Autors Tēma: galda spēles vs datorspēles  (Lasīts 11653 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

galda spēles vs datorspēles
« : 2018. gada 30. janvāris, 07:33:59 »
Tā kā šahs ir iekļauts sporta veidos, tad attiecīga sadaļa tēmai.

Proti - galda spēles - dažreiz pat interesants laika pavadīšanas veids, taču diezgan neglābjami saistīts ar sēdēšanu pie galda un vienkāršu kauliņu bīdīšanu vai arī nedaudz detalizētākām darbībām. Iesaistot domāšanu vai neiesaistot un paļaujoties uz veiksmi. Principā - mazkustīgs izklaides veids. Nu, neņemsim vērā galda hokeju vai galda tenisu, kas pa lielam ir izņēmumi.

Datorspēles - tā pati sēdēšana pie galda vai kur citus. Noteiktu darbību kopums, atkarībā no spēles veida - iesaistot domāšanu vai neiesaistot. Ir arī izņēmumi, kur jālēkā gar ekrānu, jādejo uz paliktņiem utml., bet tie tāpat kā pie galda spēlēm ir izņēmumi.

Tad kur fiška, kāpēc vecāki un vecvecāki ir laimīgi, redzot bērnus pie galda spēlēm mierīgi krāmējoties, bet mūždien cenšas dzīt prom no datora? Atšķirības pēc būtības taču nav?

Un, ejot ciemos, dāvina kaut kādas boring galda spēles? Kur esat redzējuši, ka dāvinātu pieejas kodus datorspēlēm?

Atslēdzies Broms

Re: galda spēles vs datorspēles
« Atbilde #1 : 2018. gada 30. janvāris, 07:41:08 »
Man šķiet, ka visām datorspēlēm ir gatava "recepte" nokļūšanai nākamajā līmeni, tb, spēles personāžs konkrētā laikā jānoliek konkrētā vietā vai jānospiež konkrēta taustiņu kombinācija. Tātad rezultātu spēj sasniegt vairākārt atkārtojot gandrīz identiskas darbības, līdz idodas uzminēt īsto. Viss ir saciparots.
Galda spēlēm vari izdomāt tikai taktiku iepazīstot pretinieku. Un arī nav zināms, vai tā būs pietiekama uzvarai. Un nav nekādu kombināciju, kas ļautu apiet situāciju :)

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2018. gada 30. janvāris, 07:42:24 »
Spēļu diskus esmu redzējusi dāvinām, īpaši Playstation ziedu laikos.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2018. gada 30. janvāris, 08:26:12 »
Man šķiet, ka visām datorspēlēm ir gatava "recepte" nokļūšanai nākamajā līmeni, tb, spēles personāžs konkrētā laikā jānoliek konkrētā vietā vai jānospiež konkrēta taustiņu kombinācija. Tātad rezultātu spēj sasniegt vairākārt atkārtojot gandrīz identiskas darbības, līdz idodas uzminēt īsto. Viss ir saciparots.
Galda spēlēm vari izdomāt tikai taktiku iepazīstot pretinieku. Un arī nav zināms, vai tā būs pietiekama uzvarai. Un nav nekādu kombināciju, kas ļautu apiet situāciju :)

Brom, tas bija deviņdesmito gadu spēlītēm. Tagad daudzām spēlēm nav nekādu līmeņu, ir vienkārši izaugsmes, attīstības, meistarības spēles. Un taktika vajadzīga reizēm ne mazāka kā lai vadītu uzņēmumu

Atslēdzies Broms

« Atbilde #4 : 2018. gada 30. janvāris, 08:29:25 »

Brom, tas bija deviņdesmito gadu spēlītēm. Tagad daudzām spēlēm nav nekādu līmeņu, ir vienkārši izaugsmes, attīstības, meistarības spēles. Un taktika vajadzīga reizēm ne mazāka kā lai vadītu uzņēmumu

Nu jā, es datorspēles neesmu spēlējis gadus 15 :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2018. gada 30. janvāris, 08:51:20 »
Nu jā, es datorspēles neesmu spēlējis gadus 15 :)

tātad bērniem arī neļauj to darīt, ja jau neesi redzējis :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2018. gada 30. janvāris, 09:29:39 »
oldskūli zinies...  :faint: :faint:

mēs gan spēlējam gan galda spēles, gan datorspēles, pēc apstākļiem un izdevības.  Slikti ir tad, ja cilvēks paliek viens un ierokas savā galda- (piem pasjanss) vai datorspēlē...

spēle ir komunikācija un tur pa lielam vienalga vai visi sēž viesistabā pie galda, vai katrs pie sava kompīša, galvenais ka ir kopā :)

mūsu lielģimenē  ļoti populāras ir scrabble, alias, kkāda ģeogrāfiskā spēle, kārtis, domino... no datorspēlēm Age of Empires, ta vēl kkādas 2-3 stratēģijas ko es nespēlēju... savulaik ar dēlu spēlējām Doom (nu to mošķu šaušanu) un visādus rallijus :)

Atslēdzies Broms

« Atbilde #7 : 2018. gada 30. janvāris, 10:27:19 »

tātad bērniem arī neļauj to darīt, ja jau neesi redzējis :)
Nekad neesmu liedzis :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2018. gada 30. janvāris, 10:28:29 »
Mandomāt, datorspēļu bīstamība ir iekš tamā, ka tās "ievelk". Un tad sēž tāds pusaudzis cauru dienu un nakti ar sarkanām acīm un nav atraujams no datora...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #9 : 2018. gada 30. janvāris, 10:38:01 »
Datorspēļu mīnusi, kas uzreiz nāk prātā:
saziņa tikai virtuāla; viegli zaudēt saikni ar realitāti.

« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 30. janvāris, 11:05:19 no Mangusts »
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2018. gada 30. janvāris, 10:43:06 »
Mandomāt, datorspēļu bīstamība ir iekš tamā, ka tās "ievelk". Un tad sēž tāds pusaudzis cauru dienu un nakti ar sarkanām acīm un nav atraujams no datora...
Monopolu neviens nav spēlējis līdz rītam? Tas neievelk?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #11 : 2018. gada 30. janvāris, 10:44:30 »
Datorspēļu mīnusi, kas uzreiz nāk prātā:
saziņa tikai virtuāla; viegli zaudēt saikni aer realitāti.
Ar riču raču ātrāk var sajukt prātā  :sarcasm:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2018. gada 30. janvāris, 11:01:58 »
Monopolu neviens nav spēlējis līdz rītam? Tas neievelk?
Man šķiet, ka tomēr ne tā. Labi, es arī esmu kādreiz pus nakti zolīti situsi, bet tad jārēķinās ar pārējiem spēlētājiem, vismaz kaut kāda IRL komunikācija pastāv. Kamēr dators kā tāds spēļu automāts...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2018. gada 30. janvāris, 11:44:21 »
Ir dzirdēts par reāli bīstamu lietu - datorspēļu atkarību, bet nav dzirdēts par galdaspēļu atkarību

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #14 : 2018. gada 30. janvāris, 11:59:29 »
Par datorspēlēm neko nezinu, nekad neesmu spēlējusi.
Spēlēju tikai dambreti ar bērnu. Kādreiz esmu spēlējusi arī šahu.