Autors Tēma: par nažiem un melniem kaķiem  (Lasīts 3026 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

par nažiem un melniem kaķiem
« : 2018. gada 15. marts, 10:19:48 »
Vai esat māņticīgi? Pievēršat uzmanību melniem kaķiem, kas pārskrien pār ceļu? Ka izbērtu sāli nedrīkst saslaucīt ar roku? Ticējumam,ka ja nokrīt dakšiņa, tad atnāks sieviete, bet ja nazis- tad vīrietis?
Ja man kas tāds atgadās, par to iedomājos, bet uzreiz arī aizmirstu. Vismaz melna kaķa dēļ ceļa virzienu nemainu un līkločus nemetu. :) Taču reizēm kas tāds notiek, bet iespējams arī, ka bijusi tikai sagadīšanās. :)
Kā, piemēram, vakar... no rīta man no rokām izkrita nazis, ar slaidu loku piezemējās uz grīdas (labi, ka parketā vai kājā neiedūrās). Vēl padomāju, hmmm... kurš gan vīriešcilvēks varētu nākt, ja puika ir pie omes, bet vīrs strādā otrā Latvijas malā. Vakarā dzirdu, kāds slēdz vaļā dzīvokļa durvis, lai gan nevienu negaidu. Biju tik pārsteigta, ka pat aizmirsu nobīties un paķert pannu. :) Vīrs izdomāja man pārsteigumu sagādāt... :) Vot nazītis.... :D

Atslēdzies reno

Re: par nažiem un melniem kaķiem
« Atbilde #1 : 2018. gada 15. marts, 10:27:28 »
Gan jau tev tūlīt būs asprātīgi koment''ari par vīra negaidīto atgiešanos :rofl:

Par ticējumiem man tāpat -pamanu un aizmirstu

Atslēdzies Broms

« Atbilde #2 : 2018. gada 15. marts, 13:13:39 »
Jaa...
Vīram ar pannu, kamēr šis atslēdzniekā, atbrīvo skapi. Kad atjēdzas, saki, ka tā Tu dari visiem citiem, izņemot viņu. Tāpēc brīdināt vajag.

A vīrs ar viltnieks - pārbaudi par pārsteigumu nosauc :D

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #3 : 2018. gada 15. marts, 13:27:49 »
Par ticējumiem,man ir savs viedoklis.(oh plac ,kā jau par visu  :fryingpan: )
mana pārliecība,ka viss ir galvā(katram savā) pilnīgi viss... ticējumi radušies,lai muļķīgus cilēkus paglābtu no muļķīgām darbībām.
Nebāz nazi mutē- būs nelaime utt utjp.
Ja piem uzzini ticejumu..un pieņem viņu kā ticējumu pat negribot gadās galvā ieslēgt programmu-tā var notikt. un ko, hlidic...ticējums piepildās :)
pēc sevis spriežu, kamēr ticējumus nezin, tie nestrādā... nav programmas.
Esmu pat dažos gadījumos mammai teikusi- memaz nestāsti..zinaat negribu :D lai izbēgtu no sevis ieprogramēšanas. Jo,arī gadās, jo vairāk centies nedomāt, jo vairāk domā, jo vairāk domā, jo atrāk tas kkas pieslēdzas :)

Gadījums vakar: ar vīru spriežam,ka abiem bail vienu pārbūvi izveikt- es,kko tur rakājos pa plauktu un lido glāze, no plaukta augšas. Vīrs paspēj noteikt- o tas uz laimi. Un ko ..plac glāze noveļas un nesaplīst :D šis tik nosaka- nekādas laimes :D :D

tātad, noslēgums :D  es ticējumiem parāk neticu...cenšos pielietot bija -aizmirsu metodi(nu kā par to glāzi, bet redz tagad ,lai uzrakstītu atcerējos ...stulbi ) :D  taipat laikā  lieki likteni nekacinu special nepārkapju tos ticējumus kuri galvā jau iedēstījušies.
Liekus un jaunus censos nedzirdēt,lai dziivi nesarežģītu vēl vairāk :)

ir kkādi dazi,kurus cenšos ievērot, bet tie man tagad pratā nenāk... āāā lūk, kkas kkad man pateica ,ka somu uz zemes nevajagot likt..redz naudas nebūšot.... nodomāju-kas par glupībām ..UN :banhead: somu uz zemes vairs nevaru nolikt ... :faint:
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 15. marts, 13:37:25 no mellene88 »
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies ragana

« Atbilde #4 : 2018. gada 15. marts, 13:49:50 »
Kā tad - soma aplips ar baciļiem, Tu tos saēdīsies, saslimsi, nevarēsi naudu nopelnīt! Saki vēl, ka ticējumos nevajag ieklausīties.  :rofl:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2018. gada 15. marts, 14:06:13 »
Uzskatu, ka ticējumi un māņticība ir cilvēku mēģinājumi kko kontrolēt, lai justos psiholoģiski drošāk un komfortablāk milzīgajā neizskaidrojamā un bīstamā pasaulē.
Pati arī, protams, esmu veikusi/veicu aŗī kādus rituālus - piemēram, iedomāties vēlēšanos, pirmo reizi braucot pār svešu tiltu. Bet tā ir tāda pozitīva spēle. Uz sliktiem ticējumiem sevis dēļ nepavelkos, bet ir tādi, ko respektēju citu dēļ. Zinu, ka cilvēki, piem., uzskata, ka nevar dāvināt otram asus priekšmetus. Man nebūtu problēmas saņemt nazi vai šķēres, bet citiem nedāvinātu, jo zinu attieksmi.

Ir vesela kaudze ar māņticībām, kuras mani nudien kaitina - kaut vai tā modernā somu nelikšana zemē. Kad man apkārt dāmītes sāk ķērkt kā vārnas vai krāmēt savas somas uz galda, mani tas provocē demonstratīvi nolikt savu somu uz grīdas (nav runa par mazo ciku-caku somiņu, bet kārtīgu sievietes somu :D ), ja nav iespējas to kkur uzkarināt.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #6 : 2018. gada 15. marts, 17:23:34 »
Nu ne visi ticējumi ir māņi.
Piem. ja gulēt ejot nenovelc zeķes, tad no rīta sim`punkti  būs "ir bijis labāk" sajūta :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2018. gada 15. marts, 18:52:54 »
Zeķes vēl tā, bet kurpes gan obligāti jānovelk pirms gulētiešanas. :)

Attiecībā uz vīru noturēju audzinošas pārrunas, ka ja vēl man šitādus "pārsteigumus" gādās, viņš dabūs bietē ar pannu, ja vien mani pirms tam neķers sirdstrieka...

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2018. gada 15. marts, 19:25:13 »
Visiem ticējumiem var atrast kaut kādu jēgu, varbūt sen zudušu, bet teiciens saglabājies. Protams, ka ir vienkārši joki, kā par nokritušām dakšām vai nažiem. Bet smieklīgi -nokrīt nazis, un es nodomāju -nez, kas tad nāks vai piezvanīs?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2018. gada 15. marts, 19:29:15 »
atnākt sievietei ir daudz lielāka varbūtība, jo to izsauc dakša un karote. Veci - tikai nazis..

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #10 : 2018. gada 15. marts, 19:56:41 »
Māksla rokā!...katru rītu tik jānomet nazis un jāgaida! ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2018. gada 15. marts, 20:05:16 »
Māksla rokā!...katru rītu tik jānomet nazis un jāgaida! ;)

Un es pēc Millera rakstiem biju domājusi, ka Tevi velk uz dakšiņām... :thinking: ;)

Atslēdzies dip

« Atbilde #12 : 2018. gada 15. marts, 20:57:33 »
Un es pēc Millera rakstiem biju domājusi, ka Tevi velk uz dakšiņām... :thinking: ;)

Paga, varbūt drīz nāks otrā sērija. Par nažiem :coffee:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #13 : 2018. gada 16. marts, 16:13:16 »
Luīz, piekrdiena ir klāt! :)
No rīta nometi nazi? ;)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #14 : 2018. gada 16. marts, 16:54:14 »
ja nokrīt āmurs- nāks boss !
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega