Autors Tēma: Nameja gredzens  (Lasīts 7720 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dr.no

Nameja gredzens
« : 2018. gada 18. janvāris, 20:56:14 »
Kauns nav!
Priekā! :shampis:
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 18. janvāris, 21:00:23 no Spārka »

Atslēdzies Broņa

Re: Nameja gredzens
« Atbilde #1 : 2018. gada 18. janvāris, 21:14:13 »
Interesanta recenzija. Varētu detalizētāk?

Atslēdzies dr.no

« Atbilde #2 : 2018. gada 18. janvāris, 21:30:34 »
Interesanta recenzija. Varētu detalizētāk?
nav ko stāstīt ...pateicu galveno - ej un skaties! :)
Savam puikam uzdàvini Nameja gredzenu! :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #3 : 2018. gada 18. janvāris, 21:56:05 »
Nav vardarbības un perversiju?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #4 : 2018. gada 18. janvāris, 22:28:38 »
haha nu Broņ, ka tu doma piesaistiit publiku,ja tur nebuus nekā :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies dr.no

« Atbilde #5 : 2018. gada 19. janvāris, 13:59:12 »
Labi, drusk vairāk..
Pirmkārt, neesmu A.Grīna romānu lasījis, bet ir sajūta, ka visas galvenās lietas ir saglabātas..
Otrkārt, mans novērojums, ka A.Grauba ar katru filmu kļūst labàks un profesionālāks, šī filma ir augstāk vērtējama par "Sapņu komanda 1935".
Treškārt, ja mūsu mùziķi kā Prātavētri u.c. dzied angliski, tad šī filma ar ir tēmēta starptautiskam tirgum un filmas valoda ir angļu...lai paņemtu to auditoriju, kura fano par Vikingiem, Troņu spēlēm utt...domāju, ka tas sasniegts...
Ceturtkārt, piesaistot galv.lomās zviedru un angļu aktieri, ir panākta atpazīstamība un laba angļu valoda.
Piektkārt, man ļoti patika Artūrs Skrastiņš Romas pāvesta lomā...tas pats draņķa Saljeri! :D

p.s.
Filma ir dublēta arī latviski....tàtad pirms pērkat kinobiļeti, izlemiet kādā valodā skatīt gribiet....ir seansi gan latviski, gan angliski....es skatìjos angļu

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2018. gada 19. janvāris, 15:13:48 »
Dublēta latviski? Es kaut ko tādu redzu tikai Vidzemes Žagarā. Rīgā Splendidā piedāvā tikai angliski ar subtitriem:(
okej, atradu Forum cinema... par 8.10 eiro.. pīiiii...  Visām filmām tāda afigennā cena vai arī tikai letiņu ?

Atslēdzies dr.no

« Atbilde #7 : 2018. gada 19. janvāris, 15:23:24 »
Dublēta latviski? Es kaut ko tādu redzu tikai Vidzemes Žagarā. Rīgā Splendidā piedāvā tikai angliski ar subtitriem:(
okej, atradu Forum cinema... par 8.10 eiro.. pīiiii...  Visām filmām tāda afigennā cena vai arī tikai letiņu ?
jā, no jaungada piemeta biļetēm 1 €....it kā jau ir attaisnojums - valts pacēla minimālo algu un tādā vietā kā kinoteàtris ir daudz apkopēju,.laikam jau arī biļešu kontrolieriem pie zāles ieejas nav daudz vairāk par minimàlo...fvzin
Pirmdienās divi cilvēki var iet par vienas biļetes cenu...sameklē līdzgājēju un tad tikai kādi 4 € :)

Atslēdzies dr.no

« Atbilde #8 : 2018. gada 20. janvāris, 10:17:00 »
Kultūršokā diskutēja par angļu valodu, ja filmai dots valsts finansējums..no filmas budžeta 2,5 mio viens miljons ir no valsts.
Cik sapratu no diskusijas, tad filma dublēta  latviski tv variantà....tas ir, pa virsu angļu valodai uzlikts viena vìrieša balss un viena sievietes balss...dublēts pa lēto...nedzirdēsiet ne Keišu vai Vāni u.c. latviešu aktierus pašus ierunàtus latviski..:(

Atslēdzies hm@

« Atbilde #9 : 2018. gada 20. janvāris, 13:11:29 »
Jānoklausās tas kultūršoks, bet, ja ta, tad nav verts iet uz tv vriantā ueskaņotu. Jācer, ka angļu seansam ir latv titri jebkua gadījumā.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #10 : 2018. gada 01. februāris, 12:00:57 »
Vakar biju uz Nameju.  lūk, manas domas:
1) noteikti jāiet uz angļu versiju, valoda ļoti viegla, nezināmās vietas var paskatīties titros tulkojumā. Latvisko būtu interesanti noskatīties vien tāpēc, lai redzētu, kā daudzos f**k un sh*t pārtulkojuši. (Kaut kur lasīju, ka rupjākais vārds latv tulkojumā ir "vecais perd*lis"
2) nebiju mērķauditorija filmai. Galvenais uzsvars uz kautiņiem. Ja šo būtu uzņēmusi kāda slovāku kinostudija, tad es to sauktu par riktīgu kautiņfilmu un neko citu.
3) tagad bija interesanti latv aktierus skatīties, redzēt, kurš pats ierunājis, kā cīņas ainās iekļāvies.
4) manuprāt tās kautiņu ainas bija izcilas, viss šķīda pa gaisu, galvas, asinis, bultas un zobeni. Ja man nebūtu ik pa brīdim acis jāaizmiedz, man patiktu! Man liekas, ka nofilmēts ļoti labā līmenī, nav nekādas mazbudžeta dramatiskā pulciņa ainiņas, ir īstas kaujas!
5) un tagad pats galvenais. Man nav pretenziju pret kaut kādām vēstures detaļām, kuras varbūt ir aplamas, man nav pretenziju pret kadrā parādīto slaveno Zemgales jūrmalu , pret mazītiņo Kolkas radziņu šajā jūrmalā, bet man ir besis par iekšējās loģikas nebūšanu un klaji štampainiem skatiem. Zemgalieši mūk no cietokšņa, glābjot plikās dzīvības un varbūt nedaudz pārtikas, nonāk klajā purvā un nakšņo zem skaidrām debesīm, jo pajumtes nav. Bet nākamajā naktī izrādās, ka ir ne tikai pazeme, kur liet sudrabu, bet ir arī paņēmies līdzi gan sudrabs, gan darbarīki. Pēdējā kaujas ainā ļaunais ar gredzenu rokā stāv miglā un no aizmugures pienāk Namejs un iemet viņu purvā, bet pats nākamajā kadrā ir plančkas otrā pusē. Vēl tā ainiņa no Džeimsa Bonda filmas : jūra, zilas debesis, neviena kuģa pie horizonta,  Namejs izpeld no jūras, brien krastā, nē, labi, ka ne zilajās Bonda peldbiksēs...

Bet ainiņa, kas man iedvesa šausmas - pēdējais rīts, Namejs un viņa jaunā sieva Lauga SVĒTKU TĒRPĀ (kas, protams, bija paķēries līdzi, drudžaini bēgot) iznāk no migliņas purva malā, viss ir rāmi un romantiski un Laugai pie krūtīm piespiests MAZS MĪLĪGS KUCĒNIŅŠ.....
(prasījās fonā tas - ōōōōō, sooou svīīīīīt)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #11 : 2018. gada 01. februāris, 12:45:32 »
ā, jā, ja kādu ieinteresēja, kā namejs no jūras kāpj ārā - apmēram šādi

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2018. gada 01. februāris, 12:55:28 »
Šitik atkailinātas ainas neatbilst mūsdienu sabiedrības morāles normām  :talking:

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2018. gada 01. februāris, 12:59:31 »
no Zemgales jūras :rofl:
Filmas radītāji gan teica, lai nemeklē vēsturiskās pareizības. Par ģeogrāfiskajām nebrīdināja

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #14 : 2018. gada 01. februāris, 13:15:34 »
Redzējusi vēl neesmu, bet kā līdz tam brīdim šādas atsauksmes aizmirst... :smej:
Pēc visa apraksta pēdējā ainā nevis sunīti (nu varbūt tas vilcēns bija?) vajadzēja rādīt, bet mazu Namejiņu klēpī - ja jau, tad jau... kas gan vēl vairāk varētu simbolizēt tautas cerīgo nākotni!
No amount of advance planning will ever replace dumb luck