Es tagad tikai pasapņošu, labi? Pasapņošu, jo būtu izbrīnīts, ja tautiešu vidē parādītos cilvēki, kuri šos sapņus būtu gatavi atbalstīt. Būtu ļoooooti izbrīnīts un patīkami pārsteigts par latviešiem, ja atbalsts kļūtu masveidīgs un ne tikai bezrīcības vārdisks.
Pašreizējā situācijā, kāda tā ir ... Kāda tā ir? Klerki un visādi citādi personāži, kuri ir nonākuši pie varas svirām, dara visu, lai tauta, kurai te piederot vara, neko neuzzinātu, - varot ciest daudz "cienījamu cilvēku" (maizīša ieviests termins). Ko darītu vitāla, par nākotni domājoša, ar taisnīguma izpratni apveltīta, lepna un galvenais - drošsirdīgu cilvēku tauta? Mans variants - publicēt sāktu jebkādā interneta vietnē paši savu informāciju par stukačiem, nodrošinot informācijas ātru izplatību visā interneta vidē, t.i., lai jau pēc īsa brīža maizīši vairs nebūtu spējīgi iepriekšminēto informāciju jebkā "izķert" un iznīcināt. Un lai tad maizīši pēc laika saprot, ka viss par "cienījamajiem cilvēkiem" tāpat ir skaidrs un izlasāms portālā XXXXXX (sarunuforums.lv - ?), un lai saprot, ka nu jau visiem ir vienalga, atvērs viņa maisus vai turpinās uz tiem sēdēt?
Protams, ar sākotnēju atsauci, ka "maizīši īstos maisus atvērt atsakās, - mēs sākam savu, neatkarīgu, informācijas apkopošanu. Tie, kuri tiks pieminēti šeit (nevis maizīša maisos - tie mūs vairs neinteresē no šī brīža) un nepaskaidros šeit minētos faktus, ir uzskatāmi tiešām par īstiem stukačiem un katram ir tiesības pret viņiem personiski izturēties tieši kā pret stukačiem. Viss.
Vakar vēlu naktī skatījos raidījumu "Globuss". Uzaicināta izteikties citu starpā Vaira Vīķe Freiberga. Ziniet, pretīgi palika, viņu klausoties, pat pēc pavisam īsa brīža pārslēdzu ko citu, jo liekulīgus, iedomīgus un zaglīgus cilvēkus cienīt nespēju ... un tādu viedokļi arī - maz interesē. Es pieņemu, ka, klausoties stukaču (skolas direktoru 1. septembrī, piemēram), normālu cilvēku izjūtas varētu būt līdzīgas. Es, teiksim, pat 1. septembrī uz Zinību dienas sarīkojumu tādā skolā savus sīčus nelaistu.