Autors Tēma: Teātra apmeklētāju klasifikators  (Lasīts 2680 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Teātra apmeklētāju klasifikators
« Atbilde #15 : 2018. gada 30. janvāris, 16:02:28 »
Mēs ejam arī uz pieaugušo izrādēm. Bērnu izrādes jau labi ja ir 2 katrā teātrī. Nacionālā teātrī ir "Sarkangalvīte un vilks" un "Sudraba slidas".

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #16 : 2018. gada 30. janvāris, 16:05:12 »
Nevajag pārspīlēt, taču 7-8 cilvēku grupiņa a la ģimenes draugi ar bērniem, kas koncerta vidū sāk dāļāt viens otram konfektes un tūlīt tās čaukstināt, tinot ārā no papīrīšiem, ir no  :wtf:  sērijas. Vai, kad klusa instrumenta solokoncertā (būtu orķestris, tā nejustu) balkonā priekšā sēdošā kundze nemitīgi čekoja uz grīdas nolikto maisiņu, radot uzkrītošu fona čaboņu. Un nebiju vienīgā, kuru tas traucēja, jo neizturēja netālu sēdošā dāma ar niknu šņācienu - Ostavtje v pokoje svoj kuļok.
Bet vislielākais  :wtf:  piedzīvots Baha festivāla koncertā, kur vienā rindā ar mani sēdošais džeks, kaut ko ik pa brīdim rakstīja telefonā, kura taustiņi pīkstēja...  :banhead:  Nu un, ka klusi, Nu un, ka tā bija viena no pēdējām rindām...

Publika, kas plaudē starp daļām tā netraucē - galu galā, kā viņi uzzinās, kad pieklājas plaudēt, ja uz koncertiem neies.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 30. janvāris, 16:56:42 no Luīze »
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #17 : 2018. gada 30. janvāris, 16:07:25 »
Mangust, man šādi brīnumi nav gadījušies. Vai arī es tiešām neredzu.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #18 : 2018. gada 30. janvāris, 16:15:47 »
Šādi brīnumi bieži arī negadās, aprakstītie notikuši vairāku gadu laikā, nesanāks pat ekstrēms reizi gadā.
Bērni koncertos lielākoties vai nu pacietīgi, vai nu māmiņas tā iekārtojušās, ka vajadzības gadījumā no zāles var ātri iziet. Reiz diriģents pirmajā rindā sēdošām 4 līdz 7 gadus vecām māsiņām iedāvināja savas puķes - par pacietīgo klausīšanos. Tas tā mīļi.
Telefoni mēdz trinkšķēt biežāk, par spīti tam, ka pirms koncerta tiek lūgts tos izslēgt - pēdējā reizē vienai un tai pašai dāmai pat divas reizes... Laikam daži baidās izslēgt, jo nemācēs ieslēgt, pinkodu nezina...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies hm@

« Atbilde #19 : 2018. gada 30. janvāris, 16:44:45 »
Broņas viedokli par gestapo tantēm ignorēšu un palikšu pie sava uzskata, ka idiņi, kas nevar muti aizvērt, telefonu aizvērt un savu kilogramu bārbeļu iztīt jau pirms izrādes , ir pelnījuši ne tikai niknu acu skatienu:)

Bet te augstāk Nīke teica par skolēniem un tur es abām rokām piekrītu, ka skolēni mēdz uzvesties labāk par pieaugušiem idiņiem:) Kronis bija Nac teātra Ugunī un naktī , kad visa 9c atnāca, apsēdās rindu pirms manis un sāka ņemties , koķetēt un visādi iztaisīties, es jau satrūkos, jo izrāde nebija paredzēta diži izklaidējoša. Bet izrādes laikā jaunieši sēdēja un ar vislielāko interesi vēroja, bija skaidri redzams, ka viņi nav atvilkti, bet paši nākuši. Savukārt telefons zvanīja un Siri pamodās vieniem 30gadniekiem, nedaudz tālāk sēdēja 60gadīgi dzērēji un čabinātāji.  Riktīgi visus stereotipus apgāza šāda publika.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #20 : 2018. gada 30. janvāris, 16:49:20 »
Es nekā neredzu no šādas jautrības, savā ložā sēdēdama. Gandrīz vai žēl, tikai kulturālas kundzītes, bibliotekāres, skolotājas utt., bērnus es neskaitu, tur viss, kā vajag.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #21 : 2018. gada 30. janvāris, 17:06:16 »
Tagad taču modē vienai daļai uzskatīt, ka Pasaule un Saules sitēma ir radīta tikai vienam mērķim: "Lai man, vislabākajam, būtu ērti." Ko tad brīnīties par čaukstinātājiem koncertos un izrādēs. Kulturāla uzvedība nozīmē apmēram sekojošo: "Ja pats neko nesaproti no notiekošā, tad vismaz netraucē baudīt (stulbs vārds, bet tieši vietā) to citiem." Krieviem bija savulaik tāds sīks uzvedumiņš nofilmēts un TV parādīts. Baskovs uz skatuves dzied, un viņam pēkšņi sāk mobilais kabatā zvanīt ... Orķestris turpina, kamēr viņš ar kādu Mašku ģēlas kārto pilnā balsī ... Nu, varbūt audzināšanas nolūkā ko tādu dzīvē vajadzētu uzvest? Lai gan ... ne visi čaukstētāji y tad saprastu, ka tas viņiem domāts.
Nu, piemēram, "Jāzeps un viņa brāļi" (?) ... Senā Ēģipte un faraons pa mobīlo pēkšņi sāk sievai skaidrot, ko notiekyi vajadzētu no pārtikas šovakar nopirkt ... Kā atbilde uz nepieklājīgu uzvedību zālē.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 30. janvāris, 17:11:40 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #22 : 2018. gada 30. janvāris, 17:15:45 »
Jā, par spīti lūgumam pirms izrādes izslēgt telefonus, aizvien regulāri nākas tos dzirdēt izrāžu/koncertu laikā.

Man patika Zigfrīda priekšlikums par faraonu ar mobilo uz skatuves ;)

Atslēdzies magda

« Atbilde #23 : 2018. gada 30. janvāris, 17:47:28 »
Nemaz ar nekaunoties atzīstu sevi pr teātra gestapo tanti! Esmu bijusi rokas tvēriena attālumā no slepkavības mēģinājuma!  :fryingpan:
Ziedonī un visumā, man priekšā (1.rindā) sēdēja jaunuve no 11c, pēc klasifikatora- zviedzēja! :banhead: Kā pirmajās izrādes minūtēs sāka zviegt,tā līdz beigām!! Nudien, roka tā vien stiepās, lai vismaz noskalpētu! :evil:

Atslēdzies hm@

« Atbilde #24 : 2018. gada 30. janvāris, 20:05:43 »
Magda, zini, tā ir tāda apakšgrupa- zinošie zviedzēji. Viņi zin zemtekstu, parasti tādi ir pirmizrādēs, nu, tādi savējie. Aktieri uz skatuves kaut ko izdara, bet zviedzējs ZIN, kas tiek parodēts, un viņam tas ir skaļi jāuzviedz. Parējā zāle samulst , jo nav Pietuvinātie..
Bet tavs teikums par Visumu atgādināja cutas jrt izrādes, kur daļa publikas zviedz, lai parādītu, ka zin šito aktieri.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #25 : 2018. gada 30. janvāris, 20:08:03 »
Es gan filmās, gan teātrī dzirdu, ka iesmejas vietās, kur man smiekli nenāk. Nu un?
Jūs domājat, ka jūs vienmēr iesmejaties pareizajās vietās, tajās, kur ir oficiāli atļauts? Un 100% visiem liekas, ka jūsu humora izjūta ir perfekta, neviens nebrīnās, kāpēc tieši tur jūs smējāties?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #26 : 2018. gada 30. janvāris, 21:18:16 »
Man gadījies šausmās iebļauties pa visu zāli, neparedzēti, protams, jo līķis no skapja pēkšņi krita. Tas gan kino. Un visa zāle pēc tam rēc par mani - pilnīgi neparedzēti. Neviens nebrīnījās, jo saprot, ka tie ir švaki nervi haha.

Nē, tādas cilvēciskas izpausmes mani parasti nekaitina

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #27 : 2018. gada 30. janvāris, 21:47:13 »
Es arī iebļaujos. Nu piemēram, kad Silmačos Ābrams uz krāsns uzsprāgst. Gan jau gestāpovietes nosodoši nobolās tādos gadījumos.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #28 : 2018. gada 30. janvāris, 21:55:54 »
Ak, Dieniņ, nevajag jau jaukt normālu skatītāja reakciju, smieklus par tēmu, kādu asaru utml. ar telefonos lūrētājiem un atbildētājiem, čaukstētajiem un čabinātajiem...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #29 : 2018. gada 30. janvāris, 22:01:05 »
nevajag... katrā sēž kāds lūrētājs, atbildētājs, čaukstētājs, čabinātājs un bubinātājs...