Autors Tēma: Uzbrukums vārda brīvībai Latvijā  (Lasīts 3455 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Uzbrukums vārda brīvībai Latvijā
« : 2017. gada 23. decembris, 14:18:30 »
Pēdējos dažos mēnešos līdztekus visādām citādām "interesantām" parādībām ir notikušas divas, kuras rosina domāt par zināmu tendenci.
Pirmkārt, dažus mēnešus iepriekš vairākas dienas nestrādāja portāls pietiek.com, kura serveriem Islandē esot īstenots huligānu uzbrukums. Cik var saprast no portāla saimnieka skopajiem izteikumiem (laikam ir ticis morāli ietekmēts), tad tas NAV ne Krievijas, ne Ķīnas, ne pat citas tās debess puses autoru darbs. Portāls atļāvās rakstīt par nebeidzamajām nejēdzībām valsts, pašvaldību pārvaldēs un par "pietuvināto" rebēm, citastarpā, - arī par izšķērdību un finanšu izlietošanas dīvainībām LV "svētajā govī" - Aizsardzības ministrijā. Savulaik DP mēģināja ierosināt kriminālprocesus (tukšus, bez satura - cilvēka rīcībspējas ierobežošanai un ne vairāk (cik izskatās - ierasta LV tiesībsargu piekopta prakse attiecībā pret neērtām personām)), tomēr ne uz to, tā teikt, uzrāvās, - aplauza zobus.
Otrkārt, pilnīgi svaiga informācija par imhoclub.lv un tās vadītāja Jurija Aleksejeva likstām. Mēģinājums - analoģisks. Kriminālprocess un ... sakarā ar to, ka kluba vadība nebija savlaicīgi padomājusi par to, ka serverus šīs valsts jurisdikcijā izvietot nebūtu prātīgi, tagad arī portāls (vismaz diviem maniem datoriem - noteikti) nav pieejams.
Man ir tikai divi varianti notiekošā izskaidrojumam.
Pirmais. Gatavojamies karam pret ?????? (visiem takšu skaidrs :)  ). Mūsu DP izpilda Rīgā izvietotā NATO stratēģiskā centra pretdarbībai kkādai tur Krievijas propagandai (nebrīnīšos nemaz, ja izrādīsies, ka viss tas centrs pa lielākajai daļai sastāv no interneta troļļu fabrikas) pasūtījumus un cieši sadarbojas, pildot tā pavēles. Nu, tādā situācijā (lai uzbrūkot nedabūtu lodi mugurā, oponentiem aizbāzt muti jau iepriekš ir neciešami nepieciešami, vai ne? :) Visiem bez ierunām un labprātīgi ir jāpilda nule pieņemtajā likumā pieprasītais - jāpalīdz NATO un Latvijas armijai visiem iespējamajiem līdzekļiem. Musinātājus to nedarīt vai tā lietderības apšaubītājus tātad ... ir jāapklusina.
Otrais, šaubīgākais variants. Bāleliņu pašu pašdarbība. Tikai tad nevaru saprast, kādā sakarā un no kurienes DP pēkšņi kļuvusi tik drosmīga?

Es pat neizvērsīšu plašāk LV šodienas salīdzinājumu nu jau - ar Brežņeva laikiem PSRS (apbrīnojami ātri esam nonākuši ar savu "valstiskumu") PSRS norieta izpausmēs. :)

Tātad, Jūsu viedoklis? Kas, kāpēc un kāpēc tieši tagad notiek? Kurš ir jūsuprāt diriģents? Un ar ko tas viss varētu beigties?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 23. decembris, 14:31:01 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Luīze

Re: Uzbrukums vārda brīvībai Latvijā
« Atbilde #1 : 2017. gada 23. decembris, 15:14:48 »
Teikšu tā, ka vārda brīvība nenozīmē, ka drīkst spļaut ārā visu, kas ienāk prātā, un pēc tam par saviem vārdiem neatbildēt.

Pietiek.com man ir gluži vienaldzīgs, lai gan dažreiz palasu. No oda uzpūst ziloni tak vajag mācēt. Diemžēl tādi raksti tur ir vairumā, un starp tiem pazūd objektīvais skatījums un reizēm arī veselais saprāts. :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2017. gada 23. decembris, 15:41:05 »
Vai demokrātiskās valstīs tam visam nebūtu savādāk jānotiek?
Saeima savāc ekspertu un juristu komisiju, atvēl naudu, visi strādā un galaprodukts ir ... likumprojekts, kurš stingri un saprotami novelk treknu svītru starp objektīvu informāciju un "oda pūšanu"/ķengām/apmelojumiem/tamlīdzīgi. Tālāk ... Saeima to likumu pieņem un tiesas sāk pielietot ... Viss. Neviens vairs nepūš ziloni, neraksta rakstus "no .... tuviem anonīmiem avotiem tapis zināms ...", utml. Kurš cits, ja ne Saeima, visi tie specdienesti un pārējie to ne tikai var (bet - vai var?), bet tas ir viņu pienākums?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2017. gada 23. decembris, 16:01:30 »
Ak, Zigi, Zigi...  :sad_smiley: Tu ierosini veidot jaunas komisijas plānā galdiņa urbšanai? :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2017. gada 23. decembris, 17:18:09 »
Es ierosinu risināt problēmas, ja tādas ir, nevis urbināt galdiņu. Vai par daudz prasīts?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #5 : 2017. gada 23. decembris, 20:04:43 »
Pietiek.com , pirmkārt, ir biznesa projekts ...nafig tāpēc karot?
Otrkārt, visi pasaules cienījamākie kari ir izcēlušies sieviešu dēļ! :)
Ko teica gudrie, kad ieraudzīja skaisto Helēnu?
Pateikšu priekšà - viņi teica, ka tik skaistas sievietes dēļ bija vērts Trojai karot ar grieķiem desmit gadus! :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2017. gada 23. decembris, 20:21:37 »
Kautrējos teikt, bet jautājums tomēr bija nopietni domāts ...
Sāk rasties iepaids, ka latvieši iztiks arī bez pamatbrīvībām. :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #7 : 2017. gada 23. decembris, 20:56:43 »
Klau, Zigfrīd, pielīdzināji pietiek.com ar lodi mugurā? ;)
Nu, katrs domājošs cilvēks atbrīvotos no tàda, kurš šauj mugurā...
Tu aizstāvi tàdas metodes kā šaut mugurā?...nu, nav tas bruņnieciski...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2017. gada 23. decembris, 21:09:11 »
Es esmu pret ko citu.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #9 : 2017. gada 23. decembris, 21:13:49 »
Pietiek.com iet :)

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2017. gada 23. decembris, 21:16:56 »
Es ierosinu risināt problēmas, ja tādas ir, nevis urbināt galdiņu. Vai par daudz prasīts?

Nu risini tās problēmas :), rosināt jau lielas pūles neprasa ;)
Kādēļ vēlme lai citi risina? Tev problēma, Tu arī risini :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2017. gada 23. decembris, 21:16:59 »
Iet, iet, bet dienas trīs .. četras kādus divus mēnešus iepriekš negāja.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #12 : 2017. gada 23. decembris, 21:32:47 »
Tās jau varbūt arī tehniskas problēmas.

Citāts
Gūst aizvien jaunus apstiprinājumus ziņas par Daigas Avdejanovas (attēlā) vadītās Datu valsts inspekcijas gatavību pēc oficiāla un arī neoficiāla lūguma saņemšanas „izpalīdzēt” Satversmes aizsardzības birojam (SAB) – nule atklājies, ka inspekcija sākusi darbības saistībā ar vēsturnieku komisijas veikto pētniecisko darbu ar LPSR VDK dokumentiem un komisijas pētījumu publicēšanu. Tiesa, pēc šo ziņu nonākšanas atklātībā inspekcijas vadība "ieslēgusi atpakaļgaitu", taču jau ilgāk nekā pusgadu šī struktūra nesekmīgi mēģina panākt, lai no portāla Pietiek tiktu izdzēstas ziņas par namu Rīgā, Ģertrūdes ielā 39, kur, iespējams, joprojām atrodas SAB direktora Jāņa Maizīša bēdīgi slavenais „ofšordzīvoklis”.

Vispār jau pietiek.com iedalījums ir - dzeltenā prese ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #13 : 2017. gada 24. decembris, 01:43:44 »
Tās jau varbūt arī tehniskas problēmas.

Vispār jau pietiek.com iedalījums ir - dzeltenā prese ;)

Pamatojums otrajam apgalvojumam ar' kāds ir?
Un, ja paskatāmies delfu un apollo/tvnet tematiku, tad ... kurš, interesanti, tad ir dzeltenāks, - pieminētie vai pietiek.com? Ja pietiek.com esot dzeltens, tad man vispār grūti pateikt, vai latviski kāds medijs (izņemot papīra formātā iznākošos un TV) vispār vēl ir palicis nedzeltens? :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #14 : 2017. gada 24. decembris, 01:50:25 »
Neteiktu gan, ka dzeltens. Tendenciozs.