Autors Tēma: Nameja gredzens  (Lasīts 7715 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dr.no

Re: Nameja gredzens
« Atbilde #15 : 2018. gada 01. februāris, 13:19:48 »
Leģenda vai teika! :)....kinorakstos viens vēsturnieks veselu traktātu uzrakstījis, ka vēsturiski viss nepareizi..
Es vēlos pateikt vienu - izlasiet precīzi filmas nosaukumā, par ko ir filma! :)
Tā nav par Nameju!
Tā ir teika par GREDZENU! :)
...teika, kas tēlaini pastāsta, kāpēc šis gredzens kļuva par simbolu latviešiem XX gadsimtā!
p.s.
Mums simbols ir GREDZENS! ..un nevis Namejs
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 01. februāris, 13:33:51 no dr.no »

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #16 : 2018. gada 01. februāris, 13:28:29 »
Es par to Bondu. Miera nav, hm@ minējusi, ka nav Bonda zilās peldbikses. Vai tiešām bez biksēm? Tad jau Bonda filma būs pārspēta.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #17 : 2018. gada 01. februāris, 14:04:41 »
Es par to Bondu. Miera nav, hm@ minējusi, ka nav Bonda zilās peldbikses. Vai tiešām bez biksēm? Tad jau Bonda filma būs pārspēta.

Filmu neesmu redzējusi, tā ka mans minējums - nātnas linu biksiņas vai arī pa pliko un no aizmugures filmēts.

Kā īsti ir? :)

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #18 : 2018. gada 01. februāris, 14:08:25 »
Filmu neesmu redzējusi, bet viedoklis ir!!!...par dr.no...jau izlasot pirmo "nav" :rat:
Neesmu nekāds pareizrakstības fans (pati bieži kļūdaini rakstu), BET, ja "nav" vietā rakstā "nau" tālāk nespēju lasīt, raudiens nāk... :cry:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #19 : 2018. gada 01. februāris, 14:08:56 »
Pa pliko un no aizmugures nefotogēniski. Nebūtu redzama Nameja apgarotā seja.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #20 : 2018. gada 01. februāris, 14:22:39 »
Bobi(s) - nu nē, Namejs nebija šitik atkailināts, viņš bija bruņās un garajos zābakos un , nē, laikam zobens pie sāna nebija. Bet kopējā ainiņa bija tieši šāda !

reno - vairākas minūtes sēdēju un nevis sekoju sižetam, bet izmisīgi domāju - pag, kur tā Semigallija atrodas, varbūt sanāk kāda maza jūras maliņa arī Semigallijai? (bet patiešām -tas filmā netraucē, galu galā tā nav mācību filma, tā ir Welcom-to-my-country smukumfilma)

Mangust - līdz mazajam Namejiņam viņi vēl nebija tikuši. Un vilciņš jau arī purvā neatrastos. Ja nu vienīgi kāda varde...
(ak, un piedodiet , ja sanāca spoileris kādam. Visu sižetu jau neizstāstīju!)

Atslēdzies dr.no

« Atbilde #21 : 2018. gada 01. februāris, 14:26:22 »
Filmu neesmu redzējusi, bet viedoklis ir!!!...par dr.no...jau izlasot pirmo "nav" :rat:
Neesmu nekāds pareizrakstības fans (pati bieži kļūdaini rakstu), BET, ja "nav" vietā rakstā "nau" tālāk nespēju lasīt, raudiens nāk... :cry:
...žēl, ka Raini neesi lasījusi..

« Atbilde #22 : 2018. gada 01. februāris, 14:28:13 »
mmm, garie zābaki, sexy  :in-love:  tikai laikam atkal anahronisms, gan jau viņam bija pastaliņās jādrasē  :D
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #23 : 2018. gada 01. februāris, 14:32:48 »
Lūk tā, izrādās garos zābakus un ar zobenu. A mēs jau sacerējāmies.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #24 : 2018. gada 01. februāris, 14:59:13 »
zobens varbūt i nebija. Bet pilnais cīņas tērps gan. Sorī, meitenes:)  jūs laikam jau momentā internetā biļetes nopirkāt  un še tev - garajos zābakos.. sorī...

Par neprecizitātēm - tas ir veiksmīgi apiets, nosaucot par leģendu filmu, lai kas tas arī būtu.

Par nosaukumu - man žēl, ka angliskais nosaukums ir Pagānu karalis. Tik skaisti skan Nameja gredzens! Bet nu laikam jau nevarēja likt Lord of the Ring/Ring of the Lord..  Bet Pagānu karalis kaut kā aizvainojoši.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #25 : 2018. gada 02. februāris, 11:20:08 »
Citāts
līdz mazajam Namejiņam viņi vēl nebija tikuši.

Paralēles velkot ar tēmu par Mozu un 40 gadiem tuksnesī, nodomāju, ka Namejam 9+ mēnešus purvā padzīvot nieks vien ir. Un latviešiem purvi varētu būt kā tuksnesis Mozum. :D

Ja skatās mūsdienu Zemgales robežas, tad kaut kur pie Engures pie jūras var iziet. Man par Semigalliju cita atklāsme - pa pusei Gallija t.i. Francija (+ kas tur vēl aizķerts) sanāk.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies hm@

« Atbilde #26 : 2018. gada 02. februāris, 16:01:26 »

Paralēles velkot ar tēmu par Mozu un 40 gadiem tuksnesī, nodomāju, ka Namejam 9+ mēnešus purvā padzīvot nieks vien ir. Un latviešiem purvi varētu būt kā tuksnesis Mozum. :D

Ja skatās mūsdienu Zemgales robežas, tad kaut kur pie Engures pie jūras var iziet. Man par Semigalliju cita atklāsme - pa pusei Gallija t.i. Francija (+ kas tur vēl aizķerts) sanāk.

par Mozu - tad jau paralēle arī ar Jēzu, kas pa ūdens virsu staigāja, Namejs vienā kadrā ( ne tanī, kur no jūras iznāk, bet purvā) arī pa ūdens virsu laikam gāja

Semigālia - kā man kāds teica - tas esot speciāli, lai spēlētu ar šo nosaukumu, ar galliem.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #27 : 2018. gada 02. februāris, 16:14:19 »
Manuprāt, tas ir vēsturiski. Kaut kādās hronikās tā arī saukuši. Varbūt hronistiem tādas asociācijas bijušas...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Minne

« Atbilde #28 : 2018. gada 03. februāris, 01:59:43 »
Leģenda vai teika! :) ....kinorakstos viens vēsturnieks veselu traktātu uzrakstījis, ka vēsturiski viss nepareizi..
Es vēlos pateikt vienu - izlasiet precīzi filmas nosaukumā, par ko ir filma! :)
Tā nav par Nameju!
Tā ir teika par GREDZENU! :)
...teika, kas tēlaini pastāsta, kāpēc šis gredzens kļuva par simbolu latviešiem XX gadsimtā!
p.s.
Mums simbols ir GREDZENS! ..un nevis Namejs

Vispār jau filma nemaz nestāstot, kādēļ gredzens 20.gs. latviešiem kļuva par simbolu ;)
Un Nameiša laikā tādi gredzeni nemaz neesot bijuši, tā ka teikai būtībā nav pamata ;)

Atslēdzies dr.no

« Atbilde #29 : 2018. gada 03. februāris, 12:27:55 »
Vispār jau filma nemaz nestāstot, kādēļ gredzens 20.gs. latviešiem kļuva par simbolu ;)
Un Nameiša laikā tādi gredzeni nemaz neesot bijuši, tā ka teikai būtībā nav pamata ;)
jaunajai Latvijas valstij XX gadsimtā bija vajadzīgi savi simboli, varoņi utt...Grīns uzrakstīja romānu, latvieši sāka nēsāt šo gredzenu...nu, viss no vēsturiskā viedokļa greizi, bet!!!!...latviešiem ir simbols, kurš strādā vēl šodien...un tas ir pats svarīgākais !:)