Autors Tēma: e-čakars  (Lasīts 6825 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies lumbergs

e-čakars
« : 2018. gada 03. janvāris, 08:26:06 »
Nedaudz palasīju par sagaidāmajām izmaiņām jaunajā gadā un paliku viegli uz pauzes.Par e-receptēm,vnk super- nekādu papīru,viss ātri un ideāli,ieskaitot tos dažus tūkstošus lauku cilvēku,kuriem,lai tiktu līdz tuvākajai aptiekai,tā ir bezmaz neiespējamā misija. Ja līdz šim varēja iedot savas receptes kaimiņu Jurim,kuram ir auto un kurš brauc uz pilsētu,tad tagad bez Jura personas apliecības- nekādi. Jo e- recepti izmantot var tikai ar personu apliecinošu dokumentu. Vēl jau,protams,var ierakstīt Juri receptē kā otro saņēmēju,bet,ja nu Jurim šonedēļ absolūti netīk nekur braukt un viņa vietā to izdara sieva Anna? Nu pofig tak,kas tad ir tie daži (desmiti) tūkstošu lauku penšu,kuriem būs grūti tikt pie zālēm,ātrāk nomirs,mazāks sociālais slogs.

Atslēdzies Bobs

Re: e-čakars
« Atbilde #1 : 2018. gada 03. janvāris, 09:09:37 »
Bet ja nu omes papīra recepti pārķer Ješka un visu tramadolu noplītē?

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2018. gada 03. janvāris, 09:15:14 »
Es līdz šim uzmanību nepievērsu, bet -lai saņemtu tēvam kompensējamās zāles, jāstiepj līdzi tēvs, vai pietiks ar viņa pasi?

« Atbilde #3 : 2018. gada 03. janvāris, 09:46:12 »
Cik noskaidroju, vajadzēs gan tēva, gan savu pasi. Kaut kur vēl figurēja arī tās e-receptes ID numurs, kuru arī vajadzēšot.

Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #4 : 2018. gada 03. janvāris, 10:22:15 »
Reno,Tevi būs receptē jāieraksta kā otro saņēmēju un jāuzrāda sava pase,ja es pareizi sapratu.Bet man tā doma par to,kā es,kad dzīvoju mājās,kad biju receptes dabūjusi, pa centru štopēju mašīnas,kas brauc uz aptiekas vietu un lūdzu,lai atved zāles.

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2018. gada 03. janvāris, 11:33:30 »
Aptieku bizness taču ir bizness. Vajadzētu sākt piedāvāt zāļu piegādi. ID pārbaudīt pie izsniegšanas mājās. Par samaksu protams. Bet te laikam šaurā vieta būtu, kur ķert kurjerus ar farmaceita (palīga) izglītību? Un cik tad tādi maksās... No otras puses, priekš kam izglītība, izsniegt tak var jebkurš - to vai tās ir īstās zāles īstajam cilvēkam jau ir izlēmis ārsts, tās izrakstot.
Vrb tomēr var formāli izsniegt farmaceits aptiekā, bet ID nokontrolēt kurjers, kaimiņš vai sieva?

Vsp tad vajadzētu būt iespējai arī tajā e-sistēmā salīdzināt aptieku piedāvājumus, izvēlēties sev tīkamāko, internetā samaksāt un saņemt kā ierakstītu vēstuli vai sīkpaku pa pastu vai ar kurjeru! Lūk tā!
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 03. janvāris, 11:48:18 no tex »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2018. gada 03. janvāris, 19:35:46 »
Man šai sakarā bišku cita rūpe - vai varēšu pie šādas e-uzskaites arī turpmāk dabūt bez receptes to, kam pēc likuma burta recepte vajadzīga?  :confused:   

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2018. gada 04. janvāris, 08:17:31 »
Vot, lumberg, kur mana lielā, zilā panna !  :fryingpan:

Tu te sacel vaimanu paniku, kam nav nekāda pamatojuma! Es pat Tavu vaimanu iespaidā vakar gāju prasīt kompetentiem cilvēkiem, kas strādā ar e-veselību.
Nekā tamlīdzīga!
Jebkurš turlupiņš var nopirkt tavas omītes zāles, ja vien viņš aptiekā spēj uzrādīt receptes individuālo kodu. Iedod dzērājjankam sava miesta centrā līdzi lapeli ar kodu, viņš var nopirkt tās zāles, ja naudu nav noplītējis! Nevajag nekādu slimnieka personas apliecību!

Un par vaimanāšanu nekompetences dēļ vajadzētu ieviest izsūtījumu uz austrumu robežu! Tas ir tāds pats grēks valsts attīstībai kā savulaik čekistu mūdzības !  :evil: :evil:  es nikns!

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2018. gada 04. janvāris, 08:57:31 »
Bobi, paldies. Šādu skaidrojumu gan Čakšenei vajadzēja uz visiem stabiem izlīmēt,.Tagad zinu, ka tēva zāles pie Jankas būs drošībā!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2018. gada 04. janvāris, 09:20:47 »
Un tā tās baumas rodas... Beigās nezini, kam ticēt un kam ne.

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2018. gada 04. janvāris, 09:35:37 »
Atkal komunikācija izpalika, jo visur skanēja tikai ĢĀ vaimanas, VM miglainā taisnošanās, ka viss būs labi, bet neviens skaidri kā kredītu ņemšanas reklāmā neizskaidroja, cik būs ērti

Atslēdzies ragana

« Atbilde #11 : 2018. gada 04. janvāris, 09:41:17 »
Ha! Vīram no doktorāta tikko zvanīja - sistēma nedarbojas, jābrauc pēc vecā, labā papīra gabala. :rat:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2018. gada 04. janvāris, 09:43:54 »
Katrs sākums grūts. Igauņiem jau sen rullē un iestrādājusies šāda pat sistēma. Mums ir pārņemts, neatceros, laikam Portugāles modelis 1:1

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #13 : 2018. gada 04. janvāris, 09:55:48 »
mūsu galā tāds pats čakars. Vakar zvanīju, lai pieteiktu zāles mammucim šodienai. Dakteris teica, ka sistēma nestrādā, lai paciešās līdz piektdienai. Piektdien  doktorāts rubī no pēcpusdienas. Droši vien zāļu gribētāju būs kaudzēm, diez vai pietiks laika visus akceptēt. Pie tam mammucim būs vajadzīgs ne tikai pierastais zāļu komplekts no  8 vienībām, bet vēl  jāielūr slimības vēsturē, jo bija arī kaut kāds ieteikums no neirologa... Vienā vārdā, pateicu mammucim, ka dakteris lika izdzīvot līdz piektdienai un tālāk, kā nu tās lietas ies. Šovakar ieskriešu pārbaudīt situāciju, varbūt jau var receptes pieteikt uz vietas...

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2018. gada 04. janvāris, 10:01:40 »
tad tas obligātums pagaidām tomēr izpaliek? Iedod papīrīti?