Autors Tēma: Stīvena Kinga faniem  (Lasīts 3970 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Spārka

Stīvena Kinga faniem
« : 2018. gada 10. aprīlis, 09:46:10 »
(Ak vai, bez sevis zinu tikai lumbergu ;) )
Plakāts ar 170+ tēliem, zīmēm un atsaucēm no Kinga darbiem.
Tā uzreiz atpazinu kādus 10, bet es neesmu izlasījusi visu Kingu.
Amerikāņu mākslinieks Džordans Monsels mani tālu pārspējis ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 13. marts, 11:50:37 no Spārka »

Re: Stīvena Kinga faniem
« Atbilde #1 : 2018. gada 10. aprīlis, 10:46:14 »
Pieskaiti mani ar :)
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #2 : 2018. gada 10. aprīlis, 10:47:15 »
Tikpat kā Boshs.
Neesmu fans, lasījusi, šķiet, tikai "Miglu" - pietika ar to, lai novērtētu Kinga spējas minimāliem līdzekļiem radīt maksimālas šausmas, un saprastu, ka tas pārāk dziļi manī iesēžas.
Makdonalda klauni man nepatīk arī bez Kinga.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2018. gada 10. aprīlis, 11:07:18 »
No Kinga esmu lasījusi "Zvēru kapiņus". Sapratu, ka neesmu šausmeņu fane. :)

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2018. gada 10. aprīlis, 11:42:38 »
"Kapiņus" pārstāv zombijruncis Church (neatceros, kā šams latviskots), bet The Mist - miglas neradījums labajā augšējā stūrī ;)

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #5 : 2018. gada 10. aprīlis, 16:36:21 »
latviskots bija kā Čērčs  :rofl:

Atslēdzies roze

« Atbilde #6 : 2018. gada 10. aprīlis, 17:10:47 »
Blondīne ar melno šallīti ir Roze.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #7 : 2018. gada 10. aprīlis, 17:55:17 »
Pie faniem mani noteikti nevar skaitīt, jo es nefanoju ne par ko...nav man laikam fanošanas gēna :D
bet Kings patīk  :smile: neesmu izlasījusi pat ne pusi, bet tas ko esmu, tas patīk ar to,ka nav pilnīga fantastika..nu itkā ir, bet pievilkta tā,ka vislaik piedomā...jopcik nu..var taču tā būt, kāpēc ne??? un ar savu vājpratīgo reālismu patiešām ievelk...

bildē neatpazīstu neko :D :scratch: pat kaķi neatrodu :(
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #8 : 2018. gada 10. aprīlis, 19:42:32 »
Tiesa gan, "fanot" ir pārāk spēcīgi sacīts, ja runa par literatūru.

Ja grib saskatīt tēlus, bilde jāpalielina vairāk nekā te dota. Ieraudzīju/atpazinu vēl dažus.
Dzīvžoga monstrs no "The Shining", lidmašīnas puse no Langoljeriem, sarkanā mašīna - slepkava no "Kristīnes", cilvēkēdājs suns Kudžo, "Bibliotēkas policists", trakais šerifs no ..(neatceros), tad no "Kerijas", "Dark Tower", no "Tominokeriem", no Doloresas Kleibornas, "Shawshank Redemption", no "Dolana kadiljaka", "1408", "11/22/63", citus neesmu atšifrējusi vai arī nezinu.

Bet ne par šifrēšanu stāsts, bet interesanti, ka māksliniekam tāda ideja.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 10. aprīlis, 20:11:24 no Spārka »

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #9 : 2018. gada 10. aprīlis, 22:27:39 »
Penīvaizs un Džordž ( laikam) arī ir.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #10 : 2018. gada 12. jūnijs, 12:00:46 »
Nebiju lasījis Kingu, kad pie mums sāka izdot, tad nebija laika/vēlmes lasīt grāmatas...Stīvens Kings ir caurums manā literārajā izglītībā...nu, tad kaut kas jādara! :)
Paņēmu no biblenes "Mirdzums"...jā Kings ir RAKSTNIEKS!
Vienīgā pretenzija, ka komerciāls....nu, jā - amerikānis un raksta, lai pelnītu, bet sasodīti labi raksta! :)
No "Mirdzuma" man vislabāk patika ģimenes galvas Džeka apraksts un tā agesija, kas nāca no viņa...patika, jo pats neesmu agresīvs un nesaprotu agresīvos, kuri par neko var dot pa muti....tas ir, es pazīstu šādus cilvēkus, bet labāk izprast palīdz Kings...nu, ģeniāls rakstnieks..
Bet pārdabiskais...nu, jā - fantāzija ok un mēs jau visu nezinām, kā tas "viss" notiekās...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #11 : 2018. gada 12. jūnijs, 12:52:06 »
Kings man tāda vēlīnās jaunības mīla, bet novērtēju joprojām. Cik no viņa izlasīts, nav pat saskaitāms.
The Shining ir spēcīga, varbūt tikai filma iespaidu var vājināt.
Spriedzes ziņā labi bija "Zvēru kapiņi", bet latviskais tulkojums esot slikts.
Daudzi stāsti labi. Reāli šausminošs gabals - Misery.
Vēl viņam ir Dark Tower sērija, kur ne tik daudz šausmu, kā mistikas, fentezī.

Stiprā puse Kingam ir psiholoģija. Lasītājs netiek tīši biedēts, bet autors labi zina, no KĀ cilvēkiem bail.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Stīvena Kinga faniem
« Atbilde #12 : 2023. gada 08. jūnijs, 17:17:53 »
Nolēmu šo rakstīt pie Stīvena Kinga tēmas!... ceru, ka tēmas autore sapratīs un nenosodīs!   

Hovards Filipss Lavkrafts "Stāsti"   
Pat nezinu vai kādam šeit ieteikt šī XX gs. sākuma amerikāņu rakstnieka šausmu stāstus.
Izdevniecība 'Prometejs" - ļoti laba kvalitāte papīram un pašam izdevumam, tas tiešām nav lēti...es teiktu, ka šis ir dārgs izdevums, kas diez vai ir spējīgs sevi apmaksāt grāmatu tirgū...arī sponsori nav uzrādīti, kas būtu palīdzējuši apmaksāt šo izdevumu.   
 https://www.janisroze.lv/lv/gramatas/dailliteratura/stasti-noveles-pasakas-esejas/stasti-lavkrafts-h-f.html   

Amerikāņu šausmenes. Rakstnieka stils man ļoti atgādina Mobiju Diku, laikam jau tas tolaik bija moderni...kā Keruaka "Ceļā" man rēgojas Hemingveja stils...   
Vispār šī varētu būt Krimsona galda grāmata par reptiļveidīgajiem cilvēkiem/ķirzakām, kuras valda pār pasauli...es pat varu iedomāties, ka šīs sazvērestības teorijas piekritēji būtu šeit smēlušies idejas! :mrgr:   
Grūti lasāma, tāpēc neiesaku, jo es šķiet to lasīju kādu pusgadu ar ilgiem pārtraukumiem, jo tur vajag stipru nervu sistēmu lasīt visas tās muļķības...taču, ja pustumsā kādā jaunatnes pusaudžu/bērnu kompānijā to lasītu - tad aizietu uz urrā!   
Nu, jā..iesaku bērnu jaunatnes nometņu organizatoriem!   
Arī tādi jaukumi kā nēģeri, jaukteņi utt, kas vainīgi pie visām riebeklībām ir vienkārši tik jauki "politkorekti", ka prieks lasīt...mūsdienās neviens neko tādu rakstīto neatļautos izdot....bet ASV XX gadsimta sākums ir ok!   
No otras puses domāju, ka tādu aizraujošu filmu kā "Men in black" autori par citplanētiešu mošķiem ir smēlušies šeit, bet no tā ir sanākušas komēdijas! :)     
Ok, lai šos murgus lasītu, ir jābūt literatūras fanam, kurš neiestieg vienā žanrā - jā tādi esiet, tad mēģiniet, bet mani skaļi nelamājiet, jo es brīdināju! :) 
Krimson, šī ir tava grāmata!

Pieslēdzies Spārka

Atb: Stīvena Kinga faniem
« Atbilde #13 : 2023. gada 08. jūnijs, 17:26:15 »
Ir lasīts.