Autors Tēma: augi ēnainai vietai  (Lasīts 3659 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Re: augi ēnainai vietai
« Atbilde #15 : 2018. gada 27. marts, 12:06:07 »
vispār, vēlziedes es gribu...laukos man viņas kā reiz auga pa ziemeļu pusi...dikti patika.. bet te Ukijā es viņas neesmu sastapusi.
Par astilbēm esmu pārdomās... nez vai viņām tomer nebūs par tumšu. vārdsakot noklusījos, ka ziedošajiem ēnas augiem pietiekot ar 3h gaismas/saules dienā... bet jopcik..man zem tā žoga saule netiek nemaz  :n-: :thinking:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Ēna

« Atbilde #16 : 2018. gada 27. marts, 12:13:36 »
Zem šāda žoga tikai plastmasas puķes ziedēs.... nez ko ipomejas teiktu par šādu vietu..

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #17 : 2018. gada 27. marts, 12:16:47 »
Vēlziedes ir indīgas. Tas tā mājdzīvnieku kontekstā - patīk  viņiem nomēģināt arī to ko nevajag.
Gribi, lai nosedz tos stumbeņus un reizē arī zied? Baidos, ka nekas nesanāks... Un, ja vēl gribi, la nosegts paliek arī ziemā. Astilbes, dienziedes - visas ziemā līdz ar zemi, vismaz Latvijā, kazbārdis (teiksim tā - ļoti liela astilbe) arī, turklāt Jūrmalā man to regulāri kāds caurumo, gliemeži vai kas cits, nezinu.  Tādā pilnīgā ēnā vienīgas, kas nāk prātā tiešām ir papardes vai efejas (tās gan ir mūžzaļas).
Bob(i)a variants ar klūgu žodziņu ir apsverams. Vēl variants - žodziņu noaudzēt ar efejām. Tad priekšā var piestādīt ko ziedošu.
Rododendri, ja augs, tad pletīsies uz visām pusēm - pārāk grezni vietas trūkuma dēļ.

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #18 : 2018. gada 27. marts, 12:25:20 »
Bobi :) jums večiem tā domāšana tomēr ir kkur līdzīga. :D
man vīrs klausoties kā ņemos ap to žogu un pukstu un stenu ..teica,lai beidzu mocīties. vajagot nopirkt šitādu un aizmirst par problēmu. gan kaķis nelīdīs kauties, gan viss būs nomaskēts :)
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 27. marts, 12:43:32 no mellene88 »
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #19 : 2018. gada 27. marts, 12:34:58 »
Bobi :) jums večiem tā domāšana tomēr ir kkur līdzīga. :D
man vīrs klausoties kā ņemos ap to žogu un pukstu un stenu ..teica,lai beidzu mocīties. vajagot nopirkt šitādu un aizmirst par problēmu. gan kaķis nelīdīs kauties viss būs nomaskēts :)

Nu bet tieši tā. Tev par maz problēmu dzīvē? Jeb jūti sirdī selekcionāres aicinājumu? Vai rudenī drazas par maz ko novākt?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #20 : 2018. gada 27. marts, 12:54:51 »
Vēl varētu iedomāties kādu vīteņhortenziju:

Tām gan arī vairāk patīk saule, bet pie mums dārzā apaudzēta ap ābeli (laikam cerībā, ka nožņaugs, jo ābolu parasti daudz, bet konkrētos nevienes neēd), sanāk vieta diezgan noēnota.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #21 : 2018. gada 27. marts, 12:58:01 »
Kad ieraudzīju bildi, man arī pirmā doma bija par niedrēm vai klūdziņām, nerunājot par noēnojumu un ģeogrāfisko novietojumu- tajā zemē taču nekas neaugs, tūju saknes ir noplicinājušas visu augsni, tātad augs tikai podos un tad jau principā vienalga, vai tur kamuflāžas ķeska aizkarināta vai kāds stingrāks segums, lai gan pie stingrāka var mēģināt piestiprināt vieglus podiņus ar augiem, kuriem maza sakņu sistēma, bet virspuse bagātīga, turklāt mīl ēnu un pie tam zied..neaizmirsti apliet! Es mēģināju tāda žoga pakājē iedzīvināt pavasara sīpolpuķes- narcises un baltie sniegpulksteņi nē, puslīdz zilie sniegpulksteņi un zilās, hiacintēm līdzīgās sīpolpuķes aug, nosaukums sākas uz a vai m , neatceros,bet Tu zini, par ko es domāju, tās te vietām aug kā savvaļā.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #22 : 2018. gada 27. marts, 13:54:40 »
Vispār interesanti - kaimiņu tūju žogs, bet saknes ta abās pusēs. Kas notiktu, ja Mellene dobēm savā pusē visas tūju saknes apcirstu?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #23 : 2018. gada 27. marts, 14:08:20 »
Kas notiktu, ja Mellene dobēm savā pusē visas tūju saknes apcirstu?

tiesu darbi  :talking:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #24 : 2018. gada 27. marts, 14:29:49 »
Mana pirmā doma bija - hostas, bet pēc bildes aplūkošanas pārdomāju - nenosegs peizāžu, kaut ko augstāku vajag.
A kādu mežvīnu palaist lai lien? Man šķiet, šie i saulē, i ēnā aug.  Vai šito... kā viņ sauca... saldo mīlestību, nu tb sausserdi? Saaug ka biezs, zied arī.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #25 : 2018. gada 27. marts, 14:31:13 »
Kā atbildi kaimiņiem, varbūt latvàņus sastàdīt? Lai zin mūsējos! :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2018. gada 27. marts, 15:06:29 »
tur Tev nekas neaugs zem tūjām. Uzlieciet vieglo klūgu vai skalu žodziņu tādu uz 1,0 - 1,2 m augstumā un būs  pa smuko

Vienīgais variants. Nekas tev tur neaugs, ja nu kāda paparde.Priekšā saliec puķpodus. Tajos starp citu vari audzēt arī īsti lielas puķes,kādus īrisus vai lielas hostas, tev taču nenosalst

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #27 : 2018. gada 27. marts, 15:10:13 »
Es par saldo mīlestību - aug gan ēnā, gan saulē - visur kur, pie tam smaržo.Mežvīni - ja gribi sev un kaimiņiem ieriebt - ar laiku uzlīdīs visās tūjās un nožņaugs tās, ja laikus nenokniebs.Un, ka tev apniks, iznīdēt šos nav nemaz tik viegli

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #28 : 2018. gada 27. marts, 15:10:44 »
apcirst saknes pat nevajadzētu..tas žogs ir tik sens,ka tās tūjas tāpat turas uz Dieva vārda... viņš bija divās kārtās .. mēs savējos krūmus no savas puses novācām un bija baile,ka tie kaimiņa palikušie vienkārši nogāzīsies :D  bet nē, turas :D kaimiņi jau no savas puses daudz neredz..tur piebūvēti šķūnīši ,lapenītes , strūklaka(kā jāraksta??) un citas figņas...

Bobi.. bet man vajag pamocīties :D kādus pāris gadus meģināšu kko ieaudzēt, mož kaķis palīdzēs nočurāt  :scratch: mož pati ar mazu nazīti pa retam kko izgriežot šamo samazinu..mož kaimiņam beidzot pieleks nomainiit  :scratch: ...

http://www.biotop.ru/catalog/folder-tsvety/folder-mnogoletniki/goods-buzulnik-prezhevalskogo.html

http://dachnyekhlopoty.ru/load/36-1-0-331

šitie ziedot ēnā  :scratch: :scratch:

un papardes esmot kkādas kuras neplešoties, jatrod kuras ..

ieleiku bildi,kāds bija žogs pirms diviem gadiem :)

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 27. marts, 15:16:31 no mellene88 »
IG- mellenessniega

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #29 : 2018. gada 27. marts, 15:44:51 »
A man šitas, pirms 2 gadiem, gluži labi būtu paticis, kāds ir... Nu lab, varbūt drusku kaut ko apīsināt, ar kādu vīteni papildināt, bet forši - ainaviski, zaļi... Tak labāk kā pliki stumbri  :thinking: