Autors Tēma: Rīdzene  (Lasīts 1544 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Rīdzene
« : 2018. gada 02. marts, 11:03:23 »
Kopš bērnības mani ir fascinējuši stāsti par bijušās Rīdzenes upes atrašanās vietu, savstarpēji savienotiem Vecrīgas namu pagrabiem, slepenām ejām...  Kad atvēra apskatei Melngalvju namu, pagrabs bija pirmais, ko gāju pētīt. :)
Droši vien ietekmējos no bērnībā lasītās Lidijas Ždanovas grāmatas "Melngalvju ielas bērni". Starp citu, pirms dažiem gadiem to grāmatu atradu plauktā un pārlasīju vēlreiz. Vairs jau nav tās sajūtas, kas bija kādreiz. :)

http://www.delfi.lv/turismagids/rigas-marsruti/rigas-zudusi-arterija-ridzene-kur-to-meklet-tagad.d?id=49785197

p.s. Stāmerienas pilī speciāli uzprasīju, vai varu ielūkoties pagrabā... un man laipni parādīja aiz aizkara noslēptas durvis uz pagrabu :)

Atslēdzies Mangusts

Re: Rīdzene
« Atbilde #1 : 2018. gada 02. marts, 11:16:50 »
Tieši šorīt izlasīju  :smile:
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2018. gada 02. marts, 11:27:16 »
Ka tik ielīst kādā tumšā caurumā :)

Vajag Ēdolē izprasīt, gan jau tur baisie pagrabi

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2018. gada 02. marts, 11:48:52 »
Jā, man patīk divas galējības - pagrabi un bēniņi/ jumti / skatu torņi :)

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2018. gada 02. marts, 11:52:44 »
Kuram gan nepatīk ;)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2018. gada 02. marts, 12:28:54 »
Kuram gan nepatīk ;)

Oi, fobiju ir daudz un dažādas... Reiz sanāca ekskursijas ietvaros būt kādas pils vai muižas (vairs precīzi neatceros, kuras) pagrabā ar bērnu grupu... bērni ap 10 gadus veci, pārsvarā meitenes... Ekskursijas ietvaros, lai būtu efekts, uz brīdi tika izslēgta gaisma... ak jēz, šito spiegšanu :D Tak apklusināt nevarēja, viena otra pat līdz asarām...  :thinking:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #6 : 2018. gada 02. marts, 14:03:43 »
Ekskursijas ir tā...bez adrenalīna..
Bet izlīst pa pazemes eju ar kokas kravu zem Trampa sienas  - riktīīīgs ekšens! :D