Autors Tēma: kurš ilgojas pēc dzīves Itālijā  (Lasīts 1797 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atslēdzies Zigfrids

Re: kurš ilgojas pēc dzīves Itālijā
« Atbilde #1 : 2018. gada 31. janvāris, 16:40:37 »
Ar pārapdzīvotību tāpat kā ar globālo sasilšanu ... Ja neklausās, ko visādi mutesbajāri stāsta, bet mēģina pieejamos gadījuma faktus prātā sistematizēt, nekas nav saprotams. Aptuveni vienāds rezultāts abās pusēs.
Pieņemot, ka Vidusjūra ir vienāda gan tās ziemeļu, gan dienvidu pusē, un to, ka Eiropā tā dzīve tomēr varētu būt dārgāka, savulaik papētīju pieejamos NĪ Marokā. Nezinu par pārējo, bet 70 km no ūdeņiem dzīvokli varēja nopirkt salīdzinoši lēti. Agrāk (nezinu, vai arī tagad) Maroka bija valsts, kuras specializācija bija mandarīni, apelsīni, utml. Vēl kkur lasīju, ka tomāti tur esot nopērkami gandrīz vispār par velti - bija sezonā 20 eirocenti kilogramā. Ja būtu nopircis un rocība atļautu, - brauktu ar ģimeni augļus un citus zaļumus atēsties ap jaunogadu. Un Vidusjūrā pa lēto peldēties.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 31. janvāris, 17:07:39 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2018. gada 31. janvāris, 19:16:06 »
paskatījos to pilsēteli -es nu tajos akmeņos dzīvot negribētu

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2018. gada 31. janvāris, 22:21:04 »
Nē, tādā salas vidienē, akmeņainā pilsētiņā, es negribētu vis. Bet Dienvidsardīnijā, pie jūras... Biju pirms pāris gadiem, kā man tur patika! Tās paradīzes pludmales...  :)

Atslēdzies diddly

« Atbilde #4 : 2018. gada 01. februāris, 00:04:36 »

tak tur tie attālumi no 1 eur mājeles līdz SmukJūrai,mazāki,nekā no Zolitūdes līdz Kolkai

Atslēdzies diddly

« Atbilde #5 : 2018. gada 01. februāris, 00:06:35 »
Ag dies,Zigi :ou: :bricks:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2018. gada 01. februāris, 01:04:06 »
tak tur tie attālumi no 1 eur mājeles līdz SmukJūrai,mazāki,nekā no Zolitūdes līdz Kolkai
Jā, apmēram. Bet tas nemaz nav tik maz. No Zolitūdes uz Kolku ikdienā peldēties neizbraukāsi. Turklāt arī Sardīnijas ceļi nav taisni kā Ventspils šoseja - daudzviet līkumo gar un pa kalniem, kas braucienu ātrāku nepadara.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2018. gada 01. februāris, 13:15:25 »

kādai kolkai?? 20 km līdz vienam krastam un 30 līdz otram...

pie pašas jūras nemaz nav labi dzīvot - vētras laikā pilns gaiss ar sāli un viss traki rūsē un korodē... vidusjūra nav nekāda mūsu čurujūriņa :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2018. gada 01. februāris, 13:22:06 »
tur gan tajās ēkās bija laikam jāiegulda 3 gados kaut kādi līdzekļi. Bet var jau pa vienkāršo - apsist ar šīfera plāksnēm, par savu darbu ierēķinot milzu izcenojumu :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #9 : 2018. gada 02. februāris, 12:30:13 »
arī pa tēmu. Itālijā tas nav nekas īpašs. Vairākus gadus sekoju viena interesanta cilvēka gaitām. Mākslinieks, jau pāris desmitus gadu ceļo pa pasauli, nekur ne par ko nemaksā. Vienkārši uzmālē portretu tiem kas vēlās un par to viņam dod ēdamo un ja vajag ko no mantām. Tā viņš labu laiku dzīvoja liekas Ķīnā, tad aizceļoja uz Itāliju un kādā miestiņā viņam bez maksas atvēlēja  pamestu māju ( villu) ar noteikumu, ka to savedīs kārtībā. Tagad šams tur dzīvo, uzņem draugus - māksliniekus, taisa izstādes, viņam tur vesela komūna. Visi brīvi un laimīgi. Ja kādam vajag telpu pindzelēšanai tas to dabū, mājas darbus visi sadala. Goda vārds, man tāda dzīve patiktu!!! Galvenais, nekādas apkures, vispār nekādu komunālo rēķinu( nu varbūt elektrība) , svaigs gaiss,  veselīgi produkti un  brīvība. Itālijā , man liekas vispār laiks rit  savādāk. Neviens nekur nesteidzās un visi laimīgi. Gribēt gan dzīvot.
es viņa interneta lapiņu atradu
https://balovin.livejournal.com/373891.html
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 02. februāris, 12:46:31 no olgucis »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2018. gada 02. februāris, 18:12:40 »
olguc, gan jau viņš Tev telpu ierādītu..