Autors Tēma: Māja  (Lasīts 2357 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Māja
« : 2018. gada 27. februāris, 09:32:32 »
Varbūt noder, lai pasmeltos idejas ideālās mājas izveidei/ būvei / iekārtošanai.

http://www.delfi.lv/tavamaja/maja-ar-stastu/48510189_videi-draudzigas-majas-paraugdemonstrejums-dundagas-puse

[specveltījums Zigfridam] :)

Atslēdzies reno

Re: Māja
« Atbilde #1 : 2018. gada 27. februāris, 09:41:14 »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2018. gada 01. marts, 08:12:32 »
Par tām sinergo mājām, kam praktiski viena visa siena ir stikla paketes.. kaut kā nešķiet, ka pakete var veikt siltumizolāciju, kas analoga ēkas sienai. Nu, O.K., trīskāršās argona paketes varbūt tuvu tam, bet tādas izmaksā, manuprāt, netveramas summas, ja tā jāizveido vesela siena

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2018. gada 01. marts, 08:29:06 »
Mož kaut kāda vecmodīga esmu, bet es justos neomulīgi tādā mājā ar caurspīdīgām sienām.  Aizkarus karināt priekšā, vai... :thinking:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2018. gada 01. marts, 08:38:50 »
tur ir žalūzijas, bet tās visas katru vakaru jāapstaigā, katru rītu arī :) Tik lieli logi man būtu traucējoši ne tikai no siltuma viedokļa, bet arī dēļ tā, ka vakarā tev aiz milzu logiem ir ļoti daudz tumsas. Neciešu tumsu, līdzīgi kā kvadra ziemu :)

Atslēdzies Milka

« Atbilde #5 : 2018. gada 01. marts, 09:04:10 »
Un tie milzu logi vēl jāmazgā regulāri  :faint:
Žalūzijas nepatīk, un aizkari tik lielās platībās ir gatavās putekļu krātuves. Par aizkaru mazgāšanu un gludināšanu vispār užas užas pārņem.  :rofl:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2018. gada 01. marts, 09:22:23 »
Ir tāda lieta kā elektronika, un pie katra loga nav jāskrien un ar ručku žalūzijas jāvel.

Man ļoti patiktu tāda siena un tāda gaisma

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #7 : 2018. gada 01. marts, 10:24:31 »
Viss būtu jauki, tomēr man patīk elpot tādu gaisu, kas nāk iekšā tieši pa logu, nevis cauri visādām caurulēm.Lai nāk ceriņu, jasmīnu smarža pavasarī visu cauru nakti.Un varbūt pēc pērkona attaisīt visus logus līdz galam un saelpoties svaigumu.Un pat ziemā - pirms krāsni kurināt, atvērt logu un ļaut sniega smaržai istabā ienākt.
Un vēl interesanti - rakstot par šādām mājām, neviens nemin neko par izmaksām...Domāju, ka tās varētu būt trīskārt lielākas par parastajām.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2018. gada 01. marts, 10:37:50 »
Izmaksas varbūt laika gaitā kompensējas. Bet tā absolūtā siltumizolācija nez vai pašu sienu saglabā elpojošu. Esmu bijis mājās, kur sienās iestrādāta plēve. Sajūtas nav labas. Par to ventilāciju nez. Ir jau sistēmas, kur izejošais gaiss sasilda ienākošo. Savādāk būs kā pašplūsmas ventilācija.
Negribu kritizēt un noliegt, bet ar māju modernajām sistēmām ir līdzīgi kā ar mašīnām. Jo gudrāka sistēma, balstīta uz sensoriem un elektroniku, jo lielāka atkarība no attiecīgajiem dīleriem un servisiem. Un diesnedo, problēma sākas aukstā februāra piektdienas naktī. Tad izrādās, ka ofiss atvērsies pirmdien desmitos, tad attiecīgās komponentes vairs neražo, uz servisu rinda utt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2018. gada 01. marts, 11:17:30 »
Par to milzīgo stiklojumu uz dienvidiem -noteikti neganti dārgs. Lielāka problēma vasarā dzesēt, vajag bīdāmus slēģus no ārpuses.Ielas malā nekas patīkams nebūs, ne velti visas stāv liela zemesgabala vidū

Man arī rekuperācijas sistēma ventilācijā nešķiet pievilcīga, liekas, ka vecu gaisu dzenā pa māju. Lai gan droši vien tas ir tīri psiholoģiski.
Tās pasīvās mājas jau ir galējība, ko pārsvarā būvē ar zaļumu apsisti skandināvi. Bet siltumpatēriņa prasības kļūst aizvien stingrākas, un kārtīgi un galvenais pareizi siltināt māju ir izdevīgi. Pie mums lielākā problēma ir nepareizi iebūvēti materiāli

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2018. gada 01. marts, 11:34:51 »
Neplānoju jaunbūvi, bet * Eiropas parlamenta direktīva 2010/31/ES nosaka, ka no 2021. gada 1. janvāra visam jaunbūvēm ir jāatbilst Gandrīz nulles enerģijas ēkas energoefektivitātes standartam.

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2018. gada 01. marts, 11:37:25 »
pareizi, tikai daži gadi atlikuši. Jau tagad katrai jaunbūvei vajag serifikātu

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2018. gada 01. marts, 18:16:14 »
Vai tiešām? Arī individuālajai apbūvei? Tad ko, vairs nedrīkst ēku celt saimnieciskā kārtā kā agrāk? Neesmu informēts, man tie prieki bija sen

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2018. gada 01. marts, 18:23:19 »
Cik nu man zināms, tad privātmāju vēl var celt pats, bet diespas sabiedrisko, tad sertifikācija sertifikācijai galā.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2018. gada 01. marts, 18:29:23 »
jā, Atusam traki būs uzcelt šaha klubu