Autors Tēma: Nihilisms un nonivelēšana.. Vai un kāpēc...  (Lasīts 5289 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: Nihilisms un nonivelēšana.. Vai un kāpēc...
« Atbilde #15 : 2018. gada 07. aprīlis, 10:27:17 »
Jā, dvai novedam visu līdz absurdam, labs paņēmiens, kā jebkuru diskusiju padarīt bezjēdzēgu, zinu :)

Jā. Es pārbaudu vai lampiņas deg un slotiņas darbojas, tāpat noregulēju spoguli... Tas ir kas īpaš vaitad? Elementāras darbības...

Ja atgriežamies pie tēmas pieteikuma - vai nav tā, ka tie, kas pieraduši pārkāpt "sadzīviskos" likumus un nospļauties uz jebkādiem noteikumiem, arī "izaug" pārsvarā līdz karoga un valstiskuma zaimotājiem? Tātad, vienus akceptējam, bet otrus nezkāpēc vairs ne?

P.S. Sasmējos pat to "nevis līdz 50, bet 50". Precīzi 50!!!
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 07. aprīlis, 10:34:14 no Emīlija »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #16 : 2018. gada 07. aprīlis, 10:33:57 »
Ha ha ha!
Viss sen jau novests līdz absurdam. Jo, redz, visu likumu izpildīšanu pieprasa līdz pēdējam burtam. Vienalga, kam kura vieta tajā likumā liekās nepareiza. Un gan jau atradīsies kāds superaktīvists, kurš panāks visu mirušo sagāzšanu vienā kopējā bedrē, lai nebūtu sensitīvie dati uz kapakmeņa...
Veselīgs nihilisms ar loģiskās domāšanas piešprici nekad nav par ļaunu nācis. Progress, zinies.
Un par izaugšanu karoga un valsts zaimotājos - vai tik tas tieši nav tas, ko Tu tikko nosauci par novešanu līdz absurdam?
Vīrs nopērk mazus kartupeļus, tātad grib virtuvē paverdzināt (ilgāk jāmizo), tātad vispār nemīl!
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #17 : 2018. gada 07. aprīlis, 10:36:57 »
Veselīgs - jā :) Tikai... Kas noteiks to robežu? Pareizi. Katram sava. Un diskusija kļūst bezjēdzīga...

Viens to robežu dzīves laikā bīdīs uz likumievērošanas pusi, otrs - uz neievērošanas... Un abi uzskatīs, ka dara pareizi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2018. gada 07. aprīlis, 10:40:24 »
"kapeikas nekrāsi, pie rubļa netiksi"

Ja katrs sāktu ar to mazumiņu, tad pamazām jau tie elementārākie likumi -vismaz tie, kas regulē cieņu pret citiem līdzpilsoņiem-iesakņosies.
Un tad pienāks tie laiki, kad ap 23 vakarā pie pilnīgi tukšas ielas stāv bariņš bļaustīgu pusaudžu un gaida zaļo gaismu (Vācija)

Nemetīsim visu vienā katlā,  valsts stulbības, svešus karogus utt

Atslēdzies Broms

« Atbilde #19 : 2018. gada 07. aprīlis, 10:46:23 »
"kapeikas nekrāsi, pie rubļa netiksi"

Ja katrs sāktu ar to mazumiņu, tad pamazām jau tie elementārākie likumi -vismaz tie, kas regulē cieņu pret citiem līdzpilsoņiem-iesakņosies.
Un tad pienāks tie laiki, kad ap 23 vakarā pie pilnīgi tukšas ielas stāv bariņš bļaustīgu pusaudžu un gaida zaļo gaismu (Vācija)

Nemetīsim visu vienā katlā,  valsts stulbības, svešus karogus utt
Jā, reno, piekrītu par visiem simts, bet ka jau Camma teica -noteikumiem ir jābūt adekvatiem.
Nezinu kā un vai kas mainījies, bet agrāk armijas reglamentā bija punkts par to, ka, ja augstāk stāvošā pavēle ir noziedzīga, tad to drīkst nepildīt.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #20 : 2018. gada 07. aprīlis, 11:34:01 »
Starp citu, ātruma ierobežojumi tiešām ir kretīniski. Gan pats ātrums, gan ierobežojuma vietas. Nedrīkst likumus rakstīt balstot tos uz kretīnu līmeni. Padarot par kretīniem visus likumpaklausīgos. Jo likumnepaklausīgie tāpat piedrāzīs, tikai viņiem pievienosies vēl čupa pēc būtības likumpaklausīgo, kuri nesaskata konkrētā likuma/noteikumu pamatotību.
Es zvanīju  uz Autoceļu direkciju un vēlējos noskaidrot nepārtrauktās līnījas pamatotību pilnīgi taisnā, līdzenā ceļa posmā, kurā nav ne krustojuma, ne pievedceļa un pat ne autobusa pieturas.
Tā komisija esot izlēmusi. Normatīvus visi varot internetā atrast.
Uzdevu arī jautajumu par to, kāpēc uz Liepajas šosejas pirms Anneniekiem nepārtrauktā līnija sākas tikai ap 100m pirms kalna kores? Tumsā un nepazīstamā vietā braucot, ceļa horizontaliem apzīmējumiem vajadzētu brīdināt un informēt nevis maldināt.
Talsi - Kuldīga. Taisns ceļs, vienā posmā īslaicīgs profila pazeminājums. Bedre. Es, braucot pat dienas laikā, redzu pinīgi pārredzmu ceļa posmu. Minam 3x - vai pazeminājumam no abiem galiem ir kādi brīdinajumi?
Arī par šo man infa jāmeklē internetā. Bet es tak tupumu redzu dabā, ibio.

Lūk šādi un līdzīgi gadījumi arī noved pie nihilisma.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #21 : 2018. gada 07. aprīlis, 11:38:07 »
Emīlij, Manuprāt, ja cilvēks, kurš vada auto, nejūtas droši (nevesels, saule traucē u.c.)tad labāk nevajag riskēt ar savu un, galvenais citu dzīvībām.
Arī "beidz nost" tie principiālie, kuri pa kreiso joslu čunčina ar it kā atļauto ātrumu, klaji demonstrējot savu pofigismu. Čunčini pa labo joslu, kur nevienu netraucē. Tad būsi ievērojusi ne tikai satiksmes noteikumus, bet arī izrādījusi cieņu pret citiem satiksmes dalībniekiem.

Bet tēma bija ne par to...par to man nav ko teikt...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #22 : 2018. gada 07. aprīlis, 15:44:59 »
Mans variants uz ceļa ir ~ +10 km/h. Par braukšanas prasmēm nav runas (varētu arī vairāk), bet ļoti sen nav bijis vajadzības skaidroties ar CP un no otras puses "bums!", cik sevi atceros, ir bijis vai nu citu rīcības vai arī paša stulbas neuzmanības dēļ, kad ātrums ir vairākas reizes mazāks par atļauto maksimālo. Man netraucē tie, kuri brauc lēnāk (ja vien nevelkas konsekventi pa vidu, un citi netiek garām). Vairāk traucē tie, kuriem (it īpaši pēdējās dienās) uz fona "bērnība nespēj un nespēj beigties", pēcpusē pavasaris kutina vai atmiņas par vakar skatīto F-1 (un apziņa "es varu ne sliktāk kā viņi") neļauj uzvesties uz ceļa, neizraisot "situācijas". Pēdējā mode - intensīvas satiksmes apstākļos, neieslēdzot pagriezienu rādītājus (!) spraukties iekšā tai vietā, kura CSN izpratnē būtu jānosauc par drošu distanci starp braucošiem auto. Vot, par šito esmu gatavs atkritumus uz jumta izbērt. Tā nav uzspļaušana tikai likumiem, tā ir necieņa pret līdzpilsoņiem, kas manā izpratnē ir daaaudz nopietnāks pārkāpums.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #23 : 2018. gada 07. aprīlis, 15:56:07 »
Ja runājam par pūli, kurš uzšpļauj likumam ...
Es personiski nesmādēju parunāties arī ar tādiem, neesmu lepns un augstprātīgs, jo konstruktīvāk, manuprāt, ir saprast un domāt, kā rīkoties, nekā aizliegt, atņemt, piespiest, uz*irst, pašam nekā nesaprotot, utt. Taisnibu sakot, tas pūlis ir nekas cits kā sekas pašu latviešu nespējai:
1. Tikt vaļā no savām 70+ gadu senajā fobijām,
2. Atmest iepriekšminēto lepnumu un iedziļināties, lai saprastu dziļāko notiekošā cēloni.
3. Izejot no (1) un (2) - adekvāti situācijai rīkoties.
Situācija ir tāda, ka vietējās minoritātes, izprotot esošo situāciju un attiecīgi rīkojoties, latviešu sabiedrības daļa jau labi sen varēja mieeeeeerīgi pieradināt, un nebūtu nekādu karogu šodien. Strādājot mīkstos, pūkainos cimdos. Bez vardarbības un izaicināšanas. Vienīgais ... tad bija jānolaižas no savas lepnības mākoņiem un jāpainteresējas par to, kā dzīvo tie cilvēki. Un galvenais - vai viņi jūtas savējie Krievijā (ciemojoties pie saviem radiem, piemēram)? Un vai viņus Krievijā uzskata ... tik tiešām? ... par savējiem? Un vai no Krievijas par viņiem ... tik tiešām? ... ir vairāk intereses kā, lai Žiriks varētu TV izbļaustīties? [Pēdējo vajadzētu izcelt]. Lūk, kad visi šie integrācijas programmu naudu ēdāji piecels savas smagās pēcpuses un vismaz uz šiem jautājumiem pacentīsies atbildes sameklēt, apejot vēlamā uzdošanu par esošo no abām pusēm, tad, iespējams, pēc kāda laika, saprātīgi rīkojoties, ar karogiem likumiem uzšpļaut vairs nebūs, kam. Ja vien nav jau par vēlu. Un otrs aspekts, kāpēc tas nenotiks ... kamēr, pateicoties latviešu neizpratnei un fobijām (jau pieminētajām) būs iespēja politisko kapitālu "taisīt" visādiem dzintariesalniekdombravām, bet ne tikai, tikmēr arī - nekas nemainīsies.
Te vienā citā diskusijā, no kurā kā provokatoram paaizbāza muti, bija runa par to, no kurienes krievvalodīgajiem esot tāāāāāds naids pret valsti, titulnāciju, utt.? Oi, šausminājās diskutētāji un šausminājās ... retoriski ..., jo atbildes tur pēc definīcijas vajadzīgas nebija, vien pašausmināties ... Tad lūk, mana atbilde ir - tāpēc, ka viņi nevienam nav vajadzīgi. Ne Krievijā, ne šeit... Un tā ir lielā latviskās "elites" neizmantotā iespēja sabiedrības iekšējo pretrunu ātrākā likvidēšanā. Padomājiet, vai spēka demonstrācijas politika ir vienīgā iespējamā un pareizā?

Likumus jāievēro? Bet vai tie, kuri visvairāk par to klaigā, paši šo normu nenonivelē? Zivs pūst no galvas, tad jautājums ... Ja visi formāli esot likuma priekšā vienlīdzīgi, tad kāpēc vienam ir atļauts "uzspļaut", bet man vai tam, ar karogiem - nē?
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 07. aprīlis, 16:24:04 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #24 : 2018. gada 07. aprīlis, 16:14:34 »
Diskusija aizgājusi ilustrācijas virzienā, bet ... Būtību jau nemaina :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #25 : 2018. gada 07. aprīlis, 20:39:35 »
Starp citu, ātruma ierobežojumi tiešām ir kretīniski. Gan pats ātrums, gan ierobežojuma vietas. Nedrīkst likumus rakstīt balstot tos uz kretīnu līmeni. Padarot par kretīniem visus likumpaklausīgos. Jo likumnepaklausīgie tāpat piedrāzīs, tikai viņiem pievienosies vēl čupa pēc būtības likumpaklausīgo, kuri nesaskata konkrētā likuma/noteikumu pamatotību.
Vai neesat dzirdējuši tādu teicienu "jums nekas nav jādomā, jums tikai jāievēro satiksmes noteikumi"! Nu, vai da jebkuri citi noteikumi vai likumi. Tieši TAS padara cilvēkus par kretīniem, šī nedomāšana un burtakalpība. Jo, kā zināms no evolūcijas teorijas - attīstās, kas tiek vingrināts, un atrofējas tas, ko nelieto. Ja cilvēks nedomā, viņš arī kļūst domātnespējīgs! Tādam domātnespējīgajam kļūst ērti domāšanu atstāt citu ziņā, un komfortabli tāds jūtas, kad katrs viņa solis ir kaut kādu likumu, noteikumu, punktu un paragrāfu nosacīts, jo kā gan citādi lai šamais zina, ko viņam darīt?! Ja pats neko izdomāt un lēmumus pieņemt nav spējīgs!  Un tad, tādam kretīnu baram, arī raksta likumus, balstot tos uz kretīnu līmeni. Priekš tādiem kretīniem katram āmuram ir instrukcija uz divām lapām un veļasmašīnai anekdotiskais brīdinājums nemazgāt tajā kaķus! Citādi tak pats nedadomāsies un ražotāju tiesā iesūdzēs...

Atgriežoties pie ātruma ierobežojumiem. Bija pirms dažiem gadiem situācija, kad vienā jaukā pavasara rītā uz Dienvidu tilta salikās čupā lērums autiņu. Jo, saproties, pa nakti sakritusi bija tāda slapja pļorza un sals drusku pieķēris...  A ko latvijietis likumpaklausīgais? Ceļa zīmē tak melns uz sarkanbalta rakstīts 70, nu tad tā arī mauc, viss stingri pēc noteikumiem... Salikt prātiņā kopā, ka laika apstākļi neļauj braukt ar max atļauto - kur nu tādu augstāko matemātiku... Zināt, kas pēc tam notika? Ātruma ierobežojumu izmainīja, balstot to uz kretīnu līmeni - uzlika 30 zīmi. 30 !!! Kura pēc tam tur stāvēja teju līdz vasaras vidum, un kuru tad nepārkāpa tikai visvisvislikumpaklausīgākie pilsoņi...
No kurienes rodas nihilisms? Ha!
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 07. aprīlis, 21:02:58 no kvadra »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #26 : 2018. gada 09. aprīlis, 22:32:12 »
Man neliek mieru šī tēma.
Tātad - kā būtu cilvēkam jādzīvo, pēc likuma burta vai savas sirdsapziņas, un ciktāl šīs divas lietas pārklājas? Vai vienmēr būt likum/burta kalpam ir pareizi? Vai likumi/noteikumi nemēdz būt kretīnu muļķudrošībai rakstīti/bezjēdzīgi/nepareizi/pat noziedzīgi? Un kurš tad tādā gadījumā ir tas nelietis - tādu likumu ievērotājs vai sabotētājs?
 Kāpēc mēs darām vai nedarām kādas lietas - jo uzskatām tās par pareizām/saskaņā ar savu sirdsapziņu vai tāpēc, ka pretējā gadījumā draud sods? Un pēc kādiem principiem dzīvotu, ja (nu pieņemsim) vienudien vairs nebūtu tiesībsargājošo institūciju?

Atslēdzies reno

« Atbilde #27 : 2018. gada 09. aprīlis, 22:40:58 »
Iztēlojies ( kā Palle viens pats mājās -bija tāda bērnu grāmatiņa)ka tu izbrauc -un nav NEVIENA ceļa zīme! Luksofori un baltās līnijas pazuduši -brauc, kā veselais saprāts liek! :clap:

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #28 : 2018. gada 09. aprīlis, 22:48:08 »
Tātad - kā būtu cilvēkam jādzīvo, pēc likuma burta vai savas sirdsapziņas, un ciktāl šīs divas lietas pārklājas? Vai vienmēr būt likum/burta kalpam ir pareizi? Vai likumi/noteikumi nemēdz būt kretīnu muļķudrošībai rakstīti/bezjēdzīgi/nepareizi/pat noziedzīgi? Un kurš tad tādā gadījumā ir tas nelietis - tādu likumu ievērotājs vai sabotētājs?

Baigi dziļš, filosofisks jautājums. Varam aizdomāties gan par vēsturi un noziedzīgiem režīmiem, gan dažādām antiutopijām...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #29 : 2018. gada 09. aprīlis, 22:57:40 »
Pavisam sīka situācija iz dzīves.
 Šovakar gāju mājup - pāri ielai, kur gājēju pāreja ar luksofora pogu. Satiksme neliela. Apstājos, paskatījos, pagaidīju, līdz tuvākie auto aizbrauc - iela brīva, citas mašīnas vēl riktīgi tālu - pāreju pāri, luksoforu nepārslēdzot. Jo priekš kam satiksmi apturēt, ja varu pāriet, netraucējot nevienam un nekam?
Turpat aiz manis cita sieviete apstājās, nospieda pogu, sagaidīja, līdz luksofors pārslēdzās, piespiežot apstāties pa to laiku pietuvojušās automašīnas un likumīgi, pie sava zaļā, pārgāja pāri. Malace, vai ne? Nē, nu es saprastu, ja būtu veca tante, kas ar grūtībām pārvietojas, bet jauna, kājas no pleciem. Bezdomu burtakalpība vai kaifs izmantot savas tiesības satiksmi apturēt?