Autors Tēma: Nameja gredzens  (Lasīts 7722 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Re: Nameja gredzens
« Atbilde #45 : 2018. gada 18. novembris, 10:54:11 »
es nesaku, ka tāds kinematogrāfa paņēmiens nedrīkst būt, bet man filmā traucēja sekojošais:
- Lai arī Latvijas kino cienīgi masu skati, tomēr mani nepārliecināja cīņas ainas, kas skaitliskā ziņā līdzinājās 3b un 3c klases kautiņam pavasara ekskursijā. Diez vai Zemgales liktenis tika izcīnīts tik lokāli ar tik mazu dalībnieku skaitu
- tomēr moderna izskata krustnešu vadonis manuprāt neiederējās tēlā, lai gan aktieris kādai citai laicīgākai lomai nebūtu peļams
- pārspīlēta Nameja gredzena loma, kas nu diez vai bija Zemgales pārvaldības simbols. Tas šķita kā "pievilkts" klāt sižeta līnijai, lai uzsvērtu kaut kur gleznā saskatīta atribūta pārliecinošo nacionālo vērtību.. (daudz izteica Graubas stāsts par viņa pirmo Nameja gredzenu vidusskolā, ko autors, acīmredzot gribēja izcelt kā latviskuma leģendu un talismanu)
- pilnīgi neveiksmīga Nameja aktiera izvēle. Jā, viņš varēja būt jauns, bet varēja pārliecinošāku un harizmātiskāku aktieri sameklēt
- nepārliecinošas dekorācijas, pārlieku precīzas būves un materiāli (mūsdienu piesitiens), kā arī maz dekorāciju kopumā
- Galvenā varoņa Makša ātrā teleportēšanās no Zemgales uz Romu un otrādi, neparādot tos mēnešus vai gadus ceļā. Ir kā Ryanair būtu darbojies jau tolaik

Kas patika - diezgan labi (lai gan ar modernām iezīmēm) tērpi, atribūti. Daži labi aktieri.. Kad parādīja pirmos kadrus ar Vāni, likās, ka viņa tūlīt palaidīs smiekliņu, bet o.k., viņai seriālu zīmogs pierē :) Patika centieni kopumā, uzņemt ko lielu un vēsturisku, bet pie otrās reizes pašķidra rezultāta jau nu vajadzētu apstāties

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #46 : 2018. gada 18. novembris, 11:07:42 »
Tas Maksis man kaut ko ļoti atgādināja... Džirolāmo lomas tēlotāju no seriāla "Da Vinči dēmoni" - līdzīgs aktieru tips izvēlēts, un abi ir Romas pārstāvji, pāvestu ārlaulības bērni...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #47 : 2018. gada 18. novembris, 11:12:51 »
Tas bija labs tipāžs, man patika, kā notēloja

Atslēdzies true detective

« Atbilde #48 : 2018. gada 18. novembris, 12:10:04 »
vairāk par pusstundu pievarēt nevarēju, tas tulkojums, tas ir angļu val.pa virsu divu aktieru ierunātais teksts tik ļoti traucēja, ka sevi ilgāk nolēmu nemocīt. bet noprotu, ka neko dižu garām nepalaidu.

ps. sajūta,ka skatos seriālu Lieliskais gadsimts, tur ar līdzīgs tulkojums.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael