Autors Tēma: vēl reiz par LV darba spēka noplūdi  (Lasīts 1816 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

vēl reiz par LV darba spēka noplūdi
« : 2018. gada 15. februāris, 15:50:14 »
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/ekonomika/igaunija-piemaksas-uznemejiem-par-latviesu-stradnieku-apmacisanu.a267985/?utm_source=inbox&utm_campaign=news&utm_medium=frontpage

Nu forši, ne? Kašmars! Te es saprotu- kaimiņi pārvilina mūsu atlikušos pierobežas tautiešus. Kamēr Latvijā nevienam nav īsti skaidrs, kur paliek pašu pilsoņu aizplūšanās problēmu risināšanai atvēlētie naudas līdzekļi, kaimiņi labprāt paņem darbā atlikušos bāleliņus. Ne tikai maksājot ne mazāk par 800 euro, bet arī bezmaksas apmācot amatu, igauņu valodu un pat materiāli stimulē savējos ar 180 euro, par katru strādājošo latvieti! Un kā lab ne, ja visi nodokļi no tām algām aizies Igaunijai. Asprātīgi. Un kaut kā skumji, neviens mūsu valsti negrib- igauņi un lietuvieši pie mums negrib, bēgļi negrib, un arī pašu tautieši... ar skumjām ievērtē izbraukšanas iespējas

Atslēdzies Bobs

Re: vēl reiz par LV darba spēka noplūdi
« Atbilde #1 : 2018. gada 15. februāris, 16:14:31 »
aizbrauc uz alko outletiem pierobežā un paskaties, kā igauņi un somi mūs negrib. Pārlaimīgi, iebraucot Latvijā.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2018. gada 15. februāris, 17:16:49 »
ui, tas ir cits stāsts, ja cilvēks grib alko - nekas viņu neapturēs. Atceros, kādu braucienu caur Norvēģiju, kad alko lietotājiem bija beigušās iekšējās rezerves un bijām spiesti kādā mazā pilsētiņā gaidīt pusdienu, lai šie piekristu braukt tālāk. Īsti neatceros, bet tai laikā Norvēģijā alko pārdeva tikai vienā veikaliņā, tas veras vaļa kaut kur ap sešiem, alko bija jāpiesaka labu laiku iepriekš un katra no tām divām pudelēm maksāja ap pusotru simtu.  Tā kā tos promiļus bija iekārojuši ap 1/3 daļas autobusa, visi bija spiesti pacietīgi gaidīt. Kā viņi vēlāk to skanošo sameta un to dārgumu dalīja vairs neatceros. Bet fakts tāds bija, tāpēc ne par ko nebrīnos. Lai tik brauc... vismaz kādu naudu Latvijā atstāj. Kaut gan, kā lai to ņem, parasti viņi brauc uz lielām bodēm- Maksimas, Rimī, Depo ... tātad skanošais tiek lietuviešu brāļukiem. Mums no tā praktiski nekāda labuma, bet tas jau atkal cits stāsts

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2018. gada 15. februāris, 18:45:33 »
Latviešiem tieši šobrīd visuzskatāmāk ir redzams tas, ka nekādas latviešu tautas īstenībā nav, jo ... katrs par sevi. "Manas intereses par pasauli beidzas līdz ar manas viensētas žogu." :) Domā, rīkojas un plāno. Valdībai pofig uz uzņēmējiem un ekonomiku, - galvenais, lai budžetā naudas netrūktu, un kas ir vietējais kapitāls, kad valdošo sirdīm tuvie zviedru baņķieri daudz vairāk gan valdībai iedod, gan partijām spējīgi piešķirt, gan gan jau vajadzīgajiem cilvēkiem personiski - arī? Kam vajadzīgi šie vietējie uzņēmēji - baznīcas žurkas - puscilvēki? Uzņēmējiem attiecīgi pofig uz algoto darba ņēmēju problēmām ... Pat apstākļos, kad nav, kam strādāt, maksā spītīgi minimālo, kaut varētu vairāk. Algotajiem darba ņēmējiem - tieši tāpat ... Kāda vēl ekonomika, valsts un nācija? Pooooooofiiiiig. Igaunijā maksā vairāk, - pofig man. Ņemt mietus? Oi, vait' titulnācijas vīrišķi uz ko tādu spējīgi? Jā, un arī es rīkojos pēc šī paša principa, jo lielais "pofig" sākas pašā augšgalā un, ja pofig ir tur, tad viss pārējais, kamēr vien "elite" nav ar sūdainu mietu pa purnu sāpīgi dabūjusi, ir un paliek bezperspektīvs. Pat, ja zigfrids kko spēs un uzsāks ... Vienalga takšu ar visādām pārgudrām runām pieņems vajadzīgos likumus, zigfridam pēc labākajām boļševiku tradīcijām likumīgi atņems un sadalīs jeb ieskaitīs valsts budžetā, lai mudīte, kura kādā valsts aģentūrā tipa "strādā" (jā, strādā, tikai tas viņas "darbs" ar visiem tā rezultātiem nevienam vairāk, kā pašai un līdzīgajiem, vajadzīgs nav) varētu saņemt prēmiju "par kvalitatīvu darbu". Ak, jā, un lai varētu atkal algas paaugstināt tur, kur to visvairāk vajag, - valsts pārvaldē, protams! :)
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 15. februāris, 18:50:51 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2018. gada 16. februāris, 20:15:48 »
Oi, un vēl viens aspekts. Kamēr mūsu pie varas esošie vēl mēģina kādam iestāstīt to, kāāāāāds LV esot attīstības potenciāls un kāda mums esot ekonomikas attīstība neapturamā, igaunīši nevis muld, bet, apzinoties reālo situāciju, dara. Ļoti ticams, ka darbaspēka trūkst arī viņiem, un, kamēr mūsējie sapņo par viesstrādniekiem nez' no kurienes un izbraukušo atgriešanos (vajagot tikai karogu sarkanbaltsarkano vairāk un sparīgāk vicināt!), tikmēr brāļi igauņi sāk reālu cīņu par Latvijas darbaspēku. Nu, ko, ka tikai mūsu pasaku meistari no valdošās koalīcijas kādā nebaltā dienā neatskārš, ka nodokļus maksājošo šajā dziedošajā valstī ir kļuvis vēl par pārdesmit tūkstošiem mazāk. :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2018. gada 16. februāris, 22:04:10 »
Igauņi par šādiem tekstiem viņu adresē uz mūžu iesloga Muhu salā

Andžons

• Viesi
« Atbilde #6 : 2018. gada 17. februāris, 04:39:40 »
Šitos laimes stāstus par Igauniju parasti klabina sorosoīdi, kuru mērķis ir pazemot latviešu nacionālās jūtas. Igaunijā ļoti skeptiski izturas pret valdību.