Autors Tēma: Māja  (Lasīts 2345 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Andžons

• Viesi
Re: Māja
« Atbilde #15 : 2018. gada 01. marts, 20:14:25 »
Hehe, tas sertifikāts ir kā leduskjiem a, b, c,d kategorija (kategorijai nozīme tikai tad, kad mēģini savu māju kādām pārdod vai ieķīlāt, īsāk sakot, noteikt ēkas vērtību, un visām mājam viņus dod, ja viņās ir ievēroti LBN Latvijas BūvNormas. 
Rekuperācija ir siltuma atgūšana no izvadīta gaisa, lai nebūtu jāpatērē papildus enerģija gaisa uzsildīšanai. Kapitālieguldījums gana liels, un Latvijai kā ES loceklei ir apņēmība samazināt neatjaunojamo enerģijas avotu izmantošanu, lasi energoneatkarības nodrošināšanu. ~50% enerģijas iet uz ēku apsildi, tāpēc ir visas vates, visas rekuperācijas ... Zero energy jau ir zaļo radikāļu terorisms, jo jau  kādu gadus 10 ēku energopatēriņi ir samazināti tik mazi, ka ekonomiskā pamatojuma sen vairs nav. Nepatīk ES, Krievija, Baltkrievijā ir līdzīgi, nu ES, protams, ir elitāra. Atliek vien Āfrika ar apsardzes, "moskītu" un sausuma problēmām. ;)       

Andžons

• Viesi
« Atbilde #16 : 2018. gada 01. marts, 20:29:33 »
Koka karkasa māju ziņā, es ieteiktu tomēr meklēt sakarīgus arhitektus. Lētums ir no svara, bet arī izskats ir nozīmīgs un netalantīgs arhitekts var šo ideju novest līdz murgam.
Es ieteiktu, kaut ko tamlīdzīgu: http://latecohouse.lv/lv/projekti Arhitekti mums ir talantīgi, bet projektu vadītāji, kas apskaita pārējo gan labu īsti nav.
Un ņemiet vērā, tas stiklojums ir vislētākā konstrukcija! 
Praktiski padomi ir tomēr pieturēties pie Ziemeļeiropas stila - mazi lodziņi, siltās grīdas, maza centralizēta vai decentralizēta ventilācija. Visādus kaktu meistarus sūtiet .... principā cilvēks, kas strādājis ir tikai Latvija pēc svešam pavēlēm, neko īsti nesaprot (Latvijā pieredze sakarīgu dzīvojamo māju ražošana ir ļoti maza). Ļoti prātīgi mūsdienās pērkot māju ir prasīt viņai enerģijas patēriņu gada griezumā.   

Atslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2018. gada 07. marts, 20:43:40 »