Autors Tēma: Nihilisms un nonivelēšana.. Vai un kāpēc...  (Lasīts 5280 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Nihilisms un nonivelēšana.. Vai un kāpēc...
« : 2018. gada 07. aprīlis, 04:51:52 »
Es regulāri pārsniedzu ātrumu. +20 ir bez steigas, uz Salu tilta bremze pie fotoradara, pēctam 120 km/h.
Kas rada nihilismu?
Agrāk bija "zvans draugam". Turpinu, jo ir pārliecība par braukšanas prasmēm tā vien aicina :)
Jā,mani besī kreisās joslas kruīzeri, tracina, lai vai cik banāli nebūtu, skrupulozi 50 km/h ievērotāji, jo reālais ātrums ir +/- 43.

..bet stāsts ir par attieksmes veidošanos.

Šodien es redzu pūli ar svešas valsts karogiem. Pat vairāk - ar svešas valsts Jūras kājinieku karogu, pašpasludinātas 'republikas" karogu un bļaušanu par tiesību ierobežošanu.

Ja pārkāpjot valsts likumu es apzinos sekas/nauda/, tad čupa ļaužu par pašsaprotamu uzskata uzsšpļaušanu visam un pieprasīšanu pielāgoties prasībam. Un pie girsa.

... domas ir, bet....
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 07. aprīlis, 07:08:46 no pitons »

Atslēdzies Emīlija

Re: Nihilisms un nonivelēšana.. Vai un kāpēc...
« Atbilde #1 : 2018. gada 07. aprīlis, 07:05:52 »
Man, savukārt, pie pakava, ka mani 50 km/h kādu tracina :) un redzu, ka tracina, un izrāda, ka tracina :) Tā ir viņu, ne mana problēma. Domās parādu vidējo pirkstu, un braucu tā, kā jābrauc.

Zinu cilvēkus, kas filmas pērk, nevis zog. Ja neatrod Netflix, nopērk un skatās. Es vēl līdz tam neesmu izaugusi, bet aizdomājusies gan...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2018. gada 07. aprīlis, 07:32:48 »
Es, savukārt, bezsmadzeņu likumpaklausību un burtakalpību nekad neesmu uzskatījusi par tikumu. Tieši otrādi, manuprāt, no tās ceļas visas pasaules nelaimes. Jādzīvo būtu ar prātu, nevis pēc likuma burta. Bet diemžēl latviešiem šī īpašība - skriešana lokomotīvei pa priekšu, lai tikai izkalpotos jebkuras varas un jebkura likuma priekšā - ir iedota ar uzviju...
Jā, bet tas ir mazliet par citu tēmu, piedodiet....

Atslēdzies Broms

« Atbilde #3 : 2018. gada 07. aprīlis, 09:26:50 »
Es, savukārt, bezsmadzeņu likumpaklausību un burtakalpību nekad neesmu uzskatījusi par tikumu. Tieši otrādi, manuprāt, no tās ceļas visas pasaules nelaimes. Jādzīvo būtu ar prātu, nevis pēc likuma burta. Bet diemžēl latviešiem šī īpašība - skriešana lokomotīvei pa priekšu, lai tikai izkalpotos jebkuras varas un jebkura likuma priekšā - ir iedota ar uzviju...
Jā, bet tas ir mazliet par citu tēmu, piedodiet....
Būtībā lūk šo es laikam biju iedomājis. Startā.
 Bet kur Tu ciuvāks ceturtajā stundā tā noformulēsi - neiespējami :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #4 : 2018. gada 07. aprīlis, 09:28:44 »
Laikam jau nav nemaz tik bezsmadzeņu tā likumpaklausība, ja paskatās uz dzīves līmeni, teiksim, Dānijā :)

Apzīmējums "bezsmadzeņu" manā apziņā vairāk saistās ar likumnepaklausību, ja jau to apspriežam.

Var jau sevi uzskatīt par baigo varoni, asu un meistaru, nemaksājot nodokļus, konstanti pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, braucot par zaķi, zogot mūziku un filmas, metot zemē un mežā atkritumus, apčakarējot pensionārus, savācot viņu īpašumus u. tml., bet... BET.

Jā, es apzināti visu šo saliku vienā teikumā. Ar ko gan viena čakarēšana labāka/sliktāka par citu?
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 07. aprīlis, 09:34:20 no Emīlija »

Pieslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2018. gada 07. aprīlis, 09:41:22 »

Ja pārkāpjot valsts likumu es apzinos sekas/nauda/, tad čupa ļaužu par pašsaprotamu uzskata uzsšpļaušanu visam un pieprasīšanu pielāgoties prasībam. Un pie girsa.

..
[/quote]

Tātad tā mazliet drīkst? Tie muļķi bremzes, vai ne? Starp citu, sekas var būt ne tikai nauda un atņemtas tiesības.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #6 : 2018. gada 07. aprīlis, 09:43:39 »
OIK, videoreģistratora reģistrācijas nodeva, datu nesēja nodoklis par to, ka tajā ieraksti legāli iegādātu video/skaņdarbu, transporta atvieglojumi ārvalstu pilsoņiem un vēl un vēl.
Es arī iemaucu putru vienā teikumā...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2018. gada 07. aprīlis, 09:49:06 »
Sāksim ar to, ka likumam jābūt tādam, lai tas būtu loģisks un viegli izpildāms 98% šim likumam pakļauto.
Pēdējais hīts - jevropijas regula par personas datu aizsardzību. Krutākais - jau IEBUDŽETĒTS, cik iekasēs soda naudās. Nu vot kā šito nosaukt cenzēti?
Vai tie likummirlas padomāja, ko tagad ar kapsētām iesākt? Tur granītā iekalti sensitīvie dati! Tagad tā vēl būs mirušo apgānīšana?
Un pirmais, ko šī likuma ietvaros būtu jādara - jāiznīcina e-medicīnu! Jo tā ir sensitīvo datu izlikšana vispārējai apskatei.
Visus sakost!

Atslēdzies Broms

« Atbilde #8 : 2018. gada 07. aprīlis, 09:53:19 »

..

Tātad tā mazliet drīkst? Tie muļķi bremzes, vai ne? Starp citu, sekas var būt ne tikai nauda un atņemtas tiesības.

Vai pie sarkanā vai neatļautā vietā nekad neesi šķērsojusi ielu?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2018. gada 07. aprīlis, 10:00:19 »
Starp citu, ātruma ierobežojumi tiešām ir kretīniski. Gan pats ātrums, gan ierobežojuma vietas. Nedrīkst likumus rakstīt balstot tos uz kretīnu līmeni. Padarot par kretīniem visus likumpaklausīgos. Jo likumnepaklausīgie tāpat piedrāzīs, tikai viņiem pievienosies vēl čupa pēc būtības likumpaklausīgo, kuri nesaskata konkrētā likuma/noteikumu pamatotību.
Visus sakost!

Atslēdzies Broms

« Atbilde #10 : 2018. gada 07. aprīlis, 10:01:03 »
Man, savukārt, pie pakava, ka mani 50 km/h kādu tracina :) un redzu, ka tracina, un izrāda, ka tracina :) Tā ir viņu, ne mana problēma. Domās parādu vidējo pirkstu, un braucu tā, kā jābrauc.

Zinu cilvēkus, kas filmas pērk, nevis zog. Ja neatrod Netflix, nopērk un skatās. Es vēl līdz tam neesmu izaugusi, bet aizdomājusies gan...
50! Atslēga ir "piecdesmit" !
Ir vesela čupa nezinošo /bez uzbaruciena/, kuri nezin, ka spidometrs rāda māzāk (vairāk gan) nekā reālais ātrums.
Daļa, kuri par drošu uzskata braukšanu 5 km/h zem atļautā. Sauss ceļš, diennakts gaišais laiks. Kreisā, malējā josla. Šeit gan uzbrauciens.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 07. aprīlis, 10:23:48 no Camma »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #11 : 2018. gada 07. aprīlis, 10:13:16 »
Jo vairāk iedzīvotāju uz planētas, jo stingrāki likumi...kà piebàztà komunālā dzīvoklī - jàievēro rinda uz tualeti, savs virtuves riņķis utt...un jo mūs vairāk būs, jo likumiem vairāk būs jāregulè....kamēr uz ceļa ir tikai viens auto, vari braukt kaut ar 200 km/h...bet ja auto skaits ir 100 vai tūkstotis, jo vairāk noteikumu...
Es par to, ka vajag Zemes iedzīvotāju skaitu atgriezt pie 1 miljarda...būs mazāka grūstīšanās un likumus ar vajadzēs mazāk...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2018. gada 07. aprīlis, 10:13:22 »
Atļautais ātrums, Brom, ir "līdz" :) tiem 50, ko rāda spidomerts, nevis kautkādiem tur aprēķinātajiem :) Un ja man pēkšņi liksies drošāk braukt ar 40, es tā arī darīšu. Piemēram, jūtos pēkšņi nevesela, ir slikta redzamība (subjektīva, teikim, saulenes palika mājās un acis asaro).

(vidējā pirksta smaiļiks)

:just_popcorn:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #13 : 2018. gada 07. aprīlis, 10:19:58 »
Jā, un es piedzeršos un braukšu ar 10 km/h! Likums paredz, ka ja neesi drošs par savu veselību, tad pie stūres nesēdies.
St,citu - vai Tu vienmēr pārbaudi visu uguņu darbību, spiedienu riepās, logu slotiņu darbību,logu ūdens esamību un bremžu stāvokli pirms izbraukt uz ceļa? Pēc likuma tas jādara VIENMĒR!
Nē?! Kā tad tā? Šitā daļa likumam Tev liekas nesvarīgāka?
Visus sakost!

Atslēdzies Broms

« Atbilde #14 : 2018. gada 07. aprīlis, 10:22:51 »
Atļautais ātrums, Brom, ir "līdz" :) tiem 50, ko rāda spidomerts, nevis kautkādiem tur aprēķinātajiem :) Un ja man pēkšņi liksies drošāk braukt ar 40, es tā arī darīšu. Piemēram, jūtos pēkšņi nevesela, ir slikta redzamība (subjektīva, teikim, saulenes palika mājās un acis asaro).

(vidējā pirksta smaiļiks)

:just_popcorn:
Redz, ja zinātu noteikumus, tad zinātu arī to, ka ar "jūtos nevesala" pie stūres sēsties nedīkst. Nevis "līdz 50", bet 50.
Protams, varam skaldīt matus par droša ātruma definīciju, kuras nav.
Caune mauks visus 150 un būs droši, sievasmāte trīc pie 35.
Un pie visa tā, CSN ir punkts par nepamatotu satiksmes kavēšanu. Man grūti iedomāties  attaisnojuma neesamību ja nu gadījumā CP iedomājās sodīt par šī noteikuma pārkāpšanu, bet tāds eksistē.

Bet tēma jau nav par krekliem :)