Autors Tēma: ABLV stāsts ... Ko mums būs secināt?  (Lasīts 6634 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

ABLV stāsts ... Ko mums būs secināt?
« : 2018. gada 04. marts, 09:54:56 »
Vērojot nacionālā pazemojuma mēneša notikumus saistībā ar ABLV, pirmais, kas man ienāk prātā ir tas, ka mūsu valsts valdība ir kārtējo reizi, bet šoreiz - īpaši uzskatāmi un smagā formā - likusi skaidri saprast, ka LV ekonomikā ar nopietniem ilgtermiņa projektiem nav ko meklēt. Šī pēc definīcijas (ja vien uzņēmējam aiz muguras nestāv kādas lielvalsts vēstniecība vai nav kādi citi apstākļi, kuri nodrošina neaizskaramā statusu) nav "veicu ieguldījumus, - sākšu pelnīt pēc 10 gadiem" ekonomika, kā to vienmēr gribētos uzdot par esošu valdībai. Šī ir "atnācu, neko neieguldīju (vai ieguldīju maz), ātri noplēsu pāris miljonus, izvedu peļņu no valsts (noguldīju drošākā vietā) un vēroju spēles laukumu tālāk. Ir vēl vērts mēģināt izplēst kādu čunguru vai, nesamaksājot pēdējos nodokļus, savākt visu atlikušo un notīties, lai VID pēc tam meklē ..." ekonomika.
Pēc visa šī nākamās valdības varēs vēl biežāk skumji uzdot TV ekrānos retoriskos jautājumus par to, "kāpēc latvieši negrib dibināt uzņēmumus, bet brauc strādāt uz Eiropu?", "Kāpēc cilvēki izvairās maksāt nodokļus", "Kāpēc neviens no uzņēmējiem nevēlas sākt darbību zinātņietilpīgās nozarēs, kurās LV ir tāāāāāādas iespējas", "Kāpēc neviens nevēloties LV sākt ražot zāles no koksnes, pat, ja tehnoloģija jau ir gatava un laboratoriski aprobēta".
No otras puses, tagad ir skaidrs un saprotams, ka valsts un citu iestāžu terora gadījumā rīcība kā toreiz, Jūrmalā, kad nopresētie uzņēmēji vnk pielaida liesmiņu savam PE pudeļu pārkraušanas placim un paziņoja, ka sekas lai likvidē valsts, jo pašiem naudas tam nav, arī ABLV un citos (nākotnes) gadījumos šajā bezperspektīvajā valstī ir esošajai situācijai visadekvātākais rīcības modelis. Pakampt, cik vien ir iespējams, un bēgt, slēpties. Vispareizāk, visatbilstošāk šeit valdošās atmosfēras gadījumā.
Pirms gadiem 10 .. 15 viss bija citādi. LV vismaz vietējo acīs vēl saistījās ar rožainām izaugsmes iespējām nākotnē. Šodien? Es redzu un jūtu, ka pat pirms ABLV stāsta daudzi jau bija zaudējuši šo sajūtu, ka ir vērts strādāt mīnusos  vai "pa nullēm" mēnešus un gadus, lai pēc tam ... :smoker: . To sajūtu, ka ir vērts maksāt daudzus nejēdzīgos maksājumus, lai saņemtu tiesības pelnīt ar "valsts varas akceptu".
Ak, jā, un vai tiešām tie, kuri reģistrējas offšoros nav ārkārtīgi tālredzīgi cilvēki? :) Vai ir iemesls pēc visa šī viņiem jebko pārmest?

Bet tēma ... Tēma ir par Jūsu secinājumiem notikušā nacionālā pazemojuma mēnešā sakarā.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 04. marts, 10:22:52 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

Re: ABLV stāsts ... Ko mums būs secināt?
« Atbilde #1 : 2018. gada 04. marts, 10:19:15 »
Secinājums Nr. nākošais.
Nekas nav mainījies, - latvieši kā bija "saimnieki savā zemē" ... oi, ko es rakstu? :) "Vergi (jeb kalpi) savā zemē" (tā būtu pareizāk) ... kā bija, tā arī paliek. :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #2 : 2018. gada 04. marts, 11:41:44 »
Zigi, jā - pasaule iet uz galu...
Kaut vienu risinājumu piedāvāsi? ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2018. gada 04. marts, 17:23:16 »
Vispirms būtu patīkami sajust, ka neesmu viens savā situācijas izpratnē. Pagaidām - nejūtu.
Un ko līdz kādu variantu piedāvāšana latviešu masveida neiesaistīšanās nostājas apstākļos?
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 04. marts, 17:35:01 no Zigfrids »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2018. gada 04. marts, 17:39:56 »
Mani absolūti nepārliecina un neaizkustina divu Latvijas bagātāko cilvēku netīrā biznesa piebremzēšanas pielīdzināšana Latvijas mazā vai vidējā uzņēmēja likstām.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #5 : 2018. gada 04. marts, 17:42:51 »
Oi! Ja nu mēs par uzņēmējdarbības tīrību runājam, tad ... Tās valsts amatpersonām, kuras vēstulīti atsūtījušas, jau nu pirmajām vajadzēja aizstaigāt un spogulī pazavērties, pirms kliegt pa pasauli: "Jūs tur netīri esat!"

Ja par likstām, tad nez' no kurienes kučinski tagadējie un nākamie ņems tos valsts budžetā iztrūkstošos miljonus, kurus ABLV vairs neieskaitīs? Nujā, nujā, viņiem noteikti kā Buratino muļķu laukā ... ir kāda vieta, kur iestādīji ... un izauga koks? S*du, - maksās neviens cits, kā tikai un precīzi mazais bizness.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2018. gada 04. marts, 17:44:35 »
Es runāju par to, ka ir ļoti neveiksmīgs mēģinājums ABLV pielīdzināt biznesam parastajam vai sīkajam.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2018. gada 04. marts, 17:49:36 »
Viss ir pat ļoti skaidrs. Kamēr tu esi "mazais bizness", tikmēr, iespējams, viss ir kārtībā, tikai nez' kurš dibina uzņēmumu ar domu 10 paaudžu laikā bez izmaiņām pelnīt un apgrozīt vienas un tās pašas summas? Uzņēmējs pēc definīcijas ir cilvēks, kuram ir jādomā attīstības un paplašināšanās kategorijās. Nu, tad ABLV gadījumā ir skaidri redzams, kas notiek ar uzņēmumiem LV, kuri ir pārkāpuši noteiktu attīstības līmeni.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #8 : 2018. gada 04. marts, 18:00:07 »
pārkāpuši noteiktu attīstības līmeni.
Jā, viņi ir palīdzējuši izlaupīt Moldovas bankas, nodrošinājuši iespēju Krievijai tirgot raķešu sastāvdaļas Z-Korejai un figurējuši vairāk kā 100 krimināllietās.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #9 : 2018. gada 04. marts, 18:08:26 »
Jā, viņi ir palīdzējuši izlaupīt Moldovas bankas, nodrošinājuši iespēju Krievijai tirgot raķešu sastāvdaļas Z-Korejai un figurējuši vairāk kā 100 krimināllietās.

Ā, tie ir tie Kučinska "daudzie neatbildētie jautājumi"? :) :) :) Pilnīgi pareizi Lembergs teica. Ja līdzīga informācija nāktu no RUS, mūsējie ne pirkstiņa nepakustinātu pat, ja būtu pierādījumi. Šeit ... Uzbrēciens no metropoles un kolonijas administrācija pat negaida atbildes uz "daudzajiem neatbildētajiem jautājumiem." :) :) :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2018. gada 04. marts, 18:15:45 »
Ar metropoli viss vienkārši. Ja pateica - dolārus nedos, tad nedos. Ar atbildēm vai bez.
Banka beigta, neatkarīgi no LV darbības vai bezdarbības.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2018. gada 04. marts, 18:20:24 »
Ar metropoli viss vienkārši. Ja pateica - dolārus nedos, tad nedos. Ar atbildēm vai bez.
Banka beigta, neatkarīgi no LV darbības vai bezdarbības.

Nu, re! Tieši tāpēc, - vēlreiz pārlasām tēmas pieteikumu! :) NAV vērts attīstīt uzņēmējdarbību teritorijā, kuras admiinistrācija nav spējīga aizsargāt un aizstāvēt, ja to vajag... Ko arī vajadzēja pierādīt. :)

Atslēdzies Atuss

« Atbilde #12 : 2018. gada 04. marts, 18:21:10 »
Zigi, man viss ir kārtībā, viss jau no indivīda atkarīgs, kādi lēmumi, kādi kontakti, kāds mērķis un motīvs. Protams, nav viegli kko Lv dibināt, uzturēt un attīstīt, bet nevajag visu tik drūmās krāsās krāsost, ari man ir bījušas dažādas iespējas, gala vārdu un virzienu tomēr ir iespēja Tev pašam noteikt, ja ne 100% seit tad sadalot, neredzu problēmas..
Es esmu filozofs Hereklatuss

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2018. gada 04. marts, 18:30:28 »
Zigi, aizstāvēt pret ASV? Par tādiem pārkāpumiem? Kā Tu to iedomājies?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #14 : 2018. gada 04. marts, 18:39:10 »
Zigi, aizstāvēt pret ASV? Par tādiem pārkāpumiem? Kā Tu to iedomājies?

Ja Kučinskis pats TV kameru priekšā saka, ka "ir ļoti daudz neatbildētu jautājumu" ... Kā tur bija ar to nevainīguma prezumpciju? :)  Vai vainīgais ir vainīgs, kamēr "ir daudz neatbildētu jautājumu"?
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 04. marts, 18:45:09 no Zigfrids »