Autors Tēma: Pastaiga pa Ķīpsalu  (Lasīts 1278 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies diddly

Pastaiga pa Ķīpsalu
« : 2018. gada 13. janvāris, 17:13:06 »
Saulainā sestdienas rītā,neskatoties uz viegliem mīnusiem gaisā,bariņš interesentu, jaukas,zinošas gides vadībā,izstaigājām Ķīpsalas sakoptāko daļu.Rūpīgi atjaunotu un jaunuzbūvētu koka ēku rajons,pat ziemas kailsalā bija mīlīgs ar savu vēsturisko tēlu un nojaušamo mājīgumu iekšpusē.

Savas fotogrāfijas varbūt ielikšu vēlāk,bet patiesiem interesentiem iesaku papētīt Zaigas Gailes biroja lapā bildes un aprakstus par atjaunoto ēku vēsturi,un restaurācijas lietām.
Interesanti,ka dažas ēkas pārvestas no citiem Rīgas rajoniem,un ēkam ir savi stāsti.

Man jau ir ideja par tādu ekskursiju ar draudzenēm,kādā karstas vasaras pievakarē,ar pastaigu,un auksta vīna glāzi pēcāk.

http://zgb.lv/lv/arhitektura/8/10/Filosofu-namins/#

Atslēdzies diddly

Re: Pastaiga pa Ķīpsalu
« Atbilde #1 : 2018. gada 13. janvāris, 17:45:32 »
smukumam vajag kontrastu

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies diddly

« Atbilde #2 : 2018. gada 13. janvāris, 17:46:30 »
ja man jahtu dotu...

Atslēdzies diddly

« Atbilde #3 : 2018. gada 13. janvāris, 17:47:15 »
zinājāt? vairāk var uzzināt,palasot linkā,augstāk norādītajā-Austrāļa māja,interesanti!

« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 13. janvāris, 18:12:06 no diddly »

Atslēdzies diddly

« Atbilde #4 : 2018. gada 13. janvāris, 17:48:18 »
Palūrēju pāri žogam

Atslēdzies diddly

« Atbilde #5 : 2018. gada 13. janvāris, 21:24:30 »
kāpēc ķengurs? sākotnēji,nesen,graustu nopircis kāds austrālietis,un gribējis visu nojaukt,lai būvētu kko savu.
bet labā feja panākusi,ka austrālietim aizliedza koka architektūras pieminekli nojaukt, jams tad nu sadusmojies,un pazudis.
labā feja ar savu uzticamo burvi ēku atjaunojuši,un uzstādījuši ķengura figūru(dabiskā lieiumā) uz ēkas jumta,kā zīmi ēkas liktenim
jāsaka,šīs mani reāli pārsteidza,nu,ķengurs

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2018. gada 13. janvāris, 22:53:59 »
Jums reāli TĀDU stāstu stāstīja?

Atslēdzies diddly

« Atbilde #7 : 2018. gada 14. janvāris, 10:46:47 »
gandrīz,bet fejas un burvju vietā bija zināmā pāra vārdi uzvārdi. Man vnk labpatikās šo atreferēt mazliet teiksmaināk. Gide jau arī uzsvēra,ka stāsts ir gluži vai jaunradīta leģenda.
 sorry,ja samulsināju Bācienu ;)