Autors Tēma: kurš vainīgs?  (Lasīts 2324 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

kurš vainīgs?
« : 2014. gada 11. novembris, 12:13:35 »
a kā Tu zini, ka nē? :)
Pludmalē visi plikiņi, izskatās pēc inteliģentiem... a patiesībā specnazietis ar savu tjolku...
Un pat ja tā - vai vērmahta ierindas kareivis vainīgs pie Hitlera politikas un padomju ierindnieks pie Staļina politikas?
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 11. novembris, 12:52:27 no pitons »

Atslēdzies Mao

Re: kā tu zini, kurš vainīgs?
« Atbilde #1 : 2014. gada 11. novembris, 12:19:40 »
Jā vainīgs. Tikai ļoti, ļoti, ļoti, ļoti, ļoti mazā mērā...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2014. gada 11. novembris, 12:23:34 »
Teorētiski jā - ļoti, ļoti... mazā mērā. Ne vairāk kā ikviens no mums pie Latvijas politikas.
Tādējādi sanāk, ka ikviens, kas nav savā valstī disidents, ir līdzatbildīgs.
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 11. novembris, 12:25:44 no kvadra »

Atslēdzies Mao

« Atbilde #3 : 2014. gada 11. novembris, 12:29:58 »
A latviešu disidents I.Kalniņš var mazgāt rokas domu nevainībā?

Bet Latvija tak nenogalina cilvēkus Latvijas labklājības vārdā...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2014. gada 11. novembris, 12:43:01 »
Latvija piedalās, piemēram, misijās Tuvajos Austrumos. Vai tur neviens nav nogalināts? Bet kā vārdā, es nezinu. Toč ne manas personīgās labklājības. Bet sanāk, ka esmu pie tā līdzvainīga, tāpat kā tie krievi pie Krimas okupācijas...

Kas man nepatīk ir - tas aprobežotais redzējums, ka no divām pasaules lielvarām viena ir balta un pūkaina, kamēr otra īsts elles izdzimums - atkarībā no tā, no kuras puses skatās... Abas labas. A mēs pa vidam. Pa kājām.

« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 11. novembris, 12:46:57 no kvadra »

daddy

• Viesi
« Atbilde #5 : 2014. gada 11. novembris, 12:57:01 »
Teorētiski jā - ļoti, ļoti... mazā mērā. Ne vairāk kā ikviens no mums pie Latvijas politikas.
...un vai mēs kaut ko esam darījuši, lai Latvijas politika kļūtu citādāka? kaut vai ļoti, ļoti mazā mērā? 1x 4 gados "pareizo" papīrīti urnā iemest neskaitās, tas ir pašapmāns... nē, neesam, tāpēc arī esam līdzvainīgi. pavisam līdzvainīgi.

Atslēdzies kvadra

Re: kurš vainīgs?
« Atbilde #6 : 2014. gada 11. novembris, 12:57:03 »
Nezinu, kas pacentās tēmu sadalīt, bet droši vien tā arī pareizi, jo aizgāja offtopā. Sorry, Emīlij.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #7 : 2014. gada 11. novembris, 13:03:42 »
...un vai mēs kaut ko esam darījuši, lai Latvijas politika kļūtu citādāka? kaut vai ļoti, ļoti mazā mērā? 1x 4 gados "pareizo" papīrīti urnā iemest neskaitās, tas ir pašapmāns... nē, neesam, tāpēc arī esam līdzvainīgi. pavisam līdzvainīgi.

Tu tāds pats kā krievi Krievijā - viņiem ar galvenais ir atrast, norādīt un ienīst vainīgo... :)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #8 : 2014. gada 11. novembris, 13:04:49 »
Latvija piedalās, piemēram, misijās Tuvajos Austrumos. Vai tur neviens nav nogalināts? Bet kā vārdā, es nezinu. Toč ne manas personīgās labklājības. Bet sanāk, ka esmu pie tā līdzvainīga, tāpat kā tie krievi pie Krimas okupācijas...

Kas man nepatīk ir - tas aprobežotais redzējums, ka no divām pasaules lielvarām viena ir balta un pūkaina, kamēr otra īsts elles izdzimums - atkarībā no tā, no kuras puses skatās... Abas labas. A mēs pa vidam. Pa kājām.

Varbūt jāsāk ar definīciju, kas ir Lielvaras. Ja tauta pieņemtu, ka tās ir Sveice, Monako, Kanāda, Luksemburga, Austrālija, Norvēģija - miermīlīgas un pašpietiekamas valstis. Kas tu par lielvaru, ja bez svešas naftas un kodolraķetēm iztikt nevari?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2014. gada 11. novembris, 13:07:56 »
Latvietis vispār ir kūtrs un pat to 1x4 gados doto iespēju mēdz neizmantot.
 Es zinu, ka es neko nedaru, izņemot balsošanu 1x4 gados, un to pašu bez īstas pārliecības par pareizo izvēli, bet citādi vienkārši cenšos dzīvot un izdzīvot tādos apstākļos kādi nu ir, ar cerību, ka nepaliks s*dīgāk.
Nu un ko tad, daddy, tavuprāt, vajadzētu darīt? Un vai TU ko dari? Citādi tāda bezjēdzīga pelnu uz galvas kaisīšana vien izklausās.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2014. gada 11. novembris, 13:11:45 »
Latvietis vispār ir kūtrs un pat to 1x4 gados doto iespēju mēdz neizmantot.
 Es zinu, ka es neko nedaru, izņemot balsošanu 1x4 gados, un to pašu bez īstas pārliecības par pareizo izvēli, bet citādi vienkārši cenšos dzīvot un izdzīvot tādos apstākļos kādi nu ir, ar cerību, ka nepaliks s*dīgāk.
Nu un ko tad, daddy, tavuprāt, vajadzētu darīt? Un vai TU ko dari? Citādi tāda bezjēdzīga pelnu uz galvas kaisīšana vien izklausās.

kamon, kuutri balsoshanaa ir ne tikai latvieshi. Vidusmeera ljaudis parasti vnk dziivo nost

daddy

• Viesi
« Atbilde #11 : 2014. gada 11. novembris, 13:14:52 »
es arī neko daudz nedaru, lai šo politiku mainītu. un tieši tāpēc arī nezākājos par Latvijas politiku. Man nemaz tik slikti neiet

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2014. gada 11. novembris, 13:20:32 »
Interesanti, kas tāds būtu jādara " katram mums"? ja jau par to patriotismu - šķiet, vienkārši jādzīvo, esot lojālam pret savu valsti, jānovērtē tas, ka mums tā valsts vispaŗ ir, jāmāca bērniem un mazbērniem, ka tas ir forši, ka mums tā valsts ir - kaut arī ne 100% ideāla...

jā un - politikā "katram mums" vajadzētu piedalīties ar to, ka ejam vēlēt, uz referendumiem, un izsakām savu nostāju, nevis stāvam malā. Manuprāt, tas arī viss. Tālāk - katram darīt savu darbu, kopt savu pagalmu un sekot Dieva baušļiem...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2014. gada 11. novembris, 13:23:58 »
daddy, runa jau, mandomāt, nav par to, cik laba vai slikta Latvijas politika, bet par atsevišķa cilvēka atbildību par savas valsts lielo politiku. Vienkārši konsekvence - ja reiz divi Krievijas krievi līdzvainīgi pie Krimas okupācijas, tad ikviens no mums pie visa, ko dara vai nedara Latvija.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #14 : 2014. gada 11. novembris, 13:25:24 »
Nu tā kā tas uzskats par to divu krievu līdzvainas nav manējais, tad attiecīgi arī pārējais...