Autors Tēma: ideoloģijas augļi  (Lasīts 2846 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

ideoloģijas augļi
« : 2014. gada 11. novembris, 10:11:48 »
Pagājšnedēļ laiskojos pelnītā atpūtā siltajās zemēs, viesnīcā, kur latviešus dzird maz, toties ir papilnam itāļu un krievu. Viena no manām obligātajām izklaidēm šādās vietās ir dibināt pazīšanos ar Krievijas krieviem (un tas man viegli sanāk), un pavadīt laiku vakara sarunās. Šoreiz iepazināmies ar ļoti jauku pārīti ap 30 gadiem no Maskavas, un patiešām jauki pavadījām laiku, kopīgi vakariņojot un pēcāk dzerot vīnu un sadzīviski pļāpājot, kā arī apmeklējot vakara izklaides. Pārītis izrādījās ļoti saprātīgs, politiskas tēmas neskārām tā ļoti, nu tā - uzmanīgos teikumos, pārsvarā no viņu puses " ārprāts kas notiek" un " parmezāna pietrūkst" un "mamma stāv un krīt par visu ko dara Pu"... kopīgi nolēmām ka vislabāk šo visu uztvert ar humoru, un patiesībā mēs tā ļoti neiesaistījāmies apspriešanā, vislaik ar jokiem novēršot tēmu uz kādu sadzīviskāku.

vienvakar apspriedām ceļošanas paradumus - meitene saka, eh, kā gribētos izbraukāt Ameriku...

citvakar kaut ko tomēr gudri (bet vispārīgi un uzmanīgi) paspriedelējām par pasaules kārtību, te pēkšņi meitene tā sulīgi saka: "Ненавижу Америку! У нас все ненавидят, и я ненавижу! Но посмотреть бы хотела..."... un pati samulsa no pateiktā...:D
Vīrieši kaut ko asprātīgi un maigi pajokoja par šo pretrunu, nu... vairāk necentāmies neko politisku runāt, lai neiebrauktu auzās...

Kopumā šķirāmies ar skumjām, dikti jau jauki cilvēki bija... bet šitas jūtu uzliesmojums man vislaik liek pasmaidīt...:)

daddy

• Viesi
Re: ideoloģijas augļi
« Atbilde #1 : 2014. gada 11. novembris, 10:19:31 »
vai tas Tev nelika aizdomātiess par ko gan Tu mīli Ameriku? :D

Atslēdzies Mao

« Atbilde #2 : 2014. gada 11. novembris, 10:20:15 »
Piedod, bet man liekās, ka daži cilvēki ir spējīgi sākt ienīst jeb kuru 3 sekundēs. Sajūta, ka ir kaut kāds naida draņķis izsmidzināts virs pasaules.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2014. gada 11. novembris, 10:22:00 »
vai tas Tev nelika aizdomātiess par ko gan Tu mīli Ameriku? :D

mīlu es savus bērnus un vīru un kaķi, kāpēc gan man mīlēt valsti, par kuru es pat ikdienā nedomāju? :)

daddy

• Viesi
« Atbilde #4 : 2014. gada 11. novembris, 10:26:03 »
bet šie tak mums ideoloģiskie draugi un brāļi un glābēji skaitās :)  kaķis izglābs 1 vakariņas nebaltā dienā...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2014. gada 11. novembris, 10:30:32 »
bet šie tak mums ideoloģiskie draugi un brāļi un glābēji skaitās :)  kaķis izglābs 1 vakariņas nebaltā dienā...

kā jau teicu - es pat nedomāju par ameriku ikdienā. kāpēc man šo kaut kā īpaši mīlēt? bez mīlēšanas un nīšanas nu nekādi nevar vaitad?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #6 : 2014. gada 11. novembris, 10:33:13 »
Nez vai pasaulē ir lielvalsts, kura ir uzvedusies pēdējos divus gadsimtus tā, lai mazā Latvijiņa droši varētu uzticēties. Tieši tāpēc mūsu interesēs ir oranžas revolūcijas vai finansu kalapsis pie lielā kaimiņa un tieši tāpēc visus, kas saka, ka iestāšānās EU bija neprāts, es uzskatu par cilvekiem, kas nezin vēsturi.

daddy

• Viesi
« Atbilde #7 : 2014. gada 11. novembris, 10:58:45 »
es no sirds "mīlētu" mazo kaimiņu, kurš man novēlētu "revolūcijas vai finansu kalapsis" :D :D   
Nedomāju vis, ka tas ir mūsu (LV) interesēs. Ja "mēs" ir amerikāņi vai anglieši, tad iespējams, ka tā, jo eiropai sliktāk, jo viņiem labāk.
Nevajag mums miljonus ekonomisku un politisku bēgļu no RU, paskat kā Itālija ar āfrikas bēgļiem ņemās un neteikšu ka pārējās valstis baigi palīdzētu... - Itālijas problēma, ka robeža ar āfriku 

« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 11. novembris, 11:06:50 no Mao »

Atslēdzies Mao

« Atbilde #8 : 2014. gada 11. novembris, 11:05:31 »
Nu ja šitā pagriež.
Es gan kaimiņu vietā, bēgtu uz Sibīriju un visu stādītu un audzētu pats, bet šie jau laikam man nepiekritīs.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #9 : 2014. gada 11. novembris, 11:07:35 »
es no sirds "mīlētu" mazo kaimiņu, kurš man novēlētu "revolūcijas vai finansu kalapsis" :D :D   
Nedomāju vis, ka tas ir mūsu (LV) interesēs. Ja "mēs" ir amerikāņi vai anglieši, tad iespējams, ka tā, jo eiropai sliktāk, jo viņiem labāk.
Nevajag mums miljonus ekonomisku un politisku bēgļu no RU, paskat kā Itālija ar āfrikas bēgļiem ņemās un neteikšu ka pārējās valstis baigi palīdzētu... - Itālijas problēma, ka robeža ar āfriku

Novēlējums nav tautai, bet režīmam - divas dažādas lietas.

daddy

• Viesi
« Atbilde #10 : 2014. gada 11. novembris, 11:17:33 »
Tipa - No mūsējā režīma, jūsējam režīmam? :D :D

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2014. gada 11. novembris, 11:17:55 »
Nē, es gan nenovēlu Krievijai "revolūcijas vai finansu kalapsis". Pa lielam jau visi uz šīs mazās apaļās planētas sēžam vienā laivā, un, ja viens, sevišķi jau tāds milzis kā Krievija, un mums tieši blakussēdošs! sāks šūpoties, ui, kā mēs to jutīsim! Tāāda jūrasslimība piemetīsies, ka maz neliksies, un tā vien skaties, ka nepārlīgojam pār bortu... Vecumveca gudrība skan, ka miers baro un nemiers posta.  Neviens "parastais cilvēks" nav ieguvējs ne no karstajiem, ne aukstajiem kariem, embargo, krīzēm un defaultiem. Lai labāk visi dzīvo mierā un pārticībā, lai nav politisko un ekonomisko bēgļu, lai plaukst ekonomiskā sadarbība un tirdzniecība un  attiecīgi ražošana, un cilvēkiem darbs, ienākumi un drošība par rītdienu.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #12 : 2014. gada 11. novembris, 11:24:35 »
A ja tā krievija nebūtu saņēmusi sankciju potes, Latvija maz vēl būtu?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2014. gada 11. novembris, 11:29:53 »
Bet vispār man gribējās, lai jūs parunājaties par kontaktēšanos ar Krievijas paziņām...  nu tādā sadzīviskā līmenī - kā izdodas/neizdodas...

a jūs te globālo politiku sapināt...:( Škic uz Mao politinformāciju!

daddy

• Viesi
« Atbilde #14 : 2014. gada 11. novembris, 11:30:49 »
Mums ir stāstīts kā šī Latvija radās 1918. gadā.
Vai tikpat droši esam arī par 1991. gadu?  Tad, kad to droši zināsim, tā arī būs atbilde - mēs paši kaut ko, vai kāds mūsu vietā...