Autors Tēma: Maizes cepamais (hļebopečka)  (Lasīts 4310 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Maizes cepamais (hļebopečka)
« : 2018. gada 07. aprīlis, 20:38:03 »
Apnicis mūždien meklēt ēdamu maizi. Vai braukt 20 km uz tuvāko maizesbodi, ja maize apēdusies.
Esmu dzirdējusi, ka esot maizes cepamie kombainīši mājas lietošanai. Atsauksmes bija tīri vai jūsmīgas. Tikai tad man īsti nevajadzēja un nepievērsu uzmanību.
Jautājums - vai te kādam ir personīgā pieredze, ar kuru padalīties? Interesē darbības princips, modeļi, cenas, izejmateriāli maizei. Vobščem, esmu profāns ar bizdingu ķobī.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

Re: Maizes cepamais (hļebopečka)
« Atbilde #1 : 2018. gada 07. aprīlis, 21:06:57 »
Bija, tagad jau gadus 3-4 rātni sēž maisā uz ledusskapja.   :rofl: Sākumā cepām, bet man tā maize ne visai patika, Tad vienu brīdi izmantojām raudzēšanas režīmā. Jūsmīgā atsauksme -vakarā ieslēdz, no rīta karsta maize -jā, un visu nakti tā ierīce trokšņo, lai beigās iegūtu vienu nelielu kukulīti.

Mēs cepam mājās saldskābmaizi (ar raugu)  un rupjmaizi(ar ieraugu). El. cepeškrāsns, 2 formītes. Maize ir svaigā, ēdamā stāvoklī vismaz nedēļu. Baltmaizei tāpat ir visādas receptes

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #2 : 2018. gada 07. aprīlis, 21:41:07 »
Kaut kad biju ielikusi šeit jautājumu par receptēm, kad pirms kāda gada tiku pie Moulinex maizes krāsniņas. Manā gadījumā - vajadzēja realizēt dāvanu karti un maizes krāsniņa bija kas tāds, ko tāpat vien nepirktu.
Neteiktu, ka izmantoju bieži, bet plauktā arī neput. Pamatā cepts no pašas Moulinex rokasgrāmatas, lai gan ielasīju čupu recepšu internetā krievu saitos. Gribētos spiest uz rudzu, saldskābām maizēm, taču, palasot pieredzi, neesmu mēģinājusi, jo rudzu mīkla sanāk blīvāka un ātri varot nobeigt mašīnu, vismaz to kas man. Tā kā īsti ko gribēju dabūjusi neesmu.
Nepatīk, ka klaipiņš sanāk baigais klucis. Pagaidām neesmu mēģinājusi izmantot mašīnu tikai mīklas mīcīšanai (manuprāt, smagākajam maizes cepšanas procesā) un raudzēšanai, bet cept cepeškrāsni jau kukulīšus pēc savas izvēles.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #3 : 2018. gada 07. aprīlis, 21:47:12 »
Man bija Kenwood - stāsts līdzīgs kā reno - atšķirība tā, ka pagaidām mājās necepu - pērku Ķelmēnu rupjmaizi un rudzu saldskābmaizi, kura raudzēta ar dabīgo ieraugu - pērku reizi nedēļā, jo nebojājas un nepelē.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #4 : 2018. gada 07. aprīlis, 23:16:25 »
Ir kaut kas no Moulinex (sen, pirms gadiem 10 pirkta). Tā kā rupjmaizes un saldskābmaizes cepšanai nepietiktu ar "samest sastāvdaļas un ieslēgt", tad to pat nemēģināju. Sākumā cepām baltmaizi, bet mēs neesam baltmaizes mīļi, tāpēc pēc pāris reizēm bijām "atēdušies". Tagad pāris reizes gadā izmantoju kēksu cepšanai. Tā kā nav "krutas" cepeškrāsns (ir veca gāzes plīts, kur cepeškrāsns temperatūras režīmu - vēss, karsts un ellīgi karsts, nosaka, iebāžot tajā roku), tad kā variants tikšanai pie fiksa salda miltu izstrādājuma ir ok.

Atslēdzies Exnihilo

« Atbilde #5 : 2018. gada 07. aprīlis, 23:52:18 »
Man ir Moulinex Nutribread.. cenu nepateikšu, saņēmu dāvanā. Krāsniņa ir brīnišķīga, bieži tiek darbināta. Protams, ikdienā izmantoju tikai nelielu daļiņu no programmām. Pēdejā laikā izmantoju mīklas maisīšanu un briedināšanu, jo patīk pēcāk cept cepeškrāsnī plakanu maizi :)
Makaronu miklu taisīt ir krietni vieglāk, jo maizes mašīna forši samaisa :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2018. gada 08. aprīlis, 00:41:45 »
Kā variants, ja ir teritorija un vīrietis ar rokām un instrumentiem. Vien jāmīca kādam, bet tā maize man garšo vislabāk no visām:

Šo, protams, var uztvert arī kā joku.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2018. gada 08. aprīlis, 01:00:18 »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2018. gada 08. aprīlis, 08:29:43 »
Tāāāks. Sapratu, ka ierice laikam nebūs mans risinājums. Tas būs vēl viens krāms tāpat kā kafijas automāts, kuru lietojam 2-3 x gadā, kad atbrauc bariņš dabīgās kafijas dzērāju.
Ar smagajām (rupjmaizes) mīklām noteikti neķērnāšos. Baltmaizi varu uzmargot arī tāpat, neklausoties visu nakti grabināšanos kā Reno aprakstīja.
Pēc tām atsauksmēm, ko es atceros, hļebopečka bija īsts brīnums, vajadzēja tikai miltus blakus nolikt un viss notika :). Realitāte izskatās daudz prozaiskāka... hēēēēhhhh. Aplauziens.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2018. gada 08. aprīlis, 08:34:31 »
Zigfrīda piedāvāto variantu izskatīšu, kad aiziešu penzijā. Tad man būs īsta maizes krāsns un abra, tandi@s un hlečkongs, pūnīte. Neaizmirsīšu iegādāties kārtīgu zipunu un drinu, jo kā nu bez tiem skarbajos apstākļos un ja vēl no vilkiem jāatkaujas.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2018. gada 08. aprīlis, 09:21:51 »
Manis lietotā rupjmaizes mīkla nav jāmīca, tikai bļodā kārtīgi jāsamaisa, saldskābmaizei tāpat.

Rupjmaize nav tik smaga, kā īstie kukuļi a la Lāči. No draudzenes saņēmu ieraugu, cepu tajās kantainajās keksu formiņās. Zināms laiks eksperimentos aiziet -mazāk cukura, kādas sēklas vēl pielikt, cik ilgi cept.Jāraudzē gan ilgi un siltumā -vismaz 6 st. Es parasti iesildu cepeni uz kādiem 30grādiem, pasildu kādu st. tad var izslēgt.

Bet savu ieraugu gan es nobeidzu, kādu pusotru mēnesi necepot. Saldētavā gan ir vēl viena kārbiņa, jāmēģina vēlreiz. Ja nē, būs jābrauc pēc jauna sakasnīša

Saldskābmaizes receptē parastais raugs

Un tā smarža, kas sāk izplatīties pa māju, kad maize cepusies kādas 50 min!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #11 : 2018. gada 08. aprīlis, 09:47:03 »
Reno, vai te ir saldskābmaizes recepte? Ja nav, vai Tu, lūdzu, nepadalīsies?
Baltmaizi vakar uzcepu pēc šepat atrastas receptes. Ir laba, tikai savas modifikācijas jāievieš. Galvenais, ka nav baisi jāmīca un ilgi jāraudzē, izejvielas vienkāršas. Un garšīga.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2018. gada 08. aprīlis, 09:48:16 »
Vispirms rupjmaize:

http://www.garsigalatvija.lv/ierauga-rupjmaize-sandras-osinas-recepte/

Sandra raksta "mīcīt", bet tas process notiek bļodā un patiesībā ir kārtīga samaiīšana
Pie īstās receptes nonāk pamazām. Es nelieku tik daudz cukura un pēc cepšanas pārziežu ar sālsūdeni

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2018. gada 08. aprīlis, 09:55:55 »
Rudzu milti tiešām atšķiras. Ja trāpās, pērku Lāču veikaliņos, CT tādi ir pat 2

Atslēdzies Camma

« Atbilde #14 : 2018. gada 08. aprīlis, 15:30:44 »
Reno, liels paldies! Jo esmu novērojusi, ka te liktās un par labām atzītās receptes tiešām ir pārbaudītas un labas. Vismaz par Tevi man ir iespaids, ka esi piedzimusi ar pavārnīcu rokā! :)
Visus sakost!