Autors Tēma: Ģimenes ceļojumi / ceļojumi kompānijā  (Lasīts 6354 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Re: Ģimenes ceļojumi / ceļojumi kompānijā
« Atbilde #15 : 2018. gada 07. janvāris, 20:03:27 »
Darba dēļ nākas ceļot un bieži vien lielās kompānijās, tāpēc pati tādu ceļošanu neizvēlos.

Neizvēlos ceļot kopā ar draugiem, ja vēlos ar viņiem saglabāt draudzīgas attiecības :D Pārāk daudz piemēru redzēts - ceļojums var mainīt attiecības.

Mēs neesam no "pludmalē gulētājiem", kaut ir bijuši vārgi mēģinājumi. Labprāt visu plānojam un kombinējam paši. Plāni gan ir tādā līmenī, ka skaidri zinām, ko gribam redzēt/apmeklēt, bet neplānojam pa dienām. Aizlidojam uz konkrētu valsti un mums ir ideja ko vajadzētu apskatīt. No rīta mostamies un zinām, ko atbilstoši attiecīgās dienas laikapstākļiem darīsim.
Esam gan pilsētvides, gan dabas baudītāji, bet muzeji reti (laikam nekad) ir mūsu sarakstā.
Lai arī vienmēr plānojam nomāt uz vietas auto, pārsvarā tomēr izmantojam sabiedrisko transportu, kas līdz šim ir bijis gana ērti, lēti un papildus iespēja iepazīt vietējo kultūru/sabiedrību u.t.t.
Un jā, retāk apmetos viesnīcā, biežāk izmantoju apartamentus, lai var uz vietas gatavot un baudīt vietējos kulinārijas brīnumus ne tikai restorānos un krogos.

Atslēdzies reno

« Atbilde #16 : 2018. gada 07. janvāris, 20:56:49 »
Ir tādas reizes, kad gribu vnk gulēt kā plekste un "strādāt" atpūtas laikā pa skaistumvietām un dies pas katedrālēm un muzejiem netaisos

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #17 : 2018. gada 07. janvāris, 21:03:54 »
Jēziņ. Nu vai tad vēl nav tapis skaidrs gadu gaitā, ko/kur ar vīru gribētos/patiktos aizbraukt??? Kā tad lai mēs jūsu vietā to zinām...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #18 : 2018. gada 07. janvāris, 21:22:46 »
Jā, man gribětos manas ģimenes ceļojumu divatā. Kopš meiteněm ir otras puses, viņas tā nemaz neraujas ar vecākiem kaut kur braukt. Citas intereses.
Kur braukt, to nejautāju, to pati varu izdomāt.
Tā lieta iekš tā, ka es gribu braukt bez bara, otrai pusei gan vajag kompāniju "nu tak jautrāk būs". Nu man kaut kā vajag pavěrst to lietu tā, kā gribas man. Vienvārdsakot, idejas vajag neuzkrītošai pielauzšanai.

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2018. gada 07. janvāris, 21:24:35 »
Tā būtu uzreiz teikusi

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #20 : 2018. gada 07. janvāris, 21:37:57 »
Bieži ceļoju viena, max divatā. Vienreiz bijām 3 cilvēki un man jau nepatika. Nemitīgi kompromisi utt - kaitinoši.
Šogad pirmo reizi būs man 'plekstes' stila ceļojums uz Taizemi. Nevaru sagaidīt, kad gulēšu zem palmas ar kokteili rokā.  :) Ar draugu izdomājām, ka jāatpūtina galva no darba un citiem stresiem. Rezervējam visu paši - izpētam un pērkam. Dažreiz mēdzam izvēlēties dārgākus variantus, jo komforts svarīgs. 

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #21 : 2018. gada 07. janvāris, 21:43:12 »
Tā lieta iekš tā, ka es gribu braukt bez bara, otrai pusei gan vajag kompāniju "nu tak jautrāk būs". Nu man kaut kā vajag pavěrst to lietu tā, kā gribas man. Vienvārdsakot, idejas vajag neuzkrītošai pielauzšanai.

Nu, ‘pielauzīsi‘, aizbrauks bez bara un jautrības un nejutīsies tā otra puse laimīga.
Jēga kāda? Jutīsies apmierināta ;) nu nezinu.
Drīzāk kādu kompromisu, lai abi apmierināti.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2018. gada 08. janvāris, 09:54:32 »
jūs gan izvēlīgi...  :rat:

es varu ceļot kā vajag - varu braukt viens, varu ar "mazģimeni" (sieva un "sīkā" meita) , varu ar "lielģimeni" (visi bērni un mazbērni, kopā 12), varu arī draugu ģimenes paaicināt... lielākais brauciens bija 2014.g. Norvēģija, 6 mašīnas 27 cilvēki.

Katrā ceļošanas veidā ir savi plusi un savi trūkumi... viss atkarīgs no ceļojuma mērķa un kompānijas.   

Atslēdzies reno

« Atbilde #23 : 2018. gada 08. janvāris, 10:15:02 »
No konkrētas vietas kustēties, kā katram patīk, ir OK -tā var kompānijā slēpot, makšķerēt, kaut vai herbāriju vākt vai putnus vērot. Pārvietojoties gan var būt problēmas pat trijatā, ja vien nav izvēlēts Vadonis  :bird: un Maršruta Noteicējs. :sl:  Demokrātija var novest pie strīdiem  :wtf: un apvainošanās. Ja gaume nesaskan, tad tā var notikt pat divatā :)

Atslēdzies magda

« Atbilde #24 : 2018. gada 08. janvāris, 11:27:01 »
Kopš puikas lieli, savās dzīvēs un darbos, braucam divatā ar vīru. Mums patīk! :) Izvēlamies ceļojuma galamērķi, vīrs sastāda maršrutu- viņām patīk un padodas plānošana. Es baudu procesu  :coffee: . Vienu dienu aktīvi izbaudam vietējos tūrisma piedāvājumus, otru- laiski zvilnam jūras/okeāna malā- sauļojamies, peldam-tāds viegls čiliņš.
Vienu reizi noriskējām- braucām ar grupu no ceļojumu aģentūras. Tas bija krīzes laikā, ceļotāju bija maz- tādēļ visa grupa sastāvēja tikai no trim pāriem un gides,protams. Atmiņas- vislabākās! Joprojām ,katru gadu visi tiekamies un ciemojamies viens pie otra!:)
Ja man vīrs teiktu,ka negrib braukt divatā, jo garlaicīgi- laikam jau iespringtu un aizdomātos...

Atslēdzies tex

« Atbilde #25 : 2018. gada 08. janvāris, 15:25:10 »

Ja man vīrs teiktu,ka negrib braukt divatā, jo garlaicīgi- laikam jau iespringtu un aizdomātos...
tieši tā! vajadzētu apvainoties jau ap šo vietu.

Argumenti pret baru, ka tad jāpielāgojas cieitm, kam var būt citas vēlmes.
ka vnk gribas pabūt divatā... vēl vajag?

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #26 : 2018. gada 08. janvāris, 15:41:16 »
Nu nesaka jau, ka "negrib braukt divatā", bet tā mūžīgā visu aģitēšana pievienoties braucienam ... sanāk, ka man tādā mirklī vēlīgi un piekrītoši jāmāj ar galvu, a pēc tam "aiz stūra" jāaudzina.

Apvainoties sen esmu atmetusi, ņu ko tur ... ar mūsu stāžu. ai, nu ko jūs.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #27 : 2018. gada 08. janvāris, 15:49:14 »
ja ir pāris, tad ir pāris un ja es gribu braukt tikai ar vīru ,tad es to neprezentēju ,kā ģimenes braucienu. un tad man nafik negribētos gulēt hostelī un pavadīt laiku tur kur spiedzoši bērni un un vīzdegunīgi tīņi utt.utml...
tad brauciens būtu uz 80% savādāks, nekā tas ko mēdzu saukt par ģimenes ceļojumu.
savukārt man, ja tu saki "pāra ceļojums", asociācijas saistās ar kāzu ceļojumu vai jebkādu rozā briļļu romantiku, kas manā gadījumā nav. Arī divatā mēdzam palikt hosteļos, un neesmu tur sastapusies ar spiedzošu bērnu un tīņu baru, hm. Tur tak ir arī "ģimeņu" jeb "pāru" numuri.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #28 : 2018. gada 08. janvāris, 18:13:52 »
Vispār jau mans kungs arī ir no komunikablajiem, bet esmu skaidri un gaiši definējusi, ka esmu "vienpate" un, ja man uzspiedīs kompāniju - vai nu nebraukšu, vai arī ceļojumā staigāšu, darīšu kā pašai tīk, varu arī viena...
Mani respektē.
Tiem, kuri paši ierunājas par līdzi braukšanu, diezgan atklāti vēršu viņu uzmanību uz iespējamām kopā braukšanas "blaknēm". :P
Saprot. Tālākas runas neseko.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 08. janvāris, 20:31:43 no Luīze »

Atslēdzies diddly

« Atbilde #29 : 2018. gada 08. janvāris, 23:03:23 »
Mūsu vislabākie ceļojumi,kas bijuši,ir mūsu abu ceļojumi divatā.Arī ar bērnu ir bijuši labi,bet tādi mazākumā,pēc būtības.
Vēl mazāk esam bijuši kopā ar citiem pāriem,vai grupās,un tur nu ir bijušas visādas "blaknes",grupu ceļojumos gan pavisam nebūtiskas.