Autors Tēma: virtuves mēbeles  (Lasīts 5337 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: virtuves mēbeles
« Atbilde #15 : 2017. gada 27. decembris, 13:45:40 »
attiecībā uz ledusskapjime un plītīm (ar cepeni) visprastākie un lētākie varianti ir atsevišķie. Vnk stāv ledusskapis un plīts ar cepeni... bet arī visneglītākie.
Tikko grib iebūvēt tehniku, tā papildus cena. Tikko grib virsmu no (mākslīgā) akmens, tā papildus cena. 1000 AR tehniku IMO ir nereāli. Ledusskapis 400 (lēts bet puslīdz efektīvs, ne mini), trauķene 200, izlietne 50, plīts virsma 100, cepene (nu tur no 200 - 500 vai tālāk ar ekstrām) - brīvstāvošā plīts 250 (mēsls kkāds, bet lēti), krāns 50. Tas ir minimums IMO - 1000 tikai tehnikā + santehnikā...
+ pati viruve, ja pasūtīta un ar normālu furnitūru (atvilktnes ar ritentiņiem, bremzēm, normāliem rokturīšiem) utt vēl 1000. Par to $ turklāt diez vai sanāks ledusskapi iebūvēt. un virsma būs parastā, bez nekādiem akmeņiem.  Ok, tā 1000 vietā kko par 300-500 var salasīt depo, bet tas precīzi gan jau ka neiederēsies konkrētajā virtuvē un tie sastiķētie krāmi... nu nez: ja izīrēt nabagiem/studentiem, tad OK(vēl trauķeni var nocirpt), sev- ne.

Ja sāk izvirst ar akmeņiem, atkritumu smalcinātājiem, izvelkamām 3 sugu miskastēm, visu tehniku iebūvētu un ne laminātā, bet akrilā, tad summas par katru no siem aug.
Laikam labāk neteikt,cik man maksāja akrila virtuve sovjeta dzīvoklī ar visu tehniku iebūvētu un cepeni un virsmu stikla ne-defaultajā (ne melnajā/metāla) krāsā?  :evil:  un tas bija pirms šī pēdējā lielā cenu kāpuma. Tāpēc tas, ko var nopirkt par 1000 ar tehniku, imo ir draza studentam vai totālam nabagam, kam tad derētu apdomāt, vai virtuve vsp ir vajadzīga - vienam nereti ēst ārpus mājas ir lētāk, nekā pirkt produktus,virtuvi, ķēpāties... no kā daļa vēl pagūs sabojāties...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #16 : 2017. gada 27. decembris, 13:52:47 »
1000 AR tehniku IMO ir nereāli.
Man izlasījās, ka daddy rakstīja 1000 €/m ar tehniku, 400 €/m bez.
Kas, manuprāt, ir neprātā liels cipars. Cilvēks, cik varēja saprast, par lētāko/vidējo variantu prasīja. Nu, ok, vislētāk būtu uzrasēt un skrūvēt pašam.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #17 : 2017. gada 27. decembris, 14:23:00 »
Man izlasījās, ka daddy rakstīja 1000 €/m ar tehniku, 400 €/m bez.
Kas, manuprāt, ir neprātā liels cipars. Cilvēks, cik varēja saprast, par lētāko/vidējo variantu prasīja. Nu, ok, vislētāk būtu uzrasēt un skrūvēt pašam.

jā, Tu nekļūdījies, eiro metrā :)
Vidēji-lētais cipars diemžēl tāds ir, BEZ akmens virsmām un akrila, bet ar normālām bremzēm un ritentiņiem un rokturiem kā jau te Tex minēja.
Var tak internetā paskatīties virtuves iekārtas cik maksā, ko var dabūt par 100 eur/m, ko par 200, ko par 400 un tad pēc sava maciņa izvēlēties. 

Pašam ir nereāli uztaisīt, jo tur vajag specializētos instrumentus...un prasmes... ja zāģēs ar fuksīti, vai rokas ripzāģi, tad tas arī būs redzams, ir mēģināts ;)   
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 27. decembris, 14:39:32 no daddy »

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #18 : 2017. gada 27. decembris, 15:07:32 »
Kā jūs tos metrus rēķinat, es nesaprotu...? augšas+ apakšas skapīšus? Moš tāpēc ka es laukos, bet man ar visu akrilu nesanāca 400 eur metrā (man gan nav abās pusēs pa visu perimetru augšas skapīši)

Tehniku neskaitu, tas atsevišķi

Atslēdzies daddy

« Atbilde #19 : 2017. gada 27. decembris, 15:23:24 »
nu kā mēra - izmēra attālumu no sienas līdz sienai. Pēc tam virtuves iekārtā iegrūsto naudu dala ar šo attālumu. Piem., augšas+apakšas skapīši ar piegādi un montāžu izmaksāja 1600 eur. Attālums 4 metri. 1600:4 ir 400 eur/m.

"plikajās" vietās Tev flīzes vai stikls? to mierīgi vari rēķināt iekšā :)

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #20 : 2017. gada 27. decembris, 15:43:13 »
nu kā mēra - izmēra attālumu no sienas līdz sienai. Pēc tam virtuves iekārtā iegrūsto naudu dala ar šo attālumu.
Ģimenes budžeta analīzei tā mierīgi var rēķināt.
PASŪTĪJUMA analīzei es tomēr gribētu zināt pa pozīcijām, cik darbs, cik materiāli, cik instrumenti, cik transports, cik nodokļi.
Visas būvniecības tāmes arī taisu pēc šādas shēmas, pat ja pasūtītājs nafig to neprasa. Pēc tam varbūt šim kādā forumā paprasīs un viņš gribēs atbildēt, bet nevarēs :sarcasm:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #21 : 2017. gada 27. decembris, 15:44:04 »
šitā jau var visas mēbeles uz mājokļa kvadrātmetru rēķināt :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2017. gada 27. decembris, 15:54:33 »
šitā jau var visas mēbeles uz mājokļa kvadrātmetru rēķināt :D

visas ne visas, bet sanmezglus tieši tā rēķina - eiro tūkstoši uz kvadrātmetru... tas ir visdārgākais stūris dzīvoklī, caurmērā 1000 eur/m2

Spārka - tāme ir kas cits, cilvēks gribēja zināt cik maksās "viss iekļauts" :) nu ko viņam dos uzzināt, ka vienā firmā skapji pa lēto, toties atvešana pa dārgo, citā skapji pa dārgo, bet ved pa velti :)
nē, nu ir jau vēl vienkāršāka metode - paskaties griestos un izdomā, cik gribētu veltīt remontam... un tad mierīgi reizini to ciparu ar 2...   

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #23 : 2017. gada 27. decembris, 15:56:09 »
Cilvēks gribēja zināt šo:
interesē tieši darba algas samaksa, taisot no vienkāršākā materiāla-lamināta

Nezinām, vai viņam tas lamināts jau ir, no kaut kā pāri palicis vai arī kādi citi apsvērumi, bet jautājums bija par darba samaksu (vismaz es tā sapratu).

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #24 : 2017. gada 27. decembris, 17:05:16 »
visas ne visas, bet sanmezglus tieši tā rēķina - eiro tūkstoši uz kvadrātmetru... tas ir visdārgākais stūris dzīvoklī, caurmērā 1000 eur/m2

Tu mani te nebiedē, ja?? Man vannasistabā ir vismaz 10 kvardātmetri... Tad man niere jāpārdod

Atslēdzies daddy

« Atbilde #25 : 2017. gada 27. decembris, 17:18:15 »
Tu mani te nebiedē, ja?? Man vannasistabā ir vismaz 10 kvardātmetri... Tad man niere jāpārdod

UJ, 10m2 Tu taču vari baseiniņu ar kaskādi ierīkot!! un stūrī tvaika kabīni nolikt!
...pārdod kāda cita, piem VĪRA nieri!

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #26 : 2017. gada 27. decembris, 17:22:39 »
Daddy, nebiedē Emīliju, nudien. Rēķina tomēr pa mezgliem ("točkām") un flīžu m2 un citu bla bla bla.
Ka to var savilkt uz 1000 eur/m2, nē, nu tur es nešaubos :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #27 : 2017. gada 27. decembris, 17:41:20 »
es nebiedēju, bet tādi tie cipari saskrien... sanmezglus taisa priekš padsmit gadiem vai pat ilgāk, tāpēc jātaisa kārtīgi - nekādas tur mīkstās trubas vai māla flīzītes... nē, nu ja grib tās šausmas ik pa 5 gadi piedzīvot, var taisīt pa fikso-lēto...

es laukos ar savām rociņām dušu un tualeti būvēju, pa 17 gadiem nevienas plaisas! 

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #28 : 2017. gada 27. decembris, 17:45:18 »

es laukos ar savām rociņām dušu un tualeti būvēju, pa 17 gadiem nevienas plaisas!  [/size]

Nu ja ar zelta rociņām un konjaciņu dzerot, tad jā, tad tie tūkstoši saskrien :)

Atslēdzies krustmaate agate

« Atbilde #29 : 2017. gada 27. decembris, 17:50:31 »
Mans vīrs kā reiz tikko atbrauca no darba (gatavo virtuves mēbeles no lamināta). Atbilde uz jautājumu - sākot no 70 eur kvadrātmetrā, bet, jo kvalitatīvāki pričendeiļi (eņģes, sliedes u.t.t), jo dārgāks gala rezultāts.