājis pa gaisu autogāzes balons? Nezinu ne1 pašu tādu gadījumu LV ,kur tas reāli būtu noticis. Vsp tie auto sprādzieni filmās ir krietni pārspīlēti...
Dīzelis skaitās vispiesārņojošākais. OK, ir modernie DPF filtri, bet tie mēdz aiz$%^#$ un tad ķēpa nav mazāka kā ar niķīgu gāzes iekārtu. Vismazāk klapatu viennozīmīgi ir ar benzīna motoru, kas brauc ar benzīnu, bet visdārgāk arī.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 20. decembris, 09:48:59 no tex »

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #27 : 2018. gada 06. janvāris, 19:19:03 »
man šķeit, ka viņa kko arī nopirka? Vai nepareizi atceros?
Piedošanu par toreizi un par šoreizi. Ně, toreiz nenopirku, bet griba bija Es nezinu, domāju, domāju, neko neizdomāju, ko man vajag. Klausos vienus, otrus, trešos, lasu, i beigās neko nesaprotu. Laikam esmu emocionâli pieķērusies savam tagadějam auto - nu tā te man apkārtējie saka. Bet es lasu viedokļus, filtrěju, ņemu vērā un ..... ....... domāju, domāju, domāju

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #28 : 2018. gada 06. janvāris, 19:30:07 »
Nu tagad uz momentu te dilemmojos un atkal domāju - kā ar tiem hibrīdauto? Kā ar elektroauto? Neesmu dzirdějusi 100% pozitīvas atsauksmes ne no viena, ne otra, bet dīzelis tak věl turpinās bùt vismaz gadus 10, ko?

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #29 : 2018. gada 07. janvāris, 18:33:19 »
Nu tagad uz momentu te dilemmojos un atkal domāju - kā ar tiem hibrīdauto? Kā ar elektroauto? Neesmu dzirdějusi 100% pozitīvas atsauksmes ne no viena, ne otra, bet dīzelis tak věl turpinās bùt vismaz gadus 10, ko?
Par elektroauto nesen bija Aizliegtajā paņēmienā. Nav tik spoži, kā reklamē. Uzlādes staciju maz, ārpus Rīgas tuvu murgam ar viņu braukt, nobraukt var ap 200km, tad stāvi un lādē, kas nav 5-10 minūšu jautājums, atkarībā no uzlādes stacijas, bet no 30 min līdz vairākām stundām. Tāpat arī uzlādes rozetes tām mašīnām ir dažādas, ne pie visām stacijām visas mašīnas var uzlādēties, tāpēc brauciens ārpus Rīgas ar tādu var pārvērsties murgā.
Kamēr nesakārtosies uzlādes tīkls, es tādu neņemtu.  :n+: