Autors Tēma: Auto darba vajadzībām  (Lasīts 2963 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Margo

Auto darba vajadzībām
« : 2018. gada 02. februāris, 12:57:06 »
Briestu jau kādu laiku jaunai mašīnai, jaunai ne jau izlaiduma gada nozīmē. Nepieciešams tautā sauktais bulku vāģis, vairāk domāts dzīvnieku un aprīkojuma transportēšanai, no ekstrām vēlamas starpsienas esamība, starp pasažiera vietām un kravas nodalījumu, ar logu vai restēm, jo dzīvniekiem vajag tomēr gaismu,un lai var redzēt kas tai pusē arī notiek, klimata kontrole un kondicionieris, labi būtu,ja nav slēgta kravas kulba bet ar logiem, lai būtu tonēti, labi būtu farkopa esamība, lai var vajadzības gadījumā piekabi pielikt un priecātos, ja būtu arī miglas lukturi.Jo mazāk nevajadzīgu elektronisku pribambasu, jo labāk! Kaut gan tagad bieži tai autiņos sabāztas lietas, ko nekad neizmanto.
Tātad cena līdz +/- 7000 EUR. Esmu noskatījusi  šādas  auto markas :Citroen Berlingo, Ford Transit vai Tourneo, VW Caddy. Gaidu domas, komentārus, ieteikumus!

Viss ir labs,kas labi beidzās!

Atslēdzies Bobs

Re: Auto darba vajadzībām
« Atbilde #1 : 2018. gada 02. februāris, 18:05:58 »
Citroen Berlingo ir tas pats Peugeot Partner vai Renault Kangoo. Bik atšķiras motori, bet visi sūdīgi. Pakaļējais tilts visiem jūk pa vīlēm. Ford TransitConnect/Tourneo būda sapūst ātri, bet šitajā summā varbūt vēl var ko atrast. Maz izplatīts LV. VW Caddy, - laikam jau izplatītākais širpotrebs. 2,0 dīzeļi var būt problemātiski. Pēc 2009 kaut kas labāks no 2,0 dīzeļiem. Es skatītos uz 1,9 dīzeli. Bez turbīnas (SDI) būs mūžīgais dzinējs, bet nifiga nevelk tas motors, baigi gāzēt nevarēs. Bet suņiem/kaķiem jau pat labāk, no stress :) Vēl ir Opel Combo, kaut kādi fiat Doblo, bet arī nekas diži derīgs.
Es ņemtu VW Caddy

Atslēdzies Broms

« Atbilde #2 : 2018. gada 02. februāris, 20:50:29 »
Vo, Bobis jau gandrīz visu pateica. Atliek vien piekrist.
Bet piem pežas sdi dzinēji esot dikti uz jāšanos aicinoši :) Tā vismaz auto portālos lasīts.
Renaultam dzinēji ilgspēlējoši. Tie paši ir arī Volvo automašīnās. Citroniem citi. Tur bij kautkāda saistība ar koncerna uzstādījumiem.

Lielākā problēma ir sameklēt nenobrauktu dzinēju. Ja gadā brauc pārdesmit K, tad dīzelis īsti neatmaksājas. Ja bieži sanāk braukt īsus gabalus, arī tad dīzelis nav ieteicams. Ilgi silst, īsos gabalos neuzsilst un rezultātā motors regulāri darbojas ar nepilnīgu eļļošanu.
Bet ja nu dīzelis, tad jāuzmanās no vw "pumpe duse". Pabrauktam dzinējam remonts var būt kodīgs un varbūt arī regulārs.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2018. gada 03. februāris, 09:32:45 »
ja nu dīzelis, tad jāuzmanās no vw "pumpe duse". Pabrauktam dzinējam remonts var būt kodīgs un varbūt arī regulārs.

Man šķiet, ka visi vw turbodīzeļi kopš 2001 gada ir pumpeduse. Ja nu kāds ir lietas kursā, kuriem jaunajiem motoriem ir parastais augstspiediena sūknis, pastāstiet, mani arī tas interesē

Atslēdzies Margo

« Atbilde #4 : 2018. gada 05. februāris, 13:53:20 »
Paldies Jums kungi par viedokļiem!Pēdējais bija Ford Focus universālis  1,8 TDI, biju apmierināta līdz brīdim kad sākās problēmas ar elektroniku. Runājot par VW Caddy, esmu jau atsauksmes dzirdējusi , bet viņas ir dažādas, vienīgās priekšrocības,ka ritošā daļa ir izturīgāka uz mūsu bedrainajiem ceļiem, jo man diezgan sanāk arī pa gruntsceļiem pārvietoties.Protams šī auto marka arī ir izplatītāka pie mums,līdz ar to arī remontos var ko lietotu atrast.Par Citroen skaidrs, skatīšos vēl arī Ford Tourneo Connect, kaut kā tie Fordi tuvi.:)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2018. gada 08. februāris, 14:30:45 »
tad tik grāb ciet. Un aizdzen uz antikorozijas apstrādi, lai tā būda turās. Krown ir diezgan izgāzies ar savām pārspīlētajām tehnoloģijām, no kurām beigās pat parasta lāpsta sarūsē. Atliek cerības uz dinitrol, kas šķietās saprātīgs līdzeklis. Nereklamēju, bet esmu ņēmis to no Straumes AB, Rankas ielā, viņi paši arī pilnu apstrādi veic.

Atslēdzies Margo

« Atbilde #6 : 2018. gada 08. februāris, 15:14:52 »
Paldies, par padomu!  :)

Atslēdzies bakals

« Atbilde #7 : 2018. gada 26. aprīlis, 22:21:40 »
tad tik grāb ciet. Un aizdzen uz antikorozijas apstrādi, lai tā būda turās. Krown ir diezgan izgāzies ar savām pārspīlētajām tehnoloģijām, no kurām beigās pat parasta lāpsta sarūsē. Atliek cerības uz dinitrol, kas šķietās saprātīgs līdzeklis. Nereklamēju, bet esmu ņēmis to no Straumes AB, Rankas ielā, viņi paši arī pilnu apstrādi veic.

Yess! Tiešām likās, ka viņi saprot ko dara! Paldies!