Autors Tēma: LV bankas  (Lasīts 6630 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

LV bankas
« : 2018. gada 19. marts, 16:37:17 »
http://www.db.lv/zinas/kas-atlauts-amerikai-nav-atlauts-latvijai-473118
interesants raksts:

..."Pēc Bilingslija vizītes Dana Reizniece-Ozola ir paziņojusi, ka Latvijai tagad esot “jauns ambiciozs mērķis” – turpmāk ārvalstnieku noguldījumu apjoms Latvijas bankās varēšot būt tikai 5%. Faktiski tā ir finanšu pakalpojumu eksporta nozares likvidācija Latvijā. ..."(c)
..."šādu rīkojumu došanai, ne pildīšanai attiecība uz Latvijas banku sektoru nav nekāda juridiska, nedz starptautiskās vienošanās pamata. Te nav runa par ētiku, tas ir Latvijas suverenitātes pārkāpums. Tātad mums bija apņemšanās pret OECD 20%, atbrauc viesis no Amerikas, un ir 5%? Latvijas ministrei nav pat tiesību pildīt šādus rīkojumus no malas, jo viņa ir Latvijas valdības locekle. Amatā viņu ir apstiprinājusi Latvijas tautas ievēlētā Latvijas Republikas Saeima, nevis ASV finanšu ministra vietnieks Bilingslijs. Latvija ir Eiropas Savienības dalībvalsts, Latvija nav ASV štats. Turklāt pat ASV štati paklausīgi nepilda jebkuru federālās varas vēlmi..." (C)

nē nu  patiešām,  pēdējos gadus valsts ar visu varu spiež tautiešus glabāt naudu  norēķinu kontā. Tai pašā laikā  ar to bankas sistēmu rotaļājās, kā suns ar kaulu...  vēl nedaudz un aizies pa pieskari  vēl pāris banku. Kāpēc tas nevienu neuztrauc ?

Atslēdzies Spārka

Re: LV bankas
« Atbilde #1 : 2018. gada 19. marts, 17:06:13 »
Kamēr runa ir tikai par nerezidentu kontiem, nezinu, vai vajag satraukties. Jā, nauda aiziet no Latvijas, bet tā ir netīra nauda.
Nevaru arī iztēloties, ka var gribēt, lai amerikāņi palīdz sargāt mūsu robežas  un vienlaikus arī gribēt nodarboties ar biznesu, ko šie uzskata par noziedzīgu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2018. gada 19. marts, 20:55:36 »
Nē, nu es vienkārši iedomājos to Šveici, kurai droši vien puse no  kopprodukta ir no apgrozījuma, kas nāk no ārzemnieku naudas kontos. Kaut gan ir arī fakts, ka ja banka apzinās savus riskus tā nepieļaus  aizdomīgu ieguldījumu akceptu. Tāpēc arī ir droša. Mūsējie čibriki ir par daudz aizrāvušies ar vieglu peļņu, līdz ar to apdraud visu sistēmu. Būtībā jau visas bankas atrodās vienotā sasaistē un ja krīt viena.... nu par to pat domāt negribās. Kas zina, varbūt ir laiks pirkt jaunas zeķes un slēgt kontus. Noteikti daudziem klientiem nemiers

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2018. gada 19. marts, 21:43:55 »
Ai, nu te tak ir nevis štats, bet pakalpiņvalsts, kas ne vien pildīs, ko liks, bet katru vēlmi centīsies no acīm nolasīt, pirms tā vispār izskanējusi. Lai tik izkalpotos. Vienalga, kādai varai, un  vienalga, par kādu tēmu. Mēs - pirmrindnieki! Diemžēl tāda ir letiņu daba. Lai kā to negribētos atzīt.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #4 : 2018. gada 20. marts, 13:34:22 »
 ..man ir pat anarhistiski uzskati...nu, lai mazgā - balts un tīrs ir labāks par netīru! :)
Nu, kam nepatīk naudas mazgātāji?
Šķiet, ka pie varas esošiem...visi tie Rokfelleri, Rotšild utt ir baigi godīgi tikuši pie saviem miljardiem?...ja mēs aizliegsim jaunajiem "rokfelleriem" nākt ar savu naudu, tad nenotiks varu nomaiņas un būs stagnàcija...
Nu, Kenediju vectēvs uztaisīja naudu Amerikas sausā likuma laikà...nu, ja šim nebūtu ļāvuši toreiz ar naudu rìkoties - kà šodien ierobežo, tad nebūtu bijis prezidenta Kenedija..
Vai teiksim tas pats gràfs Monte Kristo - no cietuma aizbēdzis noziedznieks ..kā viņam šodien legalizēt naudu? ...bet mēs visi tak jutām viņam līdz, kad lasījām Dimā...
Ja cilvēks tik apķērīgs, ka nolaupījis miljonu un nav noķerts - lai tak lieto! :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2018. gada 20. marts, 13:37:19 »
nav noķerts - lai tak lieto! :)
Bet, redzi, ka pieķēra. Sodīja.
Argumenti nonullējas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2018. gada 20. marts, 16:29:12 »
Būsim precīzi - nevienu ne pie kā nepieķēra. Tikai uzdeva jautājumus un deva laiku atbildēt. Bet regulatori (FKTK un SSM) sāka spēlēt futbolu Tava problēma, nē Tava...ABLV Luksemburgas filiāli redz neaizvēra... http://www.tvnet.lv/financenet/viedokli/778437-bloomberg_ablv_bank_nedienas_ir_ka_maciba_ecb

Kā rādās LV, banku var "nosist" arī ar uzdotiem jautājumiem... nav man ne naudas, ne draugu ABLV, bet kaut kāds neizskaidrojams rūgtumiņš par notikušo paliek...  Es pat sāku domāt vai operācija "Ilmārs" nebija kā tāds dūmu aizsegs šim visam...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #7 : 2018. gada 20. marts, 17:00:25 »
Montekristo nebija noziedznieks, bet nevainīgi notiesāts... :P
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2018. gada 20. marts, 17:07:55 »
Montekristo nebija noziedznieks, bet nevainīgi notiesāts... :P

kā tad...viņš pārāk daudz zināja, tb varēja zināt, tāpēc Vilflors viņu iebāza cietumā

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #9 : 2018. gada 20. marts, 20:02:07 »
Būsim precīzi - nevienu ne pie kā nepieķēra. Tikai uzdeva jautājumus un deva laiku atbildēt. Bet regulatori (FKTK un SSM) sāka spēlēt futbolu Tava problēma, nē Tava...ABLV Luksemburgas filiāli redz neaizvēra... http://www.tvnet.lv/financenet/viedokli/778437-bloomberg_ablv_bank_nedienas_ir_ka_maciba_ecb

Kā rādās LV, banku var "nosist" arī ar uzdotiem jautājumiem... nav man ne naudas, ne draugu ABLV, bet kaut kāds neizskaidrojams rūgtumiņš par notikušo paliek...  Es pat sāku domāt vai operācija "Ilmārs" nebija kā tāds dūmu aizsegs šim visam...

Man visu laiku liekas, ka ar to operāciju "Ilmārs" nebija un nav jēdzīgi - jāprasa - kuram no tā galu galā labums?

Andžons

• Viesi
« Atbilde #10 : 2018. gada 21. marts, 00:17:27 »
Nē, nu es vienkārši iedomājos to Šveici, ...

Latvija glabā banku noslēpumu, bet Šveice vairs nē ...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #11 : 2018. gada 21. marts, 08:21:48 »
Bet, redzi, ka pieķēra. Sodīja.
Argumenti nonullējas.
..es sapratu, ka saki, ka noķēra mazgātājus!...nu, es pret to mazgātāju ķeršanu - lai tik mazgā un tas nav pretlikumīgi!
Ja laupītājs aplaupījis igauņu banku un atnesis naudu uz LV banku, tad mums pofig...nu, ja igauņi noķer vēlàk to laupītāju, tad gan atdodam šiem naudu..
Es esmu par to, ka ja atstiepj uz banku miljonu, neviens neprasa- kur ņēmi?...un bankas nesoda par šàdas naudas ņemšanu! :)
Nu, anarhists ! :D

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #12 : 2018. gada 21. marts, 09:23:14 »
Nakat, laiki mainījās, ja tu aizstiepsi uz banku miljonu, banka noziņos VIDam un tad atnāks jaukās meitenes no VIDa ar saviem jautājumiem

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2018. gada 21. marts, 09:35:25 »
visi tie Rokfelleri, Rotšild utt ir baigi godīgi tikuši pie saviem miljardiem?...ja mēs aizliegsim jaunajiem "rokfelleriem" nākt ar savu naudu, tad nenotiks varu nomaiņas un būs stagnàcija...

Tā arī ir, ka tie, kas tikuši pie naudas, zina arī anekdoti par tējkannām, kuras vajag sist kamēr maziņas, lai neizaug par lokomotīvēm... :)

Atslēdzies Margo

« Atbilde #14 : 2018. gada 21. marts, 09:35:46 »
Naudu vajag tērēt, nevis uzkrāt un barot bankas! Kapā līdzi nepaņemsi un zārkā kabatu neuztaisīsi! Kopš manā radu un draugu lokā ir daudzi savu uzkrāto pazaudējuši banku krahos, nekādas bankas! Nekad neaizmirsīšu Ziemassvētkus, kad ēdām kartupeļus ar kāpostiem un nekā cita vairs nebija, jo redz tieši pirms veikalu slēgšanas, kad es turp devos pēc darba, uzkārās termināli un varēja norēķināties tikai ar īstu naudu, nevis stulbu elektronisku plastmasas gabalu. Normāli jūtos,kad nauda ir makā, nevis bankā! :smile:
Viss ir labs,kas labi beidzās!