Autors Tēma: Rokpeļņa atzīšanās.  (Lasīts 10670 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Rokpeļņa atzīšanās.
« : 2017. gada 27. decembris, 17:22:48 »
Kāpēc neviens nerunā par šo? http://m.delfi.lv/latvija/article.php?id=49586949
Domāju, ka šādu atzīšanos būs arvien vairāk. Un tiešām tā sajūta varētu būt tāda, kā Rokpelnis apraksta: "Un kāpēc es atzīstos? Tāpēc, ka esmu vecs cilvēks, un, ja mani ķers infarkts vai insults, es būšu attīrījis savu sirdsapziņu."

Atslēdzies Zigfrids

Re: Rokpeļņa atzīšanās.
« Atbilde #1 : 2017. gada 27. decembris, 17:38:58 »
Cieņa par to vien, ka cilvēkam pietika dūšas atzīt savas kļūdas.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2017. gada 27. decembris, 17:48:37 »
Tviteris šodien mutuļo par šo.
Es klusēju, jo man ir dalītas jūtas.
Mulsina sadarbības sākuma gads - 1985.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #3 : 2017. gada 27. decembris, 18:33:04 »
Neatkarīgās mājas lapā ir intervijas sākums un precīzi, delfi visu samiksējuši tā, ka jautājumu vairāk kà atbilžu...iesaku tos delfus nelasīt!
Sākums sadarbībai 1979. pēc piedzeršanās Skapī un padomju varas lamāšanas, kad nokļuvis "stùra màjā"...tad pārtraucis dzert! :D...skaidrs, ka baidījies dzērumā izrunāties par sadarbību...vēl viens apliecinājums manam novērojumam, ka alkonauti pēc savervēšanas atmet dzeršanu! :)
Tas tak labi! :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2017. gada 27. decembris, 19:00:01 »
Sākums sadarbībai 1979. pēc piedzeršanās Skapī un padomju varas lamāšanas, kad nokļuvis "stùra màjā"...tad pārtraucis dzert!
Emm. Es varu viņam personiski pajautāt. Negribu. Bet no publikācijas kaut kā to vēlāko gadu sadarbībai uztvēru.
Pat bohēmā cits uz citu šķībi skatījās... Un minējumi bija daudzi.

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2017. gada 27. decembris, 19:04:25 »
Stukačs ir un paliek stukačs. Sorry.
Nupat mans studijbiedrs, ‘modrā auss‘ arī TV ekrānā parādījies aģitēt par tautas nespēju adekvāti izvērtēt čekas stučītājus :)
Kkā sajūta, vēl aizvien kāds mūziku pasūta ;),
nu visi tikkk balti, kristīgi, ar sirdsapziņu, un dīvaini,
akurāt tagad, ne gadu, ne divus iepriekš :) :) :)
Ņeverju, sorry :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #6 : 2017. gada 27. decembris, 19:15:36 »
Jūt kaut ko nelabu? Ka vajag tomēr attīrīties?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2017. gada 27. decembris, 19:19:43 »
Mani neviens tais gados (85-tajos) nesadomāja vervēt.
Lai gan - es kā kultūrai un bohēmai tuva radība būtu varējusi būt vairāk noderīga kā jebkura cita persona, kam jau ir prestižs un ambīcijas.
Vai nu tur novirze plānošanā vai kā...

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2017. gada 27. decembris, 19:35:26 »
Lai gan - es kā kultūrai un bohēmai tuva radība būtu varējusi būt vairāk noderīga kā jebkura cita persona, kam jau ir prestižs un ambīcijas.

He, ja būtu :), būtu parakstījusies? Bija ‘vājie‘ punkti kurus uzspiest?
Mani arī neviens nevervēja, kaut turpat vien grozījos,
un pat ‘punktus‘ varētu sameklēt, ja ļoooti censtos, bet tāpat skaidrs, ka nepiekristu,
ko velti resursus tērēt. ;)
Visi zināmie, un ne maz, ir ar kādam kopīgām psiholoģiskām iezīmēm.
Bet vienu daļu jau tāpat atkodām, J.R. tajā skaitā, nu nebija tik rafinēti :)
un kur nu vēl vājības :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #9 : 2017. gada 27. decembris, 19:36:57 »
tak čeka bija deģenerējusies kā padomju varas balsts, esmu pàrliecināts, ka nevienu normālu čekistu neinteresēja, ko tà bohēma dara...šos interesēja nauda - izkratīt valūtas pārpircējus, prostitūtas utt...konfiscēt kàdu videomaģi, ko vēlāk pārdot...neticu, ka bija idejiski čekisti - visi gribēja nēsāt džinsus, stāstīt pretpadomju aņukus par brežņevu utt
...ja čeka būtu tāda, kā baidīja - kā Staļina laikos, tad nekāda atmoda un tautas fronte nebūtu iespējama...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2017. gada 27. decembris, 19:41:39 »
...ja čeka būtu tāda, kā baidīja - kā Staļina laikos, tad nekāda atmoda un tautas fronte nebūtu iespējama...
Man nav skaidra priekšstata par čeku, sacīsim, 80jos. Arī ne par čeku vispār. Puslīdz droši, ka astoņdesmitajos uz Sibīriju vairs nesūtīja :sarcasm:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #11 : 2017. gada 27. decembris, 19:48:58 »
Es esmu par to, ka tautai ir jāzin viss par tiesas procesiem....lūk, kad tiesāja Gunāru Astru, Knutu Skujenieku vai Jurģi Skulmi....lūk, tiesa un cietumsodi - tas ir reāls ļaunums...
Bet cik tādu bija brežņeva laikā?...nu, nedaudzi...lūk, tur viss ir jāatklāj....bet gandrīz 600 kultūras darbinieki kā čekas ziņoāji - smiekli nāk....ar savu darbu tautas izglītošanà panāca Tautas atmodu....
Latvietis tak tāds īpašs dvēseles stāvoklis - kungi pavēl, latvietis centīgi izpilda, bet tā, ka vilks paēdis un kaza dzīva ! :)
Kā mēs šodien pildām bēgļu uzņemšanas plànu? ...kà pirmrindnieki - nekādu pretenziju no EK, bet kur tie bēgļi ir ? :)

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2017. gada 27. decembris, 19:56:51 »
Nu, nu, sākoties perestroikai, atkal sarosījās, izteikti jūtami.
Jā, paņēmieni attiecīgi, anekdotes, maģi, visi čomamaki, savējie, radoši apspiestie.

Nē, nē, CK nesaprata kuri būs biditāji, kātad, oglrači un melnstrādnieki, nu ne jau
brivdomātaji no radošās inteliģences, vai ne? :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2017. gada 27. decembris, 19:58:08 »
Par tiem pašiem maisiem.
Ir tās kāviņtursauc pētījumu komisijas materiāli, nu tā. Bakalaura līmenī, bet ir. Šobrīd tie ir  LU lapā, un esot datu inspekcijas draudi, ka personas datu pārkāpumu dēļ tie ir jāizdzēš.
Cik nu es palasījos - materiāls ir tiiiik plašs. Ja katrs pats neizlasīs pamatmateriālu, tad ir risks kļūt piemānītam no anotācijām un interpretācijām. Un tā tālāk un tā joprojām.
Un tad man SACEĻAS pats galvenais jautājums - b@@@, kam vairs var ticēt?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #14 : 2017. gada 27. decembris, 19:58:40 »
Man nav skaidra priekšstata par čeku, sacīsim, 80jos. Arī ne par čeku vispār. Puslīdz droši, ka astoņdesmitajos uz Sibīriju vairs nesūtīja :sarcasm:

Kosmikā lielvalsts neatzina "Sibīriju" par pietiekami efektīvu sabiedrības kontroles instrumentu, bija bijis destaliniācijas kongress, notika meklējumi cilvēciskākam komunismam, bet VDK jau bija līdzekļi un populārākais bija narkoloģijas un citas medicīnas iestādes, kur Tevi nodeva aizmirstībai, vai izsūtīšana uz ārzemēm.