Autors Tēma: Caurums kristālā  (Lasīts 4755 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Caurums kristālā
« : 2018. gada 22. marts, 01:47:09 »
ātrais jautājums..kā domājat vai varētu mēģināt izurbt caurumu kristāla bļõdā?? šo to esmu pētījusi,kaa urbj stikla burkās un pudelēs...man gan nav bijusi tāda vajadzība,regulāri urbjam tikai māla podos, jo UKijas podi ir bez caurumiem dibenā.
Bet, tagad man ir domiņa izmantot nevajadzīgās kristāla bļodas.Nu nelieku es rosolu viņās... bet kaktusus mož sastādītu.
Tātad, kā jūs domājat varētu izdoties???  vīriec vēl nav informets,vispirms man vajag kādus pieraadījumus, tam, ka tā VAR izadrīt..un tad jautāšu. :smile:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

Re: Caurums kristālā
« Atbilde #1 : 2018. gada 22. marts, 07:17:58 »
mēģināt var. Iespējami divi iznākumi: 1) iegūts kārotais caurums; 2) bļoda kaput

urbšanai vismaz kobalta urbis un neatceros, kāda šķidruma klātbūtnē bija jāurbj stiklu. Kas ir ar lielu garantiju - urbuma otrā pusē izplīsīs gabals.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2018. gada 22. marts, 07:38:53 »
kāda šķidruma klātbūtnē bija jāurbj stiklu
Runā, ka terpentīns.
Bet es nestu uz stiklinieku darbnīcu.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #3 : 2018. gada 22. marts, 08:12:51 »
Stiklu urbis neesmu, bet, tā tīri teorētiski, urbjot vajadzīgi ļoti augsti apgriezieni un urbis ar spicu, trijstūrveida galu. Vai  Kut kas līdzīgs flīžu urbim. Droši vien ar tādu es mēģinātu.
Bet varētu derēt arī zobārsta urbis, ka stiklā caurumu nevis izurbj, bet izslīpē.

Re, grāmatu lasījis neesmu, bet viedoklis man ir pārliecinošs :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2018. gada 22. marts, 08:29:05 »
Mans Kuļibins saka:-mierīgi. Lej virsū ETIĶI un urbj ļoti lēni ar asu,jaunu rokas urbi, vai elektrisko,kam var uzlikt ļoti lēnus apgriezienus; sanākšot.

Ziņo par rezultātu!
Man garāžā vesela kaste ar uzrakstu -dažādas kristāla 'bļodas

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2018. gada 22. marts, 09:03:16 »
Ar parastu urbi, t.i. uzgali, gan ne, vajaga stiklam paredzētu - ar dimantu. Nelieliem apgriezieniem, dzesējot ar ūdeni. Tas būtu stiklā, nedomāju, ka kristāls ar kaut ko atšķiras.
Bet varbūt tiešām labāk to izdarīt stiklinieku darbnīcā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2018. gada 22. marts, 09:45:14 »
pats neesmu urbis, bet re ko raksta: (es ņemtu smailo flīžu urbi)

https://www.skil.lv/step-by-step/drosa-urbsana-stikla.html

Droša urbšana stiklā
Lai veidotu urbumus stiklā, Jums būs vajadzīgs īpašs stikla urbis ar rūdīta metāla griezni. Lai līdz minimumam samazinātu stikla salūšanas risku, no tepes vai hermētiķa izgatavojiet mazu “dambi” ap vietu, kur vēlaties urbt. Tad piepildiet norobežotajā laukumā nedaudz vazelīna vai terpentīna. Tas dzesēs un eļļos urbi. Novietojiet stikla loksni uz plakanas koka virsmas un veiciet urbšanu, ieturot nelielu ātrumu. Nēsājiet aizsargbrilles, kas aizsargās Jūsu acis no stikla šķembām.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2018. gada 22. marts, 09:46:35 »
nu baigie aristokrāti te... puķes kristāla bļodās stādīs... :D

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2018. gada 22. marts, 09:48:11 »
vēl var mēģināt izšaut ar lodi  :mrgr:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #9 : 2018. gada 22. marts, 11:53:47 »
jopcik..nu paldies, paldies  :smile: ir no ka izvēlēties...gan liels ātrums, gan mazs.. ūdens,vazelīns ,terpentīns  :scratch:
ja tās bļõdas aiziet pa pieskari, liela bēda jau nebūs..tikai tad būs jādomā ,ko darīt ar lauskām :D
jau tagad nevaru izdomat,ko iesākt ar veselām bļõdām,kur nu vēl lauskām :scratch: :rofl:
faktiski ,kaktusiem tos caurumus nemaz ar nevajag. Tie jau netiek laistīti nemērā... bet kkādiem lielākiem lakstiem tomēr prasās. un tas caurums apukšgalā tad būs rādītājs- šits ir puķupods nevis rosoļa bļõda.

vēl pie kristālu tēmas. Jūs kāds leitojat karafes??? Reno iespējams ,ka lieto  :scratch: ...Nu ko mūsdienās var ieleit karafē? šmakovku?
es viendien redzēju čaritī bodē superīgu kristāla karafi... nu vienk superīgu...zaigoja saulē un tā vien prasījās uz mājām, bet jopcik..ko es viņā liešu??? Neko ...vot :( palika veikalā...
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 22. marts, 12:08:44 no mellene88 »
IG- mellenessniega

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2018. gada 22. marts, 11:59:45 »
Kaktusu laistāmo ūdeni! Lai viss vienā stilā  :mrgr:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #11 : 2018. gada 22. marts, 12:03:28 »
īstenībā, es vakar pirms nākt šurp noskatījos kaudzīti ar vide ,kur urbj stiklu... nu viss tik vienkārši..pilnīgnesaprotu ko man nav saurbti caurumi viskkur :D. tikai attiecībā uz kristālu nebija nekāda meklēšanas rezultāta.

daži video liekas tik neticami,ka tā vien prasās pārbaudīt :)

IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2018. gada 28. marts, 12:07:38 »
Nu, mellen, pa nedēļu izurbi?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #13 : 2018. gada 28. marts, 15:47:56 »
nop :n+: ..vīriec paziņoja,ka viņam nesot tĀĀda urbja :thinking: :thinking:

par cik man nekas nesvilst, tad es pie urbja gādāšanas vēl neesmu ķērusies(šams jau nemeklēs,jo vinjam nevajag ) :D
IG- mellenessniega

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2018. gada 28. marts, 16:10:29 »