Autors Tēma: ķirbis  (Lasīts 1431 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Spārka

ķirbis
« : 2014. gada 13. novembris, 09:12:49 »
Ķirbis, ap 2-3 kg, bumbierveida, gaišdzeltenu mizu.
Ko nesaldu pagatavot? Ar maltu gaļu, piemēram.
Sagūglētās receptes variējas- cept cepeškrāsnī 40 min, cept 2-3 h, cept līdz gatavībai. Pēdējā laika mērvienība mani vienmēr īpaši priecē.
Pilnā augumā šis man cepeškrāsnī neielīdīs..
Ko ieteiksiet?

Atslēdzies Betons

Re: ķirbis
« Atbilde #1 : 2014. gada 13. novembris, 09:18:25 »
Hellovīnam bija žēl ziedot :evil: , tagad pati nezini, ko iesākt  :P

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2014. gada 13. novembris, 09:20:57 »
Nupat tikai man šo iešķieba, negribu nolikt uz skapja, lai pavasarī izmestu, vajag ātri tikt vaļā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2014. gada 13. novembris, 10:44:14 »
Es vakar taisīju ķirbja biezzupu, pa smalko, ar grauzdētām sēkliņām , tomātu konfitu. Daļu biezeņa likšu saldētavā.Tā kā ķirbja gabaliņi izvārīti stiprā buljonā, tad tā jau ir gatava zupa.

Ja ķirbi sagriež plānās šķēlēs, tad tik ilga tā cepšana nemaz nav. Apkaisi ar sāli, garšvielām,mazliet eļļa, pa 20-30 min būs gatavs.Var vēl pielikt klāt veselas ķiplokgalvas un sīpolus.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #4 : 2014. gada 13. novembris, 16:08:46 »
ja to biezzupu paredz kā pamatēdienu, nevis kā špeizi pacienāšanai, tad tie tavi 2-3 kg tā uz 2-3 cilv arī fiksi aizies:)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2014. gada 13. novembris, 18:50:42 »
Sagriez kubikos kā marinētajiem salātiem un vienas reizes porciju saldētavā, kamēr mūza atlido!

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2014. gada 15. novembris, 10:10:23 »
Atskaitos- ķirbis tika pārgriezts uz pusēm. Puse izgrebta, iekšā malta g + vārīti rīsi + garšvielas. Cepamajā maisā, cepeškrāsnī uz 200, kādas 1,5 h. Sanāca tīri garšīgs.
No atlikušās puses mēģināšu ko līdzīgu reno biezzupai.

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2014. gada 15. novembris, 10:32:37 »
No manas garšas pozīcijām -vairāk selerijas sakni, nevienu burkānu -nepatīk man tas saldenums

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #8 : 2014. gada 15. novembris, 10:36:36 »
a ja kādu kartupeli?

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2014. gada 15. novembris, 11:41:08 »
tikpat negatīvi, labāk puķkāpostu. Bet tas tiešām individuāli, es vienmēr nocīnos, lai īsto asuma garšu panāktu.
Zupai  klāt parasti cepu cauraudzi, uz ļoti karstas mannas plānas šķēlītes, lai sačokurojas

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2014. gada 15. novembris, 12:28:10 »
Dažus kartupeļus droši zupā var likt - būs saturīgāks biezums pēc blenderēšanas. Zupas garšu nosaka garšvielas. Es, piemēram, lieku klāt Anniņas garšvielu (bez sāls), vēl var likt ķiploku, bet es nelieku, jo bērns tādu neēd.
Labu garšu un konsistenci papildina pirms vārīšanas beigām zupai pievienots kausētais siers. Un man garšo, ka jau šķīvī ielietā zupā iedrupina nedaudz sieru ar zilo pelējumu vai iemet sasaldētas garneles, kas karstā zupā uzreiz atkūst.  :smile:

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #11 : 2014. gada 16. novembris, 10:18:29 »
Tātad, mana versija par biezzupu. Ķirbis, kartupeļi, selerijas, proporcijā apm 2:1:1
Garšvielas, kādas nu bija pa rokai- anniņa, ķiploki, pipari, čilli (pavisam nedaudz).
Viss tika salikts buljonā (īstā) un savārīts putrā, tad izberzts caur sietu (blendera nav). Pievienots Dzintara valriekstu sieriņš.
Garšīgi nudien, bet labāk jau nu to valriekstu sieriņu ar karoti būtu izēdusi un viss.