Autors Tēma: koku nobendēšana  (Lasīts 1051 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

koku nobendēšana
« : 2018. gada 12. marts, 10:01:51 »

Tas no stāstiem -gribiet, ticiet, gribiet, nē

Bērzu sakarā atcerējos kaimiņienes sen-senu pamācību. Vajagot ap stumbru ļoti stingri apsiet kaprona zeķi. Es vairs neatceros, vai tiešām mēs kāds to būtu izmēģinājuši. Tajā laikā gar ielu mums auga bērzi 2 rindās, abpus grāvim, vienā laikā stādīti, cits labāk, cits vārgāk. Baigais pārsteigums bija, kad vienam galīgi nonīkušam vārgulim pie saknēm tiešām atradām zeķi, jau gandrīz satrunējušu.

Vēl šī pati kaimiņiene kurmju rakumos sprauda pīlādžu zarus

Atslēdzies Mangusts

Re: koku nobendēšana
« Atbilde #1 : 2018. gada 12. marts, 12:20:38 »

No racionālā viedokļa vērtējot - iespējams vieta zem zeķes nevar elpot > pastāvīgs mitrums > labvēlīga vide dažādiem kaitēkļiem, slimībām...
No iracionālā - sanāk kurmji baigie nešķīsteņi, jo pret viņiem līdzeklis, kā pret visu nešķīsto radību - pīlādžkoks ;)
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2018. gada 12. marts, 23:54:56 »
??zeķēm jābūt tīram??... vai arī šai gadījumā tas nav principiāli...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2018. gada 12. marts, 23:59:33 »
??zeķēm jābūt tīram??... vai arī šai gadījumā tas nav principiāli...

Tādas, ko var piesliet, laikam nevar apsiet ;)

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #4 : 2018. gada 13. marts, 07:33:07 »
Šis te - par kaprona zeķi, man atsauca prātā pārdomas par Sajūtu parku Valmierā, kur koki bija ietērpti, gan ne kaprona, bet citu materiālu "mētelīšos". Šī ideja man likās apšaubāma, jo māca bažas, vai tas nekaitē kokiem.
Diemžēl "ideju ģenerators" atkal uzģenerējis jaunus tērpus - šoreiz Latvijas simtgadei. UN visskumjākais ir tas, ka šis idejas par koku "ietērpšanu" ir jārealizē skolēniem. Katrai skolai savs koks jāietērpj.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2018. gada 13. marts, 08:23:15 »
Droši vien no tautiskas vilnas, bet vienalga -vai zem tiem mēteļiem neveidojas kaitēkļu  paradīze?

Ideja veca

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #6 : 2018. gada 13. marts, 09:00:39 »
...ja cilvēkam kaprona zeķi apsies un stingri savilks - arī būs kirdik....ja ap kaklu, tad i minūti nevajag....

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #7 : 2018. gada 13. marts, 11:24:02 »
galvenais ,lai tos mēteļus neaizmirst novilkt..uz kkādu pasākuma norisi, pofig,ka saģērbti...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #8 : 2018. gada 13. marts, 20:52:41 »
Izrādās, ka ne tikai mani māc šaubas par to, vai tas nekaitē kokiem. Skatīt komentāru pie raksta http://www.valmieraszinas.lv/video-aicina-iesaistities-akcija-ieterpsim-sajutu-parku-simtgades-svinibu-terpos/

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2018. gada 13. marts, 20:58:11 »
Aptrakuši jau ar to simtgadi, ko lai vēl saka

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #10 : 2018. gada 13. marts, 22:08:30 »
Nu šitā es savu pīlādzi gandrīz nobenděju. Atsěju/piesěju, lai vějā mazāk locās, tā i aizmirsu, ka nabags piesiets, līdz pěc gadiem větrā nolùza tieši tajâ vietā, kur bija piesiets. Labi, ka mūsmājās viss aug ar 2 galotněm vai pa 2, jo tajā gadâ nolūzušā vietā sasparojās otrs pìlâdža atzars.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #11 : 2018. gada 13. marts, 23:10:48 »
sen sen  dzirdeeju staastu,ka ja vajagot kaadu koku nobeigt,esot jaaiedzen kapara/ vara naglu.
tas,kursh zaljsh paliek.