Autors Tēma: Kriminālās ekselences fonds  (Lasīts 4024 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dr.no

Kriminālās ekselences fonds
« : 2018. gada 25. janvāris, 16:22:41 »
Jāiet uz pirmizrādi 01.02.
Latviešu jaunā filma, treileris jau rēcīgs! :)
Komēdija, detektīvfilma, asa sižeta...no 16
Bet kurš dzirdējis šo režisoru - Oskars Rupenheits??
hm@, glàb!
Un šitie galv.lomu aktieri - Lauris Kļaviņš, Andris Daugaviņš, Jana Rubīna???
Ko ziniet :)

Atslēdzies hm@

Re: Kriminālās ekselences fonds
« Atbilde #1 : 2018. gada 26. janvāris, 01:21:20 »
Es viņu filmas "profilam" feisbukā "sekoju" jau vairākus mēnešus un viss, ko esmu sapratusi- neticami, tur patiešām nebūs neviens zināms aktieris! :) Pilnīgi un galīgi neviens! Tāpēc vien noteikti jāiet būs skatīties:)
Man patīk filmas"logo" vai kā nu pareuzi saucas tas šrifts- plakāts.

Pieslēdzies reno

Atslēdzies hm@

« Atbilde #3 : 2018. gada 01. februāris, 15:00:15 »
izlasīju tos 20 faktus un priecājos - izrādās, režisors ir tas pats, kuram mazzfilmiņa bija apr Andrīti, kas tubu pap*sa!  Tas vien jau ir daudzsološi :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #4 : 2018. gada 01. februāris, 15:30:03 »
https://skaties.lv/izklaide/raibumi/kino/pauti-un-skaistuma-izjuta-gaja-ricija-fanu-saldais-ediens-latviesu-gaume/

ļoti labs reklāmteksts, ja pirms tam biju noskaņota uz iešanu, tad tagad abzolūtelīgi degu nepacietībā!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #5 : 2018. gada 01. februāris, 23:47:03 »
Es nebūšu objektīva, jo tur ir mani paziņas, resp., drauga draugi, tāpēc vnk aģitēju skatīties. ; )

Atslēdzies dr.no

« Atbilde #6 : 2018. gada 02. februāris, 00:08:16 »
Biju uz pirmizrādi.
Ir arī latviešiem melnā komēdija gajričiska vai kaut kas no tarantīno latv.mērcē. :)
Lamājas uz velna paraušanu - tu te ar pipeli nepis bumbieri,!...bļaģ, kādu huiņu tu man tagad stàsti? ..utt :D...nu, kā jau mūsdienās latvieši runā :D
Vecmāmiņas lai ņem sirdszāles līdz, bet smukas vecās R.Paula dziesmas Viktora un Noras balss..
Jà, scenārijs nav īsti oriģināls - daudz kas atgàdina "Septiņus psihopàtus" - bet tas viss ir latviešu garnējumā...
Filma  beidzas ar anekdoti, ko zinàju pirms 50 gadiem! :D
Popkorna publika sajūsmā! :)
Es arī smējos un viss solītais filmā ir ! :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2018. gada 02. februāris, 00:43:39 »
Izlasīju šo tēmu un skrēju sameklēt filmiņu par Andrīti un tubu, forši. Rupji, bet baigi feinie tie aktieri, asprātīgi dialogi....Jā, Tarantino vai Ričija noskaņa ;) https://ok.ru/video/2917274696

Jaunā filma noteikti arī ir jautra, žēl, ka diez vai mētāsies pa netu kā Andrīša tuba

Atslēdzies dip

« Atbilde #8 : 2018. gada 01. marts, 22:29:52 »
Biju. Cerēju, ka man patiks labāk. Pavisam noteikti - par garu. Bet tā noskaņas ziņā atgādināja Ceļojumu uz Tukumu. Forši, ka nav pazīstamu aktieru. Vintāžs man asociējās ar Keišu vecumdienās. Lamuvārdi - kā jau lamuvārdi. Tipiski latviskā izpildījumā. Dažs bija nedzirdēts:)

Kur to filmu par Andrīti var redzēt?

Atslēdzies dip

« Atbilde #9 : 2018. gada 01. marts, 22:45:45 »
Andrīti atradu. Vo, šis nebija par garu:)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #10 : 2018. gada 02. marts, 00:33:47 »
Man ar šķita brīžiem par garu, varētu ar šķērēm šņiku šņaku! :D
...uz ko filmas veidotāji atbildēja, ka normāls kino apmeklētājs seansa laikā apēd turzu ar popkornu un izdzer lielo cocacolas glāzi, kā rezultātā seansa laikā jāiet atliet...tas var atņemt pat 15 min. un ja filma ir tikai 1,5 h gara, tad nav baudījuma no kino apmeklējuma...bet viņu (filmas autoru) gadījumā viss ir čikiniekā - 15 min.tualetē un nekas nav zaudēts! :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #11 : 2018. gada 02. marts, 08:11:55 »
Nu, logika pareiza- uztaisīt par 10 min garāku, lai var aiziet uz wc:) tikai- mana seansa laikā nebija nekāda tautu staigāšana- ja nu kāds. Bet tā- ļaudis nebija ar mieru zaudēt neko no filmas minūtēm. Lai arī ēda un dzēra uz nebēdu. Blakussēdētajiem bija pat kaut kada gaļa lidzi.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #12 : 2019. gada 03. janvāris, 16:31:35 »
01.01. TV3 vakarā rādīja...apsolīja, ka tagad katru nākošo gadu 01.01. atkal rādīs!     
Es jau esmu izteicies par filmu, bet sf biedri, kuri skatās filmas pa tv, vēl neko nav pateikuši... :(

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #13 : 2019. gada 03. janvāris, 17:10:36 »
Atvaino Nakat, es neesmu no tiem, kuri par mākslu maksā, tāpēc tikai tagad noskatījos.
Jāsaka, ka noskatījos līdz beigām tikai divu iemeslu dēļ.
1., lai būtu, par ko runāt.
2., jo zināju, ka sižetam kaut kā jāattīstās.

Salidzinājums ar Tarantīno ir vietā, bet autoru cieņas labā jāatzīst, ka tas nav vienīgais, uz ko viņi tiekušies.
Netieši uzaust galvenā varoņa tēls kā Roberto Benini attāls atspulgs. Par laimi, filmas autori nav centušies kopēt Benini gara lidojumu, tikai miesas trulumu.
Tas izdevies.

Tarantino asiņu stils atsevišķās ainās bija izcils. Visu cieņu. 

Kopējais filmas debīlisms = 10 punkti.

Kaitināja pārliekā lamāšanās, es beidzamā laikā esmu no tās atgājis.

Neprofesionālo aktieru tēlojums >10 punkti.
Izcils.

Atsevišķu ainu inscenējums = ģeniāls (priekš latviešu kīnō)

Kopsalikums bija loģisks, tomēr vidusskolas sacerējuma prasībām (par ievadu, kāpinājumu un ko nu tur vēl) īsti neatbilstošs.
Brīžiem vidū noplaka kā pārgatavojies pūpēdis, tad atkal mēģināja uzpūsties.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #14 : 2019. gada 03. janvāris, 17:15:54 »
Visu laiku solīju sevi aizvest uz kino, lai noskatītos šo filmu. Kamēr ķēru seansus, kas man vēlamā laikā, tikmēr jau sāka reklamēt, ka būs TV kastē un kino apmeklējums kļuva neaktuāls.Par TV redzēto neko nedrīkstu teikt, jo kamēr skatījos priekšspēli - Kriminālās ekselences fonda speciālizlaidumu - tikmēr aizmigu un pamodos, kad vismaz 1/3 filmas bija beigusies.No tā ko redzēju - stilistiski (ja tie ir 70tie) skaisti, aktiermeistarība - neuzspēlēta (šis ir kaut kāds fenomens, jo latviešu filmās aktieri parasti spēlē pārspīlēti uzspēlēti, bet te - cilvēks parastais izdomā, ka grib spēlēt un reāli BINGO dabīgi, nesamāksloti).Pupsiku neredzēju ...Saturu neuztvēru, bet tas gan jau tāpēc, ka man iztrūka liela daļa filmas.Vai es smējos? Nē, nesmējos.Manuprāt, šī ir filma, kuru vismaz vienu reizi jāskatās kinoteātrī.