Autors Tēma: Ieslodzītā pārdomas  (Lasīts 2513 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Ieslodzītā pārdomas
« : 2018. gada 11. marts, 20:26:54 »
Pilnīgā piespiedu garlaicībā vadot savas dienas klīnikā neviļus pa galvu jaucas domu jūkļi. Tās ir it kā tukšas, bet tajā pat laikā izkristalizē atziņas.
Nevari, tu, cilvēks, visu spēt kontrolēt. Tiklīdz tev liekas ka esi visvarens un baigi vadi  visus procesus, tā notiek kaut kas, kas tevi atmet atpakaļ un pasaka - nē, vecīt, ieklausies apkārt, procesi ir kāda cita rokās. Lai arī es sen jutu, ka man šādi sanāks tieši tagad, es tam kaut kā neticēju un turējos pretī. Bet pat visus spēkus un mērķtiecīgo rīcību sakoncentrēdams, es no ieprogrammētās ligas nevarēju izvairīties.
Taču piespiedu dīkstāve sakārto domas. Tu tā pa īstam saproti tās vērtības, kas tev dzīvē dotas. Un to, ka nekas nav negrozāmi stabils. Ka nevajag darīt to, ko jūti kā slogu. Tieši tas mani nokāva. Ne jau aktivitātes, bet tas, ka jutu, ka daru to, ko negribu. Bet nu jau visi cēloņi ir garām, atliek uzveikt sekas un atgriezties dzīvē, gūt prieku no došanas un piepildīt sevi ar to, ko patiesi sirds vēlas.
Stāsts nav par skriešanu. Tas ir par mīlestību, ar atziņu, ka, mīlot citus, nedrīksti aizmirst pats sevi.

Atslēdzies taj

Re: Ieslodzītā pārdomas
« Atbilde #1 : 2018. gada 11. marts, 20:43:38 »
Bet cik grūti reizēm liekas pateikt "nē" kaut kam ko īsti negribas! Tas ir, var jau saņemties atteikt, bet tad tāpat var nākties arī uzklausīt sūdzības, kas arī var pamazām nokaut. Bet lai nu kā, ne par to stāsts...

Veseļojies tā, lai Tev paliktu patiesi labāk! Lai šīs atziņas stiprina arī turpmākajā laikā!  :hi:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2018. gada 11. marts, 20:47:45 »
Kkad čatā uz kādu manu repliku teici: "Tas nav par to", bet tagad, Tevi lasot, redzu, ka ir gan bijis "par to" :)

Nav jau iespējams ilgstoši vai bez sekām kko sevī apspiest vai ignorēt

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #3 : 2018. gada 12. marts, 01:19:33 »
pēc manām domām, cilvēks ir tāds neizdevies Visuma eksperiments. Tai ziņā, ka nu reiz viņam ir tik tālu paveicies, ka viņš ir piedzimis tieši šai pasaulē, ne kādā citā  un viņam kopš dzimšanas ir piešķirts tieši tāds organisms, un cita nebūs. Kādus sešus gadus kopš dzimšanas, cilvēks vēl uztver sevi, kā ES un apkārtējo vidi, kā dāvanu. Ir spējīgs to izjust, jūsmot un izbaudīt esamības prieku.
Un tad sākās tas, ko cilvēks sauc par dzīvi un mēs par uzdzīvi. Cilvēks aizmirst, ka tas organisms, kas viņam piešķirts ir vienīgais, cita šai dzīvē vairs nebūs - viņš dara visu, kas ir iespējams lai to nobeigtu pēc iespējas ātrāk. Gados 15 viņš ievelk pirmo dūmu plaušās. Tās, kā švamis aiztur sevī visu to darvu, ar katru elpas vilcienu aizvien mazāk vietas skābeklim. Pēc gadiem15 no plaušu tilpuma paliks tik vien , kā puse skābeklim. Sirds sāk uzvesties neadekvāti, jo asinsvadi nespēj skābekli piegādāt. Visa tā sistēma sajūk - spiediens augšā, spēks mazumā. Cilvēks vairāk sēž nekā kustās - svars aug. Tas, kas nodarīts organismam vairs nav maināms, bet  cilvēks jau nesēž rokas salicis. Kādas aktivitātes sēdošam cilvēkam? Ja nu viņš neēd, tad viņš iedzer. Alkohols, jebkurš ir inde, bez variantiem. Bet cilvēkam vēl ir aknas, kuņģis un smadzenes, kuras var dobeigt. Un viņš tai ziņā dara visu, ko var.
Un tad viņš kādu rītu  pamostas un saprot, ka nevesels. Iet pie ārsta un dabū kaudzi recepšu. Atnes mājā maisu ar zālēm, ar ko ārstēt tos simptomus – spiedienam, aknām, asinsvadiem… nu visam, kas liekas aizdomīgs. Iemet mutē pāris  reizes dienā šauvu ar tabletēm un iet ievilkt kārtējo dūmu. Viņam pat prātā vairs nenāk, ka ar to, viņš jau ir sajaucis visu ķīmisko līdzsvaru organismā, un tas vairs necīnīsies par dzīvi pats, jo visas organisma funkcijas nu pārņem tās tabletes, kuras būs jādzer līdz galam un gals nav aiz kalniem, jo viņam pat nav ienācis prātā palasīt par zāļu blaknēm.
Mēs dzīvojam citu cilvēku dzīvi, Par savējo mēs atcerēsimies pēc gadiem piecdesmit, kādu reizi, kad apstāsimies pie spoguļa, - Ak, Kungs, kas tas par cilvēku? Ko es ar viņu esmu izdarījis!
Bet atpakaļceļa vairs nav. Paliek tikai viena vēlme, sadot pa mizu, tam puņķutapam ar pirmo cigareti rokā. :smoker:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2018. gada 12. marts, 02:05:01 »
Nost ar papiraušiem!  :w:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2018. gada 12. marts, 07:25:37 »
 Olguc, netais' drāmu  :rofl:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2018. gada 12. marts, 09:20:27 »
Ai, vakar tāds noskaņojums bija... aizrāvos  :blushing:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2018. gada 12. marts, 13:14:08 »
Ko Tu, Olguci, tik daudz pļurksti... lieta veca kā pasaule - kamēr pērkons nenodārdēs, vīrs nepārkrustīsies! :)

Bobis ir īsts vīrs! :)
Veseļojies! 

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #8 : 2018. gada 12. marts, 14:04:17 »
ai, nu man tāda daba - kā atveru  muti, tad vairs nespēju kontrolēt uz cik ilgu laiku un ar ko tā doma vispār beigsies. Mani derētu "ierobežot", ķipa, ja teksts garāks par trijām rindām, tad vienu krūzi nost un tautas vispārējs nosodījums bonusā. Sievietes, kad tiek pie vārda izlaižas un paliek neprognozējamas  :blushing: .

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2018. gada 12. marts, 14:27:35 »
Ir OK lielos vilcienos... BET - ja cilvēks nedzer, nepīpē, ne... nu, īsāk sakot, ja viņam nav nekādu kaitīgu ieradumu, tad jautājums - no kā viņš gūst prieku un vai viņam vispār ir vieta uz šīs zemes, ka varbūt viņš jau ir svēts un viņam laiks uz to saulīti??  :confused:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #10 : 2018. gada 12. marts, 15:47:17 »
aha, Tibetas mūki arī pret dziļo elpošanu - skābeklis organismā esot kaitīgs. Nirvānu ( laimi)var sasniegt tikai pārstājot elpot. Vienā vārdā sakot cilvēks piedzimstot, ar pirmo elpu vilcienu sāk novecot.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #11 : 2018. gada 12. marts, 16:36:02 »
aha, Tibetas mūki arī pret dziļo elpošanu - skābeklis organismā esot kaitīgs. Nirvānu ( laimi)var sasniegt tikai pārstājot elpot. Vienā vārdā sakot cilvēks piedzimstot, ar pirmo elpu vilcienu sāk novecot.

Olguc - no kurienes šito ņēmi?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #12 : 2018. gada 12. marts, 17:07:16 »
(lepni) pati izdomāju!

Atslēdzies dille

« Atbilde #13 : 2018. gada 13. marts, 10:09:00 »
Nav ne jausmas, kas Bobim noticis, vai maz jautāt drīkst - neveiksmīgi paslīdēji skriedams?  Lai nu kā būtu - veseļojies.
Un ko nozīmē - nedarīt to, ko negribas? Labi, es neko nesaprotu.
Nāk pavasaris ar romantiskām vēsmām.
Ja par filozofiskām pārdomām, tad man aizķērās viens teikums : Cilvēka dzīvē pienāk brīdis, kad viņš saprot, ka tas posms, kad dari to, ko dara jauni cilvēki, ir noslēdzies. Ir jāsāk skatīties uz priekšu. /J.Vanags/
Lai es sev labāk patiktu kā cilvēks, man tomēr nākas darīt to, ko iesākumā negribu, kas paņem manu laiku, ir apgrūtinoši, ir morāli smagi. Bet jēga laikam visam ir tikai tad, kad iemāci sevi pienākumu darīt ar prieku.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #14 : 2018. gada 13. marts, 10:51:37 »
dille "Lai es sev labāk patiktu kā cilvēks, man tomēr nākas darīt to, ko iesākumā negribu, kas paņem manu laiku, ir apgrūtinoši, ir morāli smagi. Bet jēga laikam visam ir tikai tad, kad iemāci sevi pienākumu darīt ar prieku." (c)

Šai te sakarā, es atcerējos reiz omes teikto - ja tev riebjas kāds darbs  - iemīli to, tas vienmēr palīdz. Un tiešām, palīdz.

Lai man kādreiz kāds teiktu, ka es mocīšu sevi ar grāmatvedību! Ne mūžam, tikai ne to. Iestāstīju sev, ka aiz katra dokumenta ir kāds stāsts, un tā tas arī ir. Neviens darījums biznesā nepaliek bez pēdām, var redzēt, kā rodas nauda, kā cilvēks no pēdējiem spēkiem cenšas izdzīvots, vai arī viņa attieksmi pret padotajiem naudas izteiksmē. Katra uzņēmuma grāmatvedība, tā ir tā kā jauna grāmata, kur galu var prognozēt bet neiespējami paredzēt. Bet bilance ar visām tām VID deklarācijām, katru reizi kā krustvārdu mīkla. Un viss, pēkšņi tas darbs sāk patikt. Un ja par to vēl maksā...
:coffee: