Autors Tēma: Jauno latviešu režisoru īsfilmas  (Lasīts 5840 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Jauno latviešu režisoru īsfilmas
« Atbilde #15 : 2018. gada 08. februāris, 16:36:54 »
Dabas skaņas.

Kad tās pazuda, kļuvu vēl neuzmanīgāka un darīju viskautko citu, tā ka var teikt, ka šo filmu nemaz neredzēju.

p.s.nespēju saprast, kā viņš to suni sauca? Vienu brīdi likās, ka sauc - tumsa, tumsa! - citu bŗīdi - sunc!!;)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #16 : 2018. gada 08. februāris, 16:40:08 »
Man liekas, ka Tumsa, jo tulkojumā arī bija - Darkness.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #17 : 2018. gada 08. februāris, 16:45:49 »
Nu, jā - bija jau aŗī melna ka nakts vai tumsa

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #18 : 2018. gada 14. marts, 23:30:30 »
"Baroni" - kāds skatījās? ...tēva un dēla attiecības...komēdija, un drusk smieklīgi bija...interesanti būtu zinàt, no kuriem reālajiem tas nozīmēts? :)...čujs saka, ka ir tādi reāli mūsu kinoļaudīs ;)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #19 : 2018. gada 15. marts, 10:48:59 »
Šo noteikti jāpaskatās:) Vispār man ārkārtīgi patīk, ka lielie aktieri filmējas pie jaunajiem režisoriem. Šajā ir Lisners, vai ne? Un jaunie spulgači, šoreiz Matesovičs.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #20 : 2018. gada 15. marts, 11:20:20 »
Šo noteikti jāpaskatās:) Vispār man ārkārtīgi patīk, ka lielie aktieri filmējas pie jaunajiem režisoriem. Šajā ir Lisners, vai ne? Un jaunie spulgači, šoreiz Matesovičs.
jā, Lisners tēlo tēvu...un vēl tā kino taisīšanas tēma! :D

Atslēdzies Annija

« Atbilde #21 : 2018. gada 15. marts, 14:15:10 »
Uzslēdzu nejauši un pirmā doma bija, kas tie par dīvaiņiem, kas par jocīgām darbībā, bet tad sapratu, tas jau jaunais latviešu kinodarbs. Atceros ,skatoties Kolku biju šausmās, bet apzināties, ka laukos ,tā ari ir, bija vēl briesmīgāk. Personīgi man nepatīk ,ka jaunajās filmās personāži ir attēloti tādi ,maigi sakot ,padumjāki vai izteikti no mazturīgo slāņa. Igauņi ar saviem Ātrajiem puišiem ar neko par sevi labu nepavēstīja. Doma jau nav slikta ,paskatīties ar smaidu no malas uz situāciju, man gan šķiet ,ka tik traki nav bijis un nav . Mēs par šo kino varam pasmaidīt, bet ārpus robežām, tie kas neatšķir mūs no Balkāniem, domās, ka tas ari ir viss ,kas mums te notiek.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #22 : 2018. gada 15. marts, 19:25:49 »
Nav jau dokumentālais kino ar pavisam citu virsuzdevumu

Atslēdzies hm@

« Atbilde #23 : 2018. gada 23. marts, 11:27:57 »
Apakšstraume - šīsnedēļas filma..
1) klasiski lēna, ar aizdomāšanos un lēnām pauzēm. Bez sarunāšanās. Ja džekam jānotēlo, ka atcerējies par sapulci, tad pietiek pielekt restorānā kājās un pateikt "es eju", un pēc brīža vēl vismaz piebilst "man divos sapulce". Un tas skaitās normāli, meitene paliek uz pauzes, bet džeks uzskata, ka tas ir ok.
2) laikam "sliktais" skaitījās tas, kurš pa pretējās mājas logu veras meitenes logos? Lai arī mēs it kā nosodām, ka meitene un viņas džeks atriebjas lūriķim, tomēr sliktais ir lūrētājs. Bet tas, ka guļamistaba un gulta atrodas pie loga bez aizkariem ir pilnīgi ok? Jā, zinu, Zviedrijas mazpilsētās dzīvojamās istabās un virtuvēs aizkaru nav un visi, kas iet pa ielu, var iemest aci. Diez, kā viņiem ir guļamistabās - arī bez aizkariem?
3) vispār sižets labs un nofilmēts arī gana spraigi, tikai ticamību būtu gribējies - ja džekam ar roratslēgu iesit pa galvu un viņš zaudē samaņu, tad pamosties ar mazu plākstera aizlīmētu pušumu uz deniņiem - vai tā var būt? Un otrs- ja meiča un džeks gribēja tikai atriebties, tad sist ar roratslēgu - tas ir skarbi...  filmās tas parasti noved pie letāla iznākuma, nevis skrambas deniņos. Apdullina parasti ar lielo Enciklopēdiju.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2018. gada 15. aprīlis, 21:18:21 »
Nav gan īsfilma, bet pirmā gan...
Šovakar TV1 S.Tokalova psiholoģiskais trilleris “Tas ko viņi neredz“.
Lomās arī Maligina, Keišs, Līcītis. Krievu val., ar subtitriem latviski.
Palasīju kritiķus, tā arī nesapratu labi/slikti... nu skatīšos, vienmēr iespēja tv izslēgt :)
Tā pavēlu, sākums pirms 23...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #25 : 2018. gada 19. aprīlis, 21:41:09 »
Neesat daudz skatījušies. Es arī visas neredzēju. Bet dažas noskatījos. Bija tāda romantiska naivisma filmiņa - Mažora dienas, minora naktis (Dita Celmiņa). Jauniešu filma ar naivām dziesmiņām. Bet bija interesantas puiša attiecības ar vecvecākiem, tāds rezignēts romantisms un lokālpatriotisms, ka negrib nekur braukt prom, laikam tie vecvecāki simbolizēja pieķeršanos savai zemei, visam, kas tuvs un dārgs.
Vispār domāju, kāpēc studentiem sanāk tādas patiesas īsfilmas, bet, kur tas viņu entuziasms un dziļums paliek pēc tam? Jo latviešu režisoru filmas tādas garas, patukšas, ar nez kādu dziļo domu, bet patiesībā tukšums vien reizēm. Nav vairs tā īstuma.

Otra filma, ko skatījos un man patika vislabāk no visām, bija "Meldra"(Monta Gāgane). Stāsts par mazpilsētas meiteni, kura dodas uz Rīgu, būdama jaunā dzejniece-iesācēja. Un tur nelieli piedzīvojumi, vilšanās un izklaide. Bet sākas viss Gulbenē (atcerējos Melleni ar visu valodas lauzīšanu), dzejas vakars bibliotēkā pilnīgi dokumentāla aina, tāda grāmatu tārpu sabiedrība. Man likās tik atpazīstama vide, tik smieklīgi no malas. Pati galvenā varone atgādina manu draudzeni (arī dzejniece), tipiskas viņas izdarības. Aktrise Elīna Dambe galvenajā lomā, tik dabiska, likās, ka viņa tāda arī ir, neko netēlo.
Vēl patika ainiņa ar Meldras vecākiem (Sigita Jevgļevska, Artis Robežnieks). Pilnīgi kā dokumentāls kino, tik reāls ģimenes strīds.

Tad vēl 2 nelielas jokainas filmiņas. "Telpa bez ūdens jeb pelēkie fraktāļi" (Elīna Veira). Esot pēc Kamī "Mēris" motīviem. Protams, kaut kāds sviests. Ak jā, eksistenciālisms - es domāju, tātad esmu.
"Zeme ir visvientuļākā planēta" (Liene Linde). Par meitenīti. Šķirti vecāki, suņi, bērns, bohēmiska kompānija, tukši solījumi. Dzimšanas dienā suņa vietā skrituļslidas.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #26 : 2018. gada 23. aprīlis, 18:10:36 »
Svētdien, 29.04. LTV1 21.30 būs tv pirmizrāde "Ievainotais jātnieks"...par K.Zāli un Brīvības pieminekli mix dokumentālais kino ar spēlfilmu...
Neesmu redzējis un noteikti vēlos noskatīties...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2018. gada 23. aprīlis, 18:31:30 »
5tajā maijā 21 25 LTV1 “Nora“

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2018. gada 29. aprīlis, 23:30:09 »
Svētdien, 29.04. LTV1 21.30 būs tv pirmizrāde "Ievainotais jātnieks"...par K.Zāli un Brīvības pieminekli mix dokumentālais kino ar spēlfilmu...
Neesmu redzējis un noteikti vēlos noskatīties...

Kkā vīlos... Kārtējo reizi stiepti..., nekā nezināma..., paredzami..., garlaicīgi...
Vizuāli nepatika krāsainā un melnbaltā kombinācija...
Kā skolnieku vēstures mācībām...
Nja, treileris viesa ceribas...

Atslēdzies reno

« Atbilde #29 : 2018. gada 30. aprīlis, 08:26:29 »
Es pat nevīlos par jātnieku. Iepriekš jau zināju un pāris fragmentu to 100 % apliecināja. Jocīgi tikai, ka to sauc par filmu