Autors Tēma: Dienas deva  (Lasīts 331206 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Dienas deva
« Atbilde #4065 : 2023. gada 30. marts, 16:23:03 »
varbūt varam vienoties, ka krievu valodā SF vairs netiek liktas anekdotes, kuras var veiksmīgi pārtulkot?   

Nepiekrītu - tulkota anekdote zaudē visu smeķi. Reti kuru iespējams iztulkot bez kvalitātes zuduma.

Man nav arī tās paranoiskās alerģijas pret krievu valodu - neidentificēju krievu valodu ar Kremļa politiku.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #4066 : 2023. gada 30. marts, 16:27:47 »
Es teicu, ka tās, kuras var veiksmīgi pārtulkot! ...un tādas ir daudzas...   
Šo laikam nevar -

Очевидцы рассказывают, что у полярной станции, куда приехали Путин с Медведевым, начали несанкционированно собираться медведи с плакатами "Димон, не позорь фамилию!"

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #4067 : 2023. gada 30. marts, 17:41:49 »
nu nez, baigais resursu patēriņš tulkot...
ja nu vienīgi sarunājam, ka sūtām Tev, Tu tulko un izvieto. Visi "patīk" Tavi, būsi pirmais džeks forumā :)
daddy, es saprotu krievu valodas lietošanu, kad jādabū gultā krieviete...ar visām mīļākajām krievu sievietēm esmu runājis krieviski, bet šeit SF?...ok, sūtiet man uz pastu aņukus - tulkošu ...tos, kuri netulkojas - tā arī pateikšu...mani galu galā gatavoja iestāties Maskavas Baumana institūtā un nokārtot eksāmenu krieviski  sacerējumā...tur konkurss bija 1:20

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #4068 : 2023. gada 30. marts, 20:12:49 »
Brauc vilcienā 3 sievietes. Viena runā tikai angliski , otra tikai krieviski, trešā abās valodās. No rīta anglietei pazudis pulkstenis. Viņa jautā, vai krieviete nav to ņēmusi. Poliglote pārtulko. Krieviete sašutusi atbild: Zdrasķe, ja vaša ķoķa. Tiek pārtulkots:viņa saka, ka ir jūsu radiniece. Angliete: neko nezinu, lai atdod pulksteni. Tiek pārtulkots. Krievietes atbilde: A hrena ona ņe hočet? Tulkojums: viņa piedāvā norēķināties ar dārzeņiem.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #4069 : 2023. gada 30. marts, 20:47:07 »
Amā, bet tas ir smieklīgi?...cilvēku apzog, bet krievu vate kaut ko dir@ , ka viņai pofig?     
Par šo smejas tie, kuri ir vates pusē...kuri pieņem, ka apzagt nav grēks un pēc tam palaist "duročku", lai tā angliete brīnās...ha,ha, ha :mrgr:

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #4070 : 2023. gada 30. marts, 20:55:39 »
Nakat, tas bija paraugs tulkošanas jomā.
Tas pirmkārt. Otrkārt, jebkuru anekdoti var pavērst "pķičku žalko" virzienā.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #4071 : 2023. gada 30. marts, 21:04:53 »
Nakat, tas bija paraugs tulkošanas jomā.
Tas pirmkārt. Otrkārt, jebkuru anekdoti var pavērst "pķičku žalko" virzienā.
tur tak tulkošanai nulles nozīme, jo galvenais ir palaistā "duročka" ...tā ir netulkojama un domāta vatei, lai smejas....mēs tak nesmejamies?

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #4072 : 2023. gada 30. marts, 21:13:13 »
Anekdotei vismaz pusgadsimts.
Un kāds sakars te vatei?

Toties šodien krimiķī lasu par lietišķajiem pierādījumiem. Vairākās vietās.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #4073 : 2023. gada 30. marts, 21:19:26 »
Un kāds sakars te vatei?

tagad tu palaidi "duročku"...nu, vatei smieklīgi un tas pieņemami...viņu pieķer zādzībā, bet "ja vaša ķoķa" ...smiekli par to, ka savējais/vate izliekas par muļķi un nekas par to...

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #4074 : 2023. gada 30. marts, 21:27:38 »
Tā. Nu jāsāk skaidrot anekdote. Zdrasķe, ja vaša ķoķa - nozīmē, ka nu galīgi greizi runā.
A hrena ana ņehočet? Čiku vien viņa dabūs.
Un kāds te vatei uzvaras gājiens?
Te iesmej par tiešo tulkojumu.
Fuuuu.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #4075 : 2023. gada 30. marts, 21:33:42 »
Tā. Nu jāsāk skaidrot anekdote. Zdrasķe, ja vaša ķoķa - nozīmē, ka nu galīgi greizi runā.
A hrena ana ņehočet? Čiku vien viņa dabūs.
Un kāds te vatei uzvaras gājiens?
Te iesmej par tiešo tulkojumu.
Fuuuu.
pulkstenis nozagts, bet tu par tulkojumu un anekdote par to....bet kurš nozaga pulksteni?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4076 : 2023. gada 30. marts, 21:33:48 »
A es, naivā, ienācu palasīt anekdotes...

Nevajag visās vietās karināt politiku, un nevajag tulkot anekdotes. Lielākajā daļā gadījumu, ja vien tulkotājam nepiemīt ļoti retā īpašība – izcils literārais rakstnieka talants –, rezultāts būs kropls un samocīts.

Lieciet oriģinālus; kas neprot vai negrib lasīt - gūgle rociņā. Ja ir vēlme, spējas, iekšēja vajadzība un anekdotes sāls nav vārdu spēlē, varat tulkot, bet neredzu obligātu nepieciešamību. Lai kā man neriebtos krievu valodu lietojošā suga, valoda nav vainīga, ka lietotāji maitas.

Un varbūt nevajag šo tēmu pārvērst par ļa ļa ļa un attiecību skaidrošanu, kurš te ir pareizāks.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4077 : 2023. gada 31. marts, 07:48:38 »
Mājas – tā ir vieta, kur atslābt.
Pat viskrutākais trenažieris mājās kļūst vienkārši par pakaramo...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4078 : 2023. gada 31. marts, 08:14:45 »
pulkstenis nozagts, bet tu par tulkojumu un anekdote par to....bet kurš nozaga pulksteni?

Pulksteni nozaga poliglote. Vate būtu anglieti aplaupījusi:
Paliek angliete ar vati kupejā
- sņimaj!
- /anglietei acis 8/
- SŅIMAJ!
- /angliete piesarkst un velk bikšeles nost/
- ti šo, sraķ zadumala, časi sņimaj!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4079 : 2023. gada 31. marts, 09:40:46 »
– Vai tu mani mīli?
– Protams, mīļā! Bet tu?