Autors Tēma: tēma- vēsture  (Lasīts 1902 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

tēma- vēsture
« : 2018. gada 26. janvāris, 17:36:59 »
komentāru šobriid nav ,jo laika nav

nozagts bērnam no destkopa:

http://www.kasjaks.lv/latvija-viss-slikti/kur-pazuda-otra-pasaules-kara-padomju-veterani

faktiski japikerit,gan ,ka tie veterāni kas vēl lidz šai denai pulcējas mītiņos -za roģinu ,ir gana ņipri un kurš gan nezin to,ka no reālā kara stāvēšuši lielā gabālā..
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Broņa

Re: tēma- vēsture
« Atbilde #1 : 2018. gada 26. janvāris, 17:42:28 »
Briesmīgi. Ko citu tur var teikt..

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2018. gada 26. janvāris, 17:56:48 »
Neteiktu vis, ka viss bija tik viennozīmīgi. Kad saņēmām 1979. gadā jaunu dzīvokli, kaimiņos dzīvoja večuks ar sievu. Večukam nebija vienas rokas līdz plecam. Tieši tā - kara invalīds.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #3 : 2018. gada 26. janvāris, 18:04:37 »
nu Zigi.. viena roka līdz lecam ,nav tāda ivaliditāte, kas traucee citiem ..vizuāli un praktiski un tehniski.. es domāju,ka bez tās rokas viņš varēja funkcionēt un nesagādāja rūpes, lielas sistēmai.
vaitad tu saprati ,ka visus 110% nafigizēja no sabiedriibas ??? :scratch: :sad_smiley: doooo
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2018. gada 26. janvāris, 18:14:05 »
Vispār Tev taisnība, - tie, bildēs, ir gana traģiskāki.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #5 : 2018. gada 26. janvāris, 18:14:59 »
Domāju, ka tas vairāk Krievijā bija. Tādus, kuri kā bomzīši bija un klīda kaut kur apkārt, nebija ne ģimenes, ne māju, tādus savāca, lai nebojā skatu. Ja bija mājas, ģimene, kas par viņu rūpējas, tad jau no turienes ārā nerāva.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2018. gada 26. janvāris, 18:35:00 »
man kaut kādas agrīnas bērnības murgainas atmiņas -vīrs nospeķotā pufaikā uz dēlīša ar ritenīšiem, rokās klucīši, ar ko atgrūsties
Nē, tas nebija 1949. gads
Tās dižās uzvarētājtautas dzīve pēc kara bija baisa. Sadzina kolhozos, reāls bads bija arī vairākos pēckara gados

Pašlaik Ru trako par angļu komēdiju "Staļina nāve" -šos atkal noniecinot

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #7 : 2018. gada 26. janvāris, 18:41:13 »
Kaut kādās krievu filmās ir redzēti tādi invalīdu tēli.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2018. gada 26. janvāris, 19:44:26 »
Padomju armijā dienot, sanācās tā, ka rotas staršina bija it kā karu pieredzējis. Stāstīja, ka zemnīcās esot bijis brīvi jebkurā laikā un daudzumā pieejams spirts (dzeramais). :) Esot bijis parastās tējkannās ticis pildīts. Domāju, arī tas, ka daudzi atnāca no kara baisi nodzērušies, spēlēja savu lomu. Strādāt gan jau arī daudziem uzvarētājiem pēc kara negribējās.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #9 : 2018. gada 26. janvāris, 19:49:18 »
Ai, nu ko nodzērušies.. Tas, ka pirms kaujas deva dzert, tas jau vispārzināms. Tāpēc jau viņi kā traki skrēja za roģinu, za Staļina.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2018. gada 26. janvāris, 19:54:24 »
Nevis pirms kaujas, bet jebkurā diennakts laikā. Un ko? Ja tāds piedāvājums nonstopā acu priekšā ... un vēl regulārs stress ... Vait' nav skaidrs, ka noteikti būs kāds, kurš iekritīs atkarībā? Un tad, kad tāds (vēl - invalīds!) pārnāca mājās ... Kāda uzvedība no tāda sagaidāma?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2018. gada 26. janvāris, 19:56:12 »
Zigi, bet tur jau nebija izvēles. Ko Tu te tagad murgo?

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #12 : 2018. gada 26. janvāris, 21:38:44 »
Starp citu,runa ir par veterāniem,nevis invalīdiem un manā pagastā es zināju visus,kuri piedalījušies LTK, varu atbildēt- visi miruši. Acīmredzot karā viņus parāva jau ne vairs pulka dēla vecumā. Un stāsti bija ļoti interesanti. Nez kāpēc gan neviens ne uz kādu patriotismu nespieda- tā vienkārši bija,viņi nokaroja savu un bija laimīgi,kad karš beidzās.